среда, 25. мај 2016.

Avdo Avdić: REIS & VLASI - Dva lica Huseina Kavazovića


Avdo Avdić
Nisam mogao da vjerujem, pa sam tri puta preslušao izjavu. Svaki put bilo je isto. Uvaženi reisu-l-ulema Husen ef. Kavazović rekao je da će počiniti haram svi oni koji dozvole da „vlah bude načelnik Opštine Srebrenica“.

TRANSFORMACIJA U MUFTIJU
Uzalud sam u tom švicarskom govoru tražio onog muftiju Huseina Kavazovića iz jula 1995. godine koji je na svojoj hutbi pozivao Bošnjake da se ne svete nikome za ono što su preživjeli u Srebrenici.

Uzalud sam u tim švicarskim rečenicama tražio onog reisa Kavazovića iz jula prošle godine kada je svojom smirenošću u Potočarima spasio Aleksandra Vučića.

Uzalud sam tražio reisa Kavazovića koji je u ime žrtava terorističkog napada u Parizu, podnevske ezane pomjerio za pet minuta.

Uzalud sam tražio svjerskog poglavara na kojeg sam bio ponosan što je imao snage da sačini spisak paradžemata i tako se odupre onima koji izjedaju religiju i državu. Uzalud sam tražio reisa Huseina Kavazovića. Nestao je.

Ponovo se pretvorio u onog muftiju Huseina Kavazovića koji je 2007. godine štitio Nusreta Imamovića, danas jednog od najtraženijih svjetskih terorista. Pred nama je isti onaj muftija koji se 2008. godine obračunavao sa državom koja je htjela zavesti red u Gornjoj Maoči.

Svojom oholom izjavom o "vlasima" Reis Kavazović je danas uvrijedio sve Srbe pa i Srebreničanina Marinka Sekulića Kokeza, koji je putem radio-talasa deceniju i po izvještavao svijet o genocidu u Srebrenici. "Vlahinja" je i kolegica iz Srebrenice Tatjana Sekulić koja je učinila sve da se zna da je tamo počinjen genocid. Da li je haram podržavati takve ljude? Ili je, ipak, veći haram ovakvom izjavom ojačati Milorada Dodika koji negira genocid?

VLASI U GRADU DUHOVA
Ovom izjavom, reis je uvrijedio i Bošnjake koji su mu dali svoje povjerenje i koji će, vjerovatno, u oktobru izgubiti izbornu bitku za Srebrenicu. Ne zbog "vlaha", već zbog Bošnjaka.

Video: Kavazovićev govor u Švajcarskoj
Bošnjaci deceniju i po vladaju Srebrenicom. Šta su napravili? Grad duhova.
Da li je ikada poslije rata centralna bajramska svečanost Islamske zajednice u BiH bila u Sebrenici? Nije.
Da li je ikada ikakav prijem povodom državnog praznika državni vrh organizovao u Srebrenici? Nije.
Oni znaju samo za Srebrenicu u mjesecu julu. I mjesecu oktobru parne godine.
Nije li to haram, prema svim stradalnicima, prema nesretnim majkama koje su izgubile  sve što imaju a nikada javno nisu rekle da imaju problem sa "vlasima"? Njihov problem su zločinci, nacionalisti. I oni koji su ih zaboravili.