петак, 16. јул 2021.

Kartel Romanov: Zoran Džida, predsjednik Okružnog suda Bijeljina, u funkciji zaštite kriminalnih klanova i Ukio banke - mašine za pranje novca, posljednja je nada Zorana Prokletog Lihvara Stevanovića i Gordana Gocija Pavlovića da se, kriminalnim sredstvima, dokopaju “Alumine”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Prokleti Lihvar Stevanović i Gordan Pavlović Goci koji su kupili, sa 3,5 miliona KM, Domaće sudije Ustavnog suda BiH da ponište odluku Vrhovnog suda Republike Srpske i  dodijele im nepostojeća potraživanja od FG “Birač” u iznosu od 155 miliona KM (sa kamatama preko 250 miliona KM), imaju još jednu “privatnu liniju” preko koje pokušavaju da otmu za sebe “FG Birač”/“Aluminu”. 


2.

Tako bi pokazali da im Magareće uši, što su im narasle, nakon što su 3,5 miliona izgrcali za plaćanje Domaćih sudija Ustavnog suda BiH, koji su presudili u korist Vladimira Romanova, mafijaša svjetskog kalibra i njegove mašine za pranje novca, sada već devastirane litvanske “Ukio banke”, umjesto da su, kako su Prokleti Lihvar i isto tako prokleti Goci, očekivali da presude direktno u njihovu korist i poklone im “Aluminu”.


3.

Iako su dali 3,5 miliona za potkupljivanje Domaćih sudija, Prokletnici su ostali, zasad, kratkih rukava, jer su ih, kao zadnje Magarce, nadigrali Milorad Dodik i Vladimir Romanov kako bi zaštitili sebe od odgovornosti za pranje novca i, istovremeno, zatvorili ogromni kriminalni krug, stavljajući “Aluminu” ponovo pod svoju kontrolu; Istovremeno su, na taj način, zaštitili ogroman broj funkcionera BiH i Republike Srpske, koji su bili u njihovoj službi dok su iz FG “Birač” izvlačili na nezakonit način milijardu KM.


4.

Među onim koji su zaštićeni je i Zoran Tegeltija, aktuelni predsjedavajući savjeta Ministara BiH koji je u vrijeme nemilosrdne pljačke FG “Birač” bio ministar finansija.



Lično Tegeltija je, početkom 2013. godine, nakon razotrkivanja afere, izjavio da su “Litvanski banditi” opljačkali preko milijardu KM, ali nije rekao nijedno ime iz Ministarstva finansija koje je učestvovalo u toj pljački; Između ostalog, zaboravio je pomenuti i sebe i davanje kredita “Energoliniji” u visini od 19,4 miliona KM, što ga je odobrio, a koji je Romanov, u roku 24 časa, izvukao iz Republike Srpske.


5.

Tegeltija je proteklih osam godina činio sve da zaštiti sebe zbog odgovornosti za pljačku, ali i svakog uposlenika Ministarstva finansija, koji je u njoj učestvovao, jer se na taj način spasavao mogućih svjedoka-saradnika.


Tegeltija sada ćuti kao zaliven, jer se smatra spasenim, a Prokleti Lihvar Stevanović i Prokletnik Pavlović, izigrani od sopstvenih zastupnika koji su ih “bušili” zarad Romanova, a ne štitili njihove kriminalne interese, kako je to Duet “Magareće Uši" smatrao, sada pokušavaju da preko Zorana Džide, predsjednika Okružnog suda Bijeljina, zadaju udarac Romanovu i Dodiku, preotimajući im “Aluminu”. 

6.

Džida je na njihovom platnom spisku i već četiri godine u ladici drži ključne predmete vezane za FG “Birač” i njen najznačajniji dio “Aluminu”.


Džida, jasno je, čeka pogodan momenat da presudi u korist kriminalne bande i tako uništi fabriku, kao što je to već jednom pokušao podržavajući kriminalne odluke Jelene Todorović, krpe od sudije, koju je Prokleti Lihvar poodavno kupio kao na pijaci.


7.

Todorovićeva je “sudija” zvorničkog Osnovnog suda. 


Prošlo je skoro 4 godine od kad je Jelena Krpa Todorović, sudija Osnovnog suda u Zvorniku, blokirala račune Alumine za nominalno 155 miliona KM, (što sa kamatama izađe oko 250 miliona KM) i to po osnovu nepostojećeg potraživanja i kriminalnih zaloga. 



Blokada “Alumine” tada je određena u korist gangsterske firme “Pavgord” d.o.o. Foča i Prokletog Lihvara Zorana Stevanovića, gradonačelnika Grada Droge Zvornika. 


8.

Dugo vremena sam pisao o toj kriminalnoj bandi, kao i njihovoj dubini i širini koja je jeziva, kad se uzme kakvi su profili kriminalaca i narkokartela, koji su unutra.


Da podsjetim, Zvornički Kriminalni Klan koji vode Stevanović, Siniša Psiho Mijatović i Dejan Hijena Ilić dio je Mafijaškog Krakena Slaviše Kokeze, a imali su blisku saradnju i sa Veljkom Belivukom i njegovim mesarima.



Međutim, oni su za rusku mafiju Vladimira Romanova, koja je svjetskih gabarita, tek ulični banditi, a Stevanović i Pavlović potrošna roba.


9. 

Vratimo se kriminalnoj odluci Todorovićeve.


Ono što je karakteristično ovdje, jeste da je, neposredno prije blokade računa “Alumine”, koju je potpisala Stevanovićeva Krpa, predsjednik Okružnog suda u Bijeljini Zoran Džida donio jednu od svojih “čuvenih” odluka koje nemaju nikakve veze sa pravom i pravdom, već su u funkciji interesnih grupa, kojom je omogućio da firma “Pavgord” u izvršnom postupku stupi na mjesto banke za pranje novca, litvanske Ukio banke. 


10.

Džida ovo nije smio učiniti, jer je tim gestom trajno narušio pravni poredak i ozbiljno ugrozio domaće povjerioce propalog FG “Birač”, a, istovremeno, pokrenuo postupak legalizacije kriminala koje je “Ukio banka” počinila dok je ordinirala po domaćim krajevima. 



Taj postupak okončale su Domaće sudije Ustavnog suda BiH, bar se oni tako nadaju, dok istraga “Europola” i ostalih evropkih agencija ne dođe i do njih i njihovih nalogodavaca! 


Međutim, nije tu kraj priče, jer slijede nastavci koji će osvijetliti nezakonutost i besmislenost odluke kriminalnih Domaćih sudija Ustavnog suda BiH, kao i domaćih aktera ovog zlodjela.(nastaviće se)