субота, 24. јул 2021.

Dodikovi neuspješni pokušaji da ukloni Lukača; Da li se škaljarac Božović u Banjaluci samo krio ili pripremao i likvidacije

Piše: Slobodan Vasković


1.

Objavio sam već da je Željka Cvijanović odbila zahtjev Milorada Dodika da smijeni Vladu RS! Nije ga tom prilikom ošamarila, a ni on nju gurnuo niz stepenice.


Bitno je to znati, jer fizički obračuni među najvišim funkcionerima Crvene Sekte nisu rijetkost. Dapače. 


2.

Odbijanje Cvijanovićeve da smijeni Vladu RS svjedoči da je Dodik sve slabiji, ali ne potvrđuje da je ŽC nešto jača nego je bila.



U prošlom tekstu sam pitao da li je ŽC prestala da se samoponižava nakon decenije i po javnog mazohizma i naglasio da će o tome će svjedočiti glava Vrtnog patuljka Radovana Kilavog Viškovića - ako mu ostane na ramenima.


Vrtni Patuljak je u cijeloj priči nebitan; On je, njegova pozicija takozvanog premijera, tek oruđe za obračun između Dodika i njegovog najvećeg Neprijatelja Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.


3.

ŽC nije iz faze teško mobingovane funkcionerke Sekte prešla u osvetničku dimenziju, jer se, bar trenutno, ponovo priklonila Lukaču, kojeg je napustila u maju kada mu je zadala ponižavajući udarac, po Dodikovom nalogu, oduzimanjem čina Glavnog inspektora Danijelu Kovačiću. 


Učinila je to 10.05.2021., iako je 31.03.2021. unaprijedila Kovačića u čin Glavnog inspektora.


Dodik i Siniša Kostrešević, direktor Policije, su likovali, ŽC i Lukač bili javno poniženi, s tim što Lukač, za razliku od ŽC ne oprašta Dodiku.


4.

Razlog je jednostavan - samo jedan može opstati, a, trenutno, Dodik je taj koji ne ispunjava uslove za opstanak. Lukač kontroliše “oružanu silu” - MUP RS.


5.

Nakon toga, Lukač je uzvratio brutalno; Uslijedilo je patosiranje Dodika i Kostreševića hapšenjem škaljarca Miloša Božovića, zajedno sa Glavnim inspektorom UKP MUP RS Mladenom Milovanovićem, veoma odanim direktoru Policije.


Uhapšeni su, pa pušteni, ali sa krivičnom prijavom, i inspektori Predrag Vatreš i Gorana Rečević, dok je Milovanoviću određen jednomjesečni pritvor. 


Mladen Milovanović

6.

Dodik je vrlo ispravno razumio hapšenje Škaljarca Božovića - Kao direktan atak Lukača na njega i njegove saradnike, od kojih su brojni u uskoj vezi i sa škaljarskim i kavačkim i brojnim drugim snažnim narko-klanovima.


Miloš Božović


Zato je Dodik tražio smjenu Vlade RS, kako bi smijenio Lukača, a ŽC se nije usudila to učiniti, jer je Lukač veoma opasan i po nju. ŽC odlično zna zašto!


7.

Vrtni Patuljak je nevelike pameti, ali je shvatio da je on sljedeći na redu i da bi Dodik mogao zatražiti od njega da razriješi Lukača, na šta, kao premijer, makar i takozvani, ima pravo.


Najmanje je Radovanu Kilavom, Nejakom, Nesposobnom, stalo do “premijerskih prava”: Instinktivno predosjećajući opasnost od mogućeg Dodikovog zahtjeva, Višković je “nestao” na godišnjem odmoru. 


8.

Niko ne zna na koje je more otišao; Neki tvrde na Mrtvo more, jer se tamo najlakše “pliva”, a Višković je ubjeđenja da je “plivač” otkako su mu dozvolili da napravi, na račun budžeta, hotel na Jahorini.


Uprkos tom poklonu, Višković se prestravio od mogućnosti da pokuša “dići ruku” na Lukača, prepustio je vođenje prošle sjednice Vlade RS onome “ko hoće”, a on se dohvatio “plaža” na Mrtvom moru. Biće tamo dok ga ne pronađu!


9.

Dodik, iako je uzurpirao i premijersku i funkciju predsjednika RS, kao i sve ostale, osim MUP RS, uprkos tome ne može smijeniti Lukača.


Zato će se, s obzirom da to neće da učine ni ŽC, a ni Kilavi, nastaviti ogorčena bitka dvojice Negativaca u kojoj samo jedan može da opstane, a Lukač je trenutno u velikoj prednosti nad Dodikom.

10.

Uhapšeni Škaljarac Božović početna je tačka žestokog javnog rata, ali i raspleta, koji slijedi - i u načelu i u detalju.


Božović je, u načelu, dokaz da Dodikov Režim, preko njemu odanih ljudi, sarađuje sa NarkoKlanovima. 


Istraga koja će u ovom slučaju biti detaljna otkriće još mnoge visoke funkcionere i MUP RS i Crvene Sekte koji su na NarkoUžetu!


11.

Božović je bitan i u detalju, ne samo zato što su ga čuvali Kostreševićevi ljudi, što Milovanović, Vatreš i Rečevićeva jesu, već i zbog onog što je pronađeno u pretresima kako stana u kojem je živio, tako i objekata koji su u vlasništvu drugih, njemu bliskih, lica.



Božović je, da naglasim, izuzetno opasan kriminalac koji je u Banjaluku stigao u maju ove godine sa falsifikovanim dokumentima Republike Slovenije.


12.

Kod Božovića je, tokom pretresa, pronađen pištolj "glok" i tri pancira.


Petar Dukić


Istovremeno, kod Petra Dukića, njegovog “stanodavca” pronađena su dva ukradena automobila - “Audi 8” i “Mercedes AMG”.



Božović jeste milioner (u evrima), ali i, kako se tvrdi u podzemlju, profesionalni ubica! Sa, nažalost, mnogo “recki” na dršci pištolja!


Lako je povezati ukradene automobile, pancire, pištolj, zaštitu visokih policijskih funkcionera u namjeru za likvidaciju!


13.

Zato je neophodno saznati razlog Božovićevog boravka u Banjaluci - da li se samo sklonio kod jataka ili je pripemao likvidaciju i čiju? Nema mjesta insinuacijama, ali činjenica je da je obilazio i Sarajevo i Trebinje i druga mjesta i da su ga, pri tom, vozili Milovanović i Vatreš; Rečevićeva je bila u pratnji.


Vatreš

14.

Nema dileme da je Božović obilazio druge članove Kartela koji su utočište našli na području BiH/RS, ali je pitanje zašto?  


Pitanje je da li je Božović samo nadzirao poslove transporta “robe” preko teritorije ili je pripremao likvidacije/u; Moguće su sve varijante - od egzekucije nekog iz narkomiljea, kako bi došlo do izazivanja rata između škaljaraca i kavčana na teritoriji BiH, pa do likvidacije nekog pojedinca!


15.

Nema dileme da su mu logistika bili Milovanović, Vatreš, Rečevićeva i ko zna ko sve još?!


16.

Veoma je kotroverzno ponašanje Siniše Berete, načelnika Jedinice za organizovani kriminal, koji se protivio hapšenju svog prijatelja Vatreša, iako je bio vozač Božovića!


Kostrešević


I Milovanović i Vatreš su bliski Bereti, a sva trojica Kostreševiću i brojna su pitanja na koja će morati odgovoriti, jer je sasvim nerealno da Kostrešević i Bereta nisu znali u čemu učestvuju Milovanović i Vatreš, zajedno sa Rečevićkom!


Svi koji smatraju da će se i ovaj slučaj zataškati u zabludi su; Tek će da “gori”! (nastaviće se)