среда, 18. мај 2016.

Srcem za Oblovinu! Stop Čoloviću!

piše: Slobodan Vasković
Srcem za Oblovinu! Stop Čoloviću!, novi je moto Bojana Tošića, direktora ŠG Romanija, koji je nastavio sukob do rezanja sa Mirkom Čolovićem.
Čolović je, kako sam ranije objavio, smijenio Tošića sa svih stranačkih pozicija, a potom zatražio da ga uklone i sa mjesta direktora ŠG “Romanija”.
Tošić je uzvratio i zabranio Čoloviću ulazak u prostorije ŠG „Romanija“ Sokolac; Uskratio mu je i korištenje službenog vozila marke „Pasat“ vlasništvo ŠG „Romanija“, potrošnju goriva, maziva i rezervnih dijelova.
Uz to, Tošić insistira na izvršenju pravosnažne sudske presude, kojom se obavezuje Čolović da plati šumskom gazdinstvu 250.000 KM.
Čolović se snalazi kako zna i umije, pa u Sokocu vozi neregistrovanog, prilično starog, terenca „Nisan-Terrano“. Taj automobil bio je nekada vlasništvo sokolačke A.D. Klaonice i prerade mesa, koju su Čolovići detaljni spasili od Izdaje - sve su iz nje odnijeli i opljačkali. 
Bojo Borovina zvani Gadafi, Čolovićev intimus, odobrava mu  gorivo i to na iznos od 20 KM dnevno, uz potpis jednog člana porodice. 
Valjda zbog silnih stresova  i problema koje je imao nakon što je ostao bez auta i sa malo goriva (o parama da i ne govorimo), Čolović je potpuno podbacio u doprinosu Kontramitingu Milorada Dodika u Banjaluci. 
Jedan broj građana Sokoca su pozivali na miting uz obećanja da će dobiti poslove u šumskom gazdinstvu, na sječi i izvozu drvnih sortimenata i da će dobiti besplatno ili povoljno građu i drva. Mnogima su obećavali zaposlenje u Zavod za forenziku.
Cilj je bio da Čolović u BanjaLuku, na Kontraprotest, povede bar 300 ljudi. 
Međutim, jedva je nakupio šezdesetak. I to ukupno sa Sokoca i Han Pijeska. 
Čolović je najizgledniji kandidat SNSD-a za načelnika opštine Sokolac. 
Moraće, jer neće niko drugi. Do sada je obavio razgovor sa desetak osoba koje su ga redom odbile. 
U potrazi je i za Tošićevim naslednikom, jer insistira da on bude smijenjen.
Na poslednjoj sjednici OO SNSD zabranio je prisustvo Rajku Bulajiću, Draganu Vidojeviću, Žarku Zečeviću i Desimiru Pušonji. Pomenuti su osnivači SNSD-a u tom gradiću.