среда, 7. јул 2021.

Rat u režimu oko opljačkanog Plijena: Dodik otima imovinu svojim tajkunima Ćubiću, Slobodanu Stankoviću, Zoranu Stevanoviću…; Ćubićev član porodice i Slavica Stanković prijetili Dodiku, policija sve zataškala; Crvena Sekta u Banjaluci pala na 5.000 članova; Cvijanovićeva, kao i obično, malo, ali “umno”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik krenuo je u veliku otimačinu imovine tajkuna koje je on stvorio i koji su tokom petnaest godina njegove vladavine, kriminalom, stekli enormna bogatstva.


2.

Dodik smatra da polaže pravo na značajan dio imovine svojih tajkuna, što im je i rekao, obrazlažući to riječima: “Ja sam vas stvorio”!


3.

Na udaru su, trenutno Ljubo Ćubić, vlasnik firme “Niskogradnja”; Slobodan Stanković, vlasnik konzorcijuma “Integral Inženjering”; Zoran Stevanović, Prokleti Lihvar, šef Kartela Grada Droge Zvornika, dok je Milenko Čičić, Mića Kaldera, već počišćen i oduzeta mu je njegova firma “Kaldera”.


4.

Na najvećem udaru su u ovom trenutku Ćubić i Slobodan Stanković.


5.

Prvo je Dodik natjerao Ćubića da da četiri miliona KM Miletu Radišiću Klenu, kako ovaj ne bi bankrotirao.Cilj je da Klen izdrži i ne bankrotiira dok Dodik i dalje pokušava da njegovu zgradu proda UIO za cca 100 miliona KM.


Od tog novca, Dodiku bi, u slučaju prodaje, pripalo deset miliona KM, a isto toliko i Draganu Čoviću.


6.

Ćubić je dao četiri miliona KM Radišiću, tako što je dobio kredit od IRB-a u visini do dva miliona KM, a ostala dva miliona je namako na razne načine.


7.

Nakon ove transakcije, Dodik je Ćubićevim povjeriocima naložio da mu skinu sav novac sa računa, ukupno preko četiri miliona KM i tako ga ojadio za, ukupno, osam miliona maraka.


8.

Ćubić je sada u situaciji da nema novca da plati gorivo za građevinske mašine; Donedavno su mu određeni distributeri davali gorivo “na poček”, ali im je Dodik naredio da ukinu tu pomoć Ćubiću i tako ga doveo do kraha.


9.

Tu je nastupila prava drama, jer su Ćubić i njegova porodica shvatili konačno da Dodik želi da im otme firmu.


Član najuže porodice Ljube Ćubića pozvao je lično Dodika i uputio mu niz prijetnji, nakon čega je Dodik poslao policiju Ćubićima.Sve je zataškano zbog javnosti i gurnuto pod tepih, ali Ćubić će teško spriječiti Dodika da mu prezume firmu.


10.

Dodik je krenuo i na Slobodana Stankovića svog ključnog tajkuna sa kojim je zajedno opljačkao stotine miliona KM, posebno na izgradnji autoputeva.


Otvoreno je zatražio od Stankovića da mu prepiše veći dio svoje imovine, čemu se Akademik Građevinske Mafije usporotivio.


11.

Dodik je nastavio sa pritiscima, a Stanković je otpočeo ubrzano prepisivanje imovine na najuže članove porodice.Međutim, Dodik ne haje mnogo oko toga, već i dalje zahtijeva, nimalo nježno, da mu Stanković preda, bez ikakve naknade, veći dio svoje imovine, koja vrijedi nekoliko stotina miliona KM.


12.

Sukob je kulminirao kada je Slavica Stanković, supruga Slobodana Stankovića, na kojoj s evodi firma “Integra Inženjering”, lično pozvala Dodika i rekla mu da se “odmakne od njene porodice, inače će na zlo izaći”.


13.

Dodik nije taj put pozvao policiju zbog prijetnji Stankovićeve, ali ne odustaje od toga da otme imovinu Stankoviću, koju je ovaj stekao zajedno pljačkajući sa Dodikom.14.

Treća žrtva Dodika je njegov donedavni rektalni podstanar Zoran Prokleti Lihvar Stevanović: Njemu je Dodik prije nekoliko mjeseci uzeo više od tri miliona KM u kešu, obećavajući mu da će, zauzvrat, preuzeti jednu značajnu firmu u Zvorniku, Gradu Droge; Bolesno Pohlepni Stevanović dao je milione, ali ga je Dodik izigrao kao zadnjeg idiota; Prokletnik je sada kao otrovan.


15.

Stevanović nije direktno prijetio Dodiku, ali, u sebi bliskim krugovima, tvrdi da će mu postali “albansku mafiju”.


16.

Već ranije, Dodik je preuzeo firmu “Kaldera” od Milenka Čičića. Da bi to učinio, iz budžeta RS na kriminalan način je izvukao 30 miliona KM, što ću detaljno uskoro pojasniti, jer posjedujem sve podatke o tome. Najveći dio novca za ovu kriminalnu transakciju otet je sa eskro računa iz budžeta RS. 


17.

Većina tajkuna Crvene Sekte ubrzano prebacuje imovinu na najbliže srodnike, prepisuju je kod notara uz uslov “da je ne mogu otuđiti/prodati” oni na koje je prevedena. Jedan od tih je i Slavko Mitrović, koji se enormno obogatio, iako se, u javnosti, pokušava predstaviti tek kao “ideolog”, premda je riječ o najobičnijem kriminalcu i šupljem žeton analitičaru.


18.

Kako bi spriječili da im iscure notarski ugovori, na čelo Notarske komore postavili su sebi odanu Sladu Ivelić.Zaboravili su da SIPA ima pravo izuzeti sve, ali baš sve, notarske ugovore od svakog notara. Biće vremena da o tome razmišljaju!!!


19.

Tuča oko otetog plijena tek će da dobije na intenzitetu, kao i grozničavo, histerično prepisivanje opljačkane imovine.


20.

Razlog leži u činjenici da je Crvena Sekta u Banjaluci pala na svega pet hiljada aktivnih članova. Po broju ih ima deset hiljada, ali je pola njih potpuno pasivizirano.


To paranje Crvene Sekte niko više ne može zaustaviti, ma šta Dodik pokušavao.


21.

Kada joj je saopšteno da je Crvena Sekta u Banjaluci sa 30.000 članova pala na zaista minornih pet hiljada, Željka Cvijanović, Dodikova krpenjača, umno je izjavila: “Bar znamo da su naši”!


Na to je jedan od prisutnih konstatovao: “Valjda su naši”.


22.

O međusobnim prijetnjama unutar koalicije “gaženjem automobilom” pisaću narednih dana. (nastaviće se)