понедељак, 26. јул 2021.

Škaljarac Božović: Milovanović (uhapšeni Glavni inspektor UKP MUP RS) će do kraja života od mene primati hiljadu evra mjesečno; Kostreševićevi ljudi opstruišu istragu

Škaljarac Miloš Božović


Piše: Slobodan Vasković


1.

Miloš Božović, pripadnik Škaljarskog klana, nakon hapšenja dao je izjavu da će Mladen Milovanović, zvani Mili, “do kraja života ili do kada treba primati hiljadu evra mjesečno”.


Božović je to rekao istražiocima, što ukazuje da je kodeks Škaljaraca vrlo precizan i vrlo opak: Primaćeš pomoć ako ćutiš, ali ako progovoriš…


2.

Na ovaj način, Božović je poslao vrlo jasnu poruku Milovanoviću da “drži jezik za zubima” o destinacijama na koje je, zajedno sa višim inspektorom Predragom Vatrešom i inspektorkom Goranom Rečević, vozio škaljarca i razlozima zbog kojih je išao na ta mjesta.


Naravno, i da ne pisne o bilo čemu što je vidio ili čuo.


3.

Božović je još kazao da Milovanoviću nije plaćao mnogo na mjesečnom nivou - svega 500 evra, što je sitan novac, kao i da mu je kupovao brendirane majice.


4.

Međutim, Milovanović je nedavno kupio veliki novi stan u Novoj Varoši, banjalučkom naselju gdje se grade najekskluzivnije zgrade i cijena kvadrata je ogromna (cijena prosječnog stana u tom naselju je minimum 3.000 KM/m2)


5.

Sumnja se da mu je taj stan kupio Božović, a da je Milovanović sve pokušao pokriti kreditom od 90.000 KM. Osim ovog, Milovanović posjeduje još najmanje jedan stan u naselju Ante Jahić koji nije prodao, već je i dalje u njegovom vlasništvu!


6.

Važno je naglasiti da su opstrukcije istrage veoma velike i da se, ponovo, ne izuzimaju video nadzori iz određenih kafea, gdje su redovno sjedili Božović, Milovanović i Vatreš.


7.

Upravo to se desilo sa snimcima video nadzora u kafeu “Everest”, koji nisu izuzeti, a čuvaju se svega dvadeset dana, koji su već istekli (ne od hapšenja, već posljednjeg "čišćenja" video nadzora).


Vatreš

8.

Cilj ovih opstrukcija je da se, po svaku cijenu, sačuva viši inspektor Predrag Vatreš koji je, prema mojim izvorima iz MUP RS, radio neke od najprljavijih poslova za direktora Policije Sinišu Kostreševića, odnosno njegovog vlasnika Milorada Dodika.


Naravno, ključni cilj je da se opere Kostrešević, koji je duboko involviran u kriminalne veze sa beigradskim klanovima, posebno Kartelom Siniše Kokeze preko svog prijatelja Dejana IIlića Tiigra, o čemu sam već u nekoliko navrata pisao. Samo ova veza dovoljna je za ogromne rezerve i sumnje u Kostreševićevo stvarno djelovanje.


Dejan Ilić Tigar označen je kao jedna od osoba koja je prala novac za klan Slaviše Kokeze, ali i Veljka Belivuka o čemu sam u prethodnih nekoliko mjeseci iznio niz čvrstih dokaza.


Kumovi Zvorničkog narkoKartela: Stevanocvić, Mijatović i Ilić

Osim njega, Kostrešević je bio u izvrsnim odnosima i sa drugom dvojicom Kumova Zvorničkog narko Kartela Zoranom Stevanovićem i Sinišom Mijatovićem, koji su Zvornik pretvorili u Grad Droge. Uskoro ću objaviti stvarne, monstruoznem razmjere Plana transporta tona narkotika, preeko Zvornika, koji je osmislio Triling Medelinskih Kumova, BGrada Droge!


Histerična "odbrana" Kostreševića koja je na djelu, a da ga niko nije ni napao, već samo iznio opštepoznate činjenice o njemu pokazuje da je nivo straha direktora Policije od posljedica nezakonitih radnji koje je počinio izuzetno velik.


Kostrešević

Tim više, jer je jedan od njegovih najbližih saradnika S.D. (ime ne navodim kako ne bih poremetio istragu), takođe, često bio u društvu Škaljarca Božovića, te ga vozio lično službenim automobilom u Sarajevo.  


Treba naglasiti da niko Kostreševića ne sprečava da uhapsi Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, ukoliko je pokrenuo akciiju koja je nezakonita i čiji je cilj da ga "uprlja"; Umjesto toga, on se, poput zadnje funjare, krije iza toksičnih režimskih portala, koje uređuju ubice i presuđeni kriminalci, te sličnih "medija" koji su na platnom spisku Crvene Sekte!


I, naravno, pod skutima Milorada Dodika i njemu vrlo vrlo bliskih osoba, koje organizuju njegovu medijsku "zaštitu", navodno, iz sjene, iako su listom poznati potpisniku ovih redova, pa ću ih uskoroi listom i slistiti. Nema te sjene u kojoj sde mogu sakriti!

 

9.

Božović i Milovanović su uhapšeni 17.07.2021. godine, u teretani "4 life” u Banjaluci, čiji su vlasnici teški kriminalci Danko Stanišić i Dejan Tubić.


10.

Akcijom hapšenja komandovao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, a za nju uopšte nije znao direktor Policije Siniša Kostrešević, niti bilo ko iz vrha Crvene Sekte.



Milovanović je veoma blizak Kostreševiću i Glavni je inspektor UKP MUP RS.


11.

Sa Milovanovićem i Božovićem bio je i Predrag Vatreš, zaposlen u Upravi za organizovani kriminal, koji je uhapšen naknadno. Milovanoviću je određen jednomjesečni pritvor, dok su protiv njega, Vatreša i inspektorke Gorane Rečević podnešene krivične prijave.


Privođenje Božovića

12.

I dalje stoji otvoreno pitanje šta je bio glavni cilj boravka Božovića u Banjaluci, koji se uopšte nije krio, jer zašto bi kada je imao policijsku zaštitu? Da li je Božović samo kontrolisao poslove ili, pak, pripremao i likvidacije?!!! 


13.

Kod njega je pronađen pištolj “glok”, tri pancira, GPS za praćenje, a kod njegovog “stanodavca” Petra Dukića dva ukradena automobila - “Mercedes” i “Audi 8”.


Petar Dukić

14.

Kako god, Božovićev boravak u Banjaluci i činjenica da su ga štitili inspektori i visoki funkcioneri MUP RS, bliski Kostreševiću i Dodiku svjedoči o bliskosti najužeg vrha Režima Crvene Sekte sa narkokartelima, o čemu sam objavio niz tekstova, a novi tek slijede. (nastaviće se)