четвртак, 22. јул 2021.

Tri Negativca i jedan sasvim iznenadan početak izlaska iz mazofaze: "Škaljarsko" Puzanje Dodika i Kostreševića pred Lukačem; ŽC odbila Dodikov zahtjev da smijeni Vladu RS


piše: Slobodan Vasković


1.

Zaista mi je interesantno posmatrati puzanje Milorada Dodika i njegovog ličnog policijskokriminalnog stendap komičara i prilično neuspješnog egzekutora Siniše Kostreševića, direktora Policije RS, pred trećim negativcem iz ove priče Draganom Lukačem, Ministrom unutrašnjih poslova RS.


2.

Dodik je zadao nekoliko teških udaraca Lukaču, prvo imenovanjem Kostreševića za direktora Policije, a posebno oduzimajući čin Glavnog inspektora Danijelu Kovačiću, kada je ponizio i Željku Cvijanović, koja je dodjelila vanredno unapređenje (31.03.2021.).



Onda je Dodik, da bi ponizio Lukača, natjerao da povuče unapređenje, što je ona učinila nakon samo četrdesetak dana od imenovanja (10.05.2021.), čime je ponizila samu sebe (što joj je konstanta) i naravno, Lukača, na čiji prijedlog je Kovačić i dobio čin Glavnog inspektora.



3. 

Tada sam najavio da će se Lukač dramatično osvetiti, kao i da je sebi bliskim funkcionerima MUP RS, rekao “da se strpe”.



“Strpili su se”, a početak njegove osvete je tužba Kovačića protiv Cvijanovićke, što je javno poniženje takozvane predsjednice RS. 



4.

Osveta, njen nastavak (No2), stigla je hapšenjem Škaljarca Miloša Božovića i njegovog bliskog saradnika Mladena Milovanovića, Glavnog inspektora UKP RS, koji je jedan od Kostreševićevih najznačajnijih ljudi u posljednjih četiri mjeseca. 



Lukačeva osveta sastojala se u tome da ni Dodik ni Kostrešević nisu imali pojma da se hapšenje priprema i bili su šokirani kada je njihov krvni neprijatelj (što Lukač jeste), javnosti pokazao da visoki funkcioneri MUP RS, samim tim i Režima Crvene Sekte, čuvaju najopasnije gangstere u Regionu, na usluzi su im za brojne stvari, redovo im dojavljuju akcije i dostavljaju najznačajnije dokumente. 


Tek će ove činjenice da isplivaju, samo strpljenja.


4.

Dodik je pobjesnio kada je saznao za hapšenje, Kostrešević se potpuno izgubio, izbacujući neistine toliko jadne da ih je bilo otužno čitati.


Nakon toga je Dodik krenuo u “saniranje štete” koju je pretrpio, a koja je ogromna, jer hapšenje Milovanovića je samo vrh ledenog brijega prema onom što bi trebalo da uslijedi. 


5.

Dodik je izjavio da su “svi iz vrha RS i MUP RS znali” za hapšenje, što je notorna laž. Mnogo bliže istini je da su “svi iz vrha RS i MUP RS” znali da Milovanović čuva škaljarca i da to nije jedini visoki funkcioner policije koji pazi na visokopozicionirane pripadnike raznih narkokartela, čak i plaćene ubice, da im se šta ne dogodi.


6. 

Uostalom, neki od najbližih Dodikovih saradnika usko sarađuju sa pripadnicima škaljarskog klana, što je Dodiku itekako poznato, kao što mu je poznato i u koje sve poslove su involvirani. 


Ima Dodik i grupu bliskih saradnika koji usko sarađuju i sa Kavačkim klanom, a Veljko Belivuk i Slaviša Kokeza su im “zakletva”. Zasad toliko, uskoro opširnije i detaljnije, sa imenima.


7.

Kad smo već kod ove teme, da napravim digresiju i spomenem da me Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, Kum Zvorničkog Kriminalnog Klana, zajedno sa Sinišom Psihom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom, prosječno dnevno zove dva puta. Što na aplikacije, što na direktnu vezu. Ne javljam se, ali uredno arhiviram pozive.


8.

Zaista ne znam što me gradonačelnik Grada Droge Medelina tako često zove - ne prodajem narkotike, ne bavim se trafikingom, ne otimam Zvorničanima iz usta kao on, ne progonim batinašima nikoga, nemam, za razliku od njega, nikakve veze ni sa škaljarcima, ni sa kavčanima, ni sa narkodilerima sa Kosova, ni sa Kokezom i pranjem desetina miliona evra…



Ne znam šta bih rekao, možda me zove za neki savjet; Ako je zbog toga, dajem ga javno - najbolje da se preda sam i zatraži status svjedoka-saradnika. 


9.

Prokleti Lihvar Stevanović je jedan od najbližih Dodikovih saradnika pa dalje nije potrebno ništa pojašnjavati.


10.

Da se vratim temi: Dodik bi, na primjer, rekao istinu oko škaljarca Miloša Božovića da je javno naveo kako mu je poznato, a poznato mu je, da je banjalučka Sodomoa i Gomora, noćni klub “Kajak”, vlasništvo Mileta i Srećka Radišića, bio “rezervni položaj” u koji se Škaljarac sklanjao, ako bi postalo “vruće” u "iznajmljenom" stanu kod Petra Dukića ili, pak, njegovoj kafani "Plan B". 



Izuzetno bitno ime, jer je "Plan B" za Božovića uvijek bio "Kajak", udaljen nekih desetak metara od kafea "Plan B"!



11.

Umjesto da bar jednom kaže istinu, Dodik se, kao i obično, odlučio za neistine i pokazao da ga je njegov najveći UnutarSektaški Neprijatelj Lukač patosirao. 


Sve ukazuje je Lukač već u fazi - šta posle Dodika, dok je Dodik u stanju tihovanja sa samo jednim “filozofskim” pitanjem pred sobom - Kada će me Lukač uhapsiti?!


Naravno da će ga uhapsiti, poodavno sam to napisao, ali još nije došao trenutak za to; Lukač zna da hapšenjem Dodika sebi možda kupuje slobodu; Dodik zna da njegovim hapšenjem Lukač sebi možda kupuje slobodu, a izvedenica iz ove dvije opaske je da Dodik svakako ne ostaje na slobodi, dok Lukač možda i ostane.


12.

Ok, postoji i varijanta da Dodik pobjegne, ali zna on koliko je gadno, tegobno i skupo plaćati zaštitu tamo gdje bi mogao da zbriše. Zato toliko i krade; Grabi kao da mu je zadnje!


13. 

Kostrešević sigurno neće ostati na slobodi. Odlično zna da je razbijena “šifra” - Dejan Ilić Tigar; Narečeni kriminalac i zlotvor njegov je izvrstan prijatelj i poslovni saradnik. Nazovitigru bih savjetovao da sam sebi stavi lisice. I mirno čeka da dođu po njega. Pa kad dođu, jer on pobjeći ne može. Kao ni Mijatović i Stevanović! 



Može se Nazovitigar svezati zajedno sa Kostreševićem, koji je najpoznatiji policijskokriminalni stendap komičar - Njegov najbolji vic je da u MUP RS “nema podjela”. 


Takvu vrhunsku zajebanciju ne bi smislili čak ni montipajtonovci!!!


14.

Kako će se protumačiti ako se negdje Dodik i Lukač zajedno pojave, na čemu Dodik intenzivno radi, kumi, moli…? Pa onom narodnom - prijatelja drži blizu, a Neprijatelja još bliže. Obostrano!


Nema tu mira, taman da zajedno spavaju u “Kajaku”! Jer, sloboda je za obojicu sve skuplja i skuplja!



15.

I za kraj zaista ekskluzivna vijest - Željka Cvijanović je odbila Dodikov zahtjev da smijeni Vladu RS!


Šok, ali i istina: Dodik je sve slabiji, nije bilo potrebe da ga ŽC fizički maltretira pa da on demantuje!


Da li je ŽC prestala da se samoponižava nakon decenije i po javnog mazohizma? O tome će svjedočiti glava Vrtnog patuljka Radovana Kilavog Viškovića - ako mu ostane na ramenima, ŽC je iz faze teško mobingovane funkcionerke Sekte prešla u osvetničku dimenziju. Ako ne ostane, onda će Lukač morati da se obračuna sa čitavim paketom - Dodik, ŽC, Stendap komičar.


Gadna vremena po vrh Sekte koja je uništila sve, sa namjerom da biološki uništi i narod.