уторак, 17. мај 2016.

Panenka, Stampedo i Trio - Da Da Da

piše: Slobodan Vasković

1.
Maj 14. ostaće upamćen kao Dan kada je Dodik politički javno pao zauvijek, a Maj 17. po tome da su Bosić, Čavić i Borenović “Panenkom”, u sred Beograda, ponizili Vučića.

2.
Vučić nije ni trepnuo, nije se ni taknuo/maknuo, dok mu je “Panenka” kroz “uši” završila iza leđa. U Mreži.

3.
Istoj onoj Mreži koju je Vučić sapleo da bi Maja 14. u nju pohvatao Bosića, Čavića, Borenovića i Ivanića, koji je taj dan, iako “rovit”, istrčao na teren. I njihovim hvatanjem spriječio osnovno ljudsko pravo Naroda na slobodu izražavanja.

4.
U samo tri dana, Savez za promjene dva puta je nokautirao Vučića, nadigrao ga majstorski, svodeći ga na nemoćnog pacera, koji tužno gleda kako mu “Panenka” završava iza leđa. U utakmici koju je već vidio dobijenom. 

Vučić je na protivnike, Savez za promjene, išao brutalno, mesarski, sa “obje noge”. S vrlo zlom namjerom da teško povrijedi. Ako može i slomije. Polomi svaku kost. 

5.  
Odlaskom u Beograd, gdje Fantom iz Savamale suvereno vlada, i sasvim korektnim ukazivanjem na naopaku, necivilizovanu i bezobraznu namjeru (direktno) Vučića i (direktno) Vučićevih moćnih medija da pomognu opstanak Diktature u Republici Srpskoj, šefovi SzP pokazali su tamošnjem Autokrati da ga se ne plaše. 

6.
Nije malo, jer njega se preko Drine gotovo svi plaše. Zato što radi za narod nonstop. I u neka doba noći. Bageri “Tamo daleko” nikada se ne gase. 

7.
Vučić je 17. demonstrirao da je shvatio šta se desilo 14. Maja. I u kolikoj mjeri je zaglibio i On i njegova jadna politika, koja je prema RS Neprijateljska. I koja nije prezala da ponizi Srbe kao narod.

8.
Vučić je 17. demonstrirao da je shvatio šta se desilo 14., jer nije pustio svoje pitbulove na SzP. Čerečenja na pres konferenciji nije bilo. 

9.
Kasno je shvatio. 

Napravio je ogromnu, nesagledivu štetu. 

Jedina korist je da je sada sasvim jasno da je Srbija dobila patetičnu imitaciju Dodika, a da su Bosić, Čavić i Borenović iskoristili priliku da pokažu politički dignitet. I poruče Vučiću da ga se ne plaše. 

Veliki je korak naprijed napravila Opozicija RS. Koračanje tek slijedi.

10.
Izgleda da je i Dodik shvatio šta se desilo 14. Maja, premda ga bezočno lažu. I ubjeđuju da za tako izvrsnog pjevača nisu potrebni ni orkestar ni publika. 

11. 
Dodik liže teške žive rane sa najavom “Tri nova Papka” u svojoj ekipi! 

I šta da ih zaista i ima?! U stvari bilo bi to odlično, jer bi dodatno razjarilo Narod, koji se konačno oslobodio straha. I još ga snažnije pokrenulo ka Fazi II Demontiranja Režima. Faza I završena je 14. 

12. 
Tri nova Papka, ukoliko se pojave, bili bi samo još jedan dokaz u već prepunom koferu, Dodikovih slabosti, nemoći, jada i čemera. Politike tu već odavno nema. 

13.
Snažno podržavam novi topot papkara ka Dodiku; Ubijeđen sam da nakon toga slijedi Stampedo Naroda. Mislim, Stampedo slijedi svakako, ali Tri Nova Papka bili bi baš solidna uvertira za njega. 

14.
Pitanje svih pitanja je da li će se Dodik povući i da li će biti predsjedničkih i opštih izbora u oktobru? Rijetko kad se kladim, ali ovaj put uložio bih na Da. 

15. 
To Da ne odnosi se i na Da li će se Dodik povući?! Možda je preciznije pitanje Da li će pobjeći???

16.
Za kraj Trio - Da Da Da… Aha!