недеља, 1. мај 2016.

Vaskršnji doručak kod Uvrijeđenog Narcisa

piše: Slobodan Vasković

1.
Sretan Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti. Hristos Voskrese. 

2.
Sretan Prvi maj Radničkoj klasi. Zakon o radu, nažalost, Voskrese. Kolektivni ugovor još je na razapinjanju.

3.
Sretan 18. rođendan BN TV. 

4.
14.167.023 je, do sada, broj posjeta na blogu “Sa druge strane”. 

5.
Nadao sam se da će ovaj dan proći bez politike. Nije išlo. Vučić je previše uzdrman onim jednim “izgubljenim glasom do cenzusa” liste DSS-Dveri. Koji je uzrokovao ujedinjenje Opozicije Srbije, bez obzira na ideološki predznak.

6.
To ujedinjenje Opozicije oko “Glasa koji nedostaje” najveći je izborni dobitak Srbije. Toliko veliki da se Vučić, koji je izborni pobjednik, ponaša kao najveći izborni gubitnik.

7.
Demokratičnost, čak ni krhka, nije mu jača strana. Zajebimo teorije zavjere o stvaranju novog DOS-a; Nije Opozicija raspisala prijevremene izbore, već Vučić.

8.
Cilj je bio dokinuti DS, Tadićevce, DSS, Dveri…, Dačićevce svesti na mjeru…, a uspio je jedino smanjiti broj poslanika matičnog SNS-a. Bonus pobjeda u Vojvodini nikako da mu zaliječi tu ranu.

9.
Ma koliko Vučić pokušavao svesti Opoziciju na “skupštinski restoran”, svjestan je da je dobio snažan korektiv i da mu sledeće četiri godine neće biti nimalo lake. Da je, bar, krhki demokrata, bio bi zadovoljan  zbog toga. Ali nije. Narcis u njemu i dalje je Glavni.

10.
Kad god Vučić ima problem, potegne Dodika iz Banjaluke. Što ovaj jedva dočeka, jer je u permanentnom problemu. Pa na Vaskrs u Operativni štab Vojske Srbije. Liturgije su preduge, a nezgodno je nakon njih umjesto najradosnijih poruka slati otrovne strelice u opoziciono meso. 

11. 
Vučić je pobijedio u obračunu jajima. Znaju Dodik i Diković da mu je baš teško ovih dana, pa, za razliku od njega, nisu koristili savjete sopstvenih Baba pri izboru jajeta. Svjesno su išli u poraz, što baš nije u duhu Vaskrsa. Ali jeste u duhu poltronstva. 

12.
Vučić je, naravno, osim najjačeg, izabrao i najsvjetlije. Ostatak prisutnih na “Doručku kod Uvrijeđenog Narcisa” nije zaista imao šanse sa tucanjem. 

13.
Vučić je jajima sa Dodikom i Dikovićem pokušao demonstrirati državnost, snagu i nedodirljivost, a emitovao je jedino nervozu. Preveliku. Posebno oko Radulovića. Koji je, ne tako davno, bio njegov izbor za ministra. Ali čovjek ne trpi poniženja, poltrone. I neznanje. Čovjek je Radulović.

14.
Rezultat DJB Saše Radulovića bolniji je za Vučića od svih ostalih dostignutih cenzusa zajedno. Previše miriše na ozbiljnog lidera i vrlo ozbiljnu, kreativnu i istrajnu opoziciju. 

15. 
Dodik je, bez dileme, morao otići u OŠ i dati baš bezveznu izjavu. Kako i priliči Kulisi, no Kulisa smatra da mu svako beogradsko slikanje jača slamku na koju politički diše. Pogrešno. Dodatno je skraćuje. Ali, Davljenik se i za jaje hvata.

16.
Može li Opozicija RS nešto naučiti od Opozicije Srbije?
Nažalost ne može. Za takvo što treba imati volju, inteligenciju, jasan cilj, hrabrost, ideologiju…