четвртак, 5. мај 2016.

Dodikove Ucjene, podrška Nasilju i vjetar u leđa Mentalnoj Gnjidi

piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik otvoreno je podržao Mentalnu Gnjidu Luku Petrovića, koji je sve one/narod što namjerava(ju) doći na Protest Opozicije 14. maja nazvao Izdajnicima. 

2. 
Istina, Dodik je Izdajnicima okarakterisao samo dio vrha SDS-a, ističući da ta stranka nije izdajnička, ali to ni na koji način ne umanjuje njegovu podršku Petroviću, jer se nije javno ogradio od njegovih blasfemičnih tvrdnji. 

Dodikovo probiranje Izdajnika u Petrovićevom društvu, licemjerno je podsmijavanje Narodu, kojeg Režim prezire i potcjenjuje, doživljavajući ga isključivo kao resurs za ostvarenje ličnih materijalnih bogatstava. 

3. 
Resur je iscrpljen, izraubovan, prijeti nezadovoljstvom, javnim izlivom gnjeva, što Dodika i Neljude, poput Petrovića, kojima je okružen, dovodi u stanje ukočenosti od straha, paničnih napada i javnog iskazivanja Socijalne fobije, anksioznosti. Straha od Ljudi.

4.
Režim pati i od Aerofobije. Straha od letenja. Sa vlasti.

5.
Njihov odgovor na Protest Nezadovoljnih, sem prezira prema Narodu, brutalnih uvreda, blasfemije, jeste i deceniju poznati manir Prijetnji i Ucjena!

6.
Režim Kontramitingom, uslovljavanjem njegovog (ne)održavanja (ne)održavanjem Protesta, pokušava da Ucijeni sopstveni Narod da odustane od svojih demokratskih prava - slobode izražavanja prije svega.

7.
Režim nezaustavljivo klizi u otvorenu Diktaturu, jer promoviše nasilje, javnim ucjenjivanjem. I raznovrsnim prijetnjama, posebno poput onih Petrovićevih da će Narod proglasiti Izdajnicima. 

8.
Realno, drugačije ponašanje/djelovanje Režima nije se moglo ni očekivati; Oni se i ne znaju drugačije ponašati. To je njihov manir. 

Spiskovi za Odstrel i potom Odstrel!

9. 
Odstreljuje se na razne načine: ostavljanjem bez posla, bez sredstava za život, pritiscima na porodice, djecu, fizičkim incidentima, etiketiranjem, javnim uvredama…

10.
Strah Režima gomila se svakodnevno, otud i najava Dodikovog poziva onim koje naziva Izdajnicima na još jedan sastanak kako bi se otkazali Protesti! 

Kakva Slabost. Kakva Otvorena Rana, javno data na uvid svima od osobe koja tvrdi da ima svu moguću podršku za svoj “rad”.

11.
Čega se plaši Dodik, ako je sve u redu i ako sve funkcioniše baš kako treba?!

Zašto pokušavaju On i njegov Štab da u korijenu sasijeku svaki mogući dolazak na Protest, između ostalog, iznajmljujući stotine autobusa da ne voze, prijeteći prevoznicima? 

Otkud im novac za autobuse bez voznog reda, a nemaju ga za socijalne kategorije?

12.
Dodik i Režim se plaše onog što su počinili. I s pravom se plaše. I džaba im sav taj pritisak, jer uspiju li spriječiti Protest 14. maja, neće ga uspjeti zaustaviti 15, 16… ili nekog drugog datuma. 

13.
Jednostavno, dara je prevršila mjeru i Vladajuća Grupa Opasnih namjera satjerana je u ćošak. Narod više nema kud i jasno je svakom u ovoj zemlji da je Grupa Patoloških Lažljivaca, Prevaranata i Pervertita uzurpirala institucije, uništila Izvore Nacije i biološki ugrozila opstanak naroda na ovim prostorima. 

Ako im se dozvoli da i dalje vladaju, Narod je gotov! 

Situacija je Ili Oni ili Narod!

14.
Dodik u svim svojim istupima ne krije da je predsjednik Grupe Građana, a ne predsjednik RS. On garantuje za Svoje! 

Čiji su Oni koji nisu zadovoljni njegovim radom i djelovanjem Režima?! Da li su to neki ubačeni pojedinci, njih stotine hiljada?!

15.
Dodik i jeste proizveo ovu jezivu situaciju decenijskim istrajavanjem na Svojim, gaženjem Nesvojih, uzurpiranjem institucija za Svoje, pretvaranjem institucija u olupine zbog sebičnih interesa Svojih, privatizacijom i rasprodajom Izvora Nacije, kako bi se obogatili Njegovi, a sada bi on sa Svojim da sačuva oteto, a Nesvoje da proglasi izdajnicima. Prljavim ustima Celebralnog Silovatelja Luke Petrovića. 

16.
Likvidacija dvije Banke, “Bobar” i “Banke Srpske”, uništenje “Pavlović banke”, dovoljan su razlog, vrhunski su razlog, za Protest. 

Šef Grupe Građana Opasnih Namjera nije našao za shodno da bilo koga od Svojih bar opomene zbog finansijske tragedije u kojoj se našla RS. I Narod. Zato što su Njegovi nedodirljivi.

17. 
Sada bi Dodik da se sakrije iza institucija, Agencije za bankarstvo, institucije predsjednika RS, Vlade RS, Narodne skupštine RS, MUP-a RS…, svih onih koje su On i Njegovi uništili, prljajući ih i svakodnevno sistematično i sa predumišljajem rušeći. Odnoseći ih u Bircuze! 

18.
Dodik nema iza čega da se sakrije. Posledica je to višegodišnjeg varvarskog napada (Njegovog i Njegovih) na sistem društvenih vrijednosti, upravljanja institucijama po principu mentalne pornokratije i osovinskog zatvaranja od svijeta progresa.

19.
Institucije RS su krhotine! 

Može samo da isturi Luku Petrovića i kohorte Gnjida poput genseka SNSD-a, koje se upinju iz sve snage da Narod zadrže u ropstvu Kaste Nevrijednih; Kaste što je prevarila Narod, obećavajući mu rješenje nacionalnog pitanja; Kada su dobili podršku za to, pljunuli su na nju, da bi teško zloupotrijebili Narodno povjerenje kako bi isti taj Narod uništili. Sistematično ga pljačkajući.

20.
Dodik neće otići bez nasilja nad Narodom, to je jasno. Čitav njegov Antinarodni mehanizam baždaren je na to; On i dalje nastavlja da transferiše sopstvenu odgovornost na druge, ali i najzagriženiji pobornici njegove primitivne populističke politike uviđaju da je njen Rodonačelnik iscrpljen, uplašen, dezorijentisan, anksiozan, aerofobičan… i bez rješenja za bilo šta. 

Osim za Nasilje.

21.
Nasilje nad Narodom neće spasiti Režim. Režim je poodano Mrtav; 14. maja je ozvaničenje te činjenice. Ili 14. juna/jula/avgusta…, nebitno.

Bitno je da je konačno krenulo odvlačenje političke lešine Režima na deponiju. I da je to nezaustavljiv/jednosmjeran proces.

22.   
Režim taj proces ne može više usporiti. Ali ga, izvan svake razumne sumnje, može značajno ubrzati. Trenutno Dodik&Režim intenzivno rade na akceleraciji procesa. 

23.
Dodik je zarobljen u paradoksu, prostoj jednačini bez nepoznatih, koja ima bezbroj rješenja, listom loših po članove jednačine.