субота, 7. мај 2016.

Derbi 14.: Siti protiv Sitih Svega

piše: Slobodan Vasković

1.
Izjave Ahmeta Davutoglua u Banjaluci su precijenjene; Turska je u prevelikim problemima da bi se par rečenica (“Turska će uvijek biti ovdje”) mogle shvatiti kao prijetnja BiH/bilo kome u BiH.

2.
Turska je pod teškim pritiskom SAD-a, Francuske posebno, Rusije…; Kurdi su sve bliže svojoj državi, u Siriji Turcima ne ide nikako, unutar Turske Tajip Erdogan uvodi diktaturu… Previše problema da bi Davutogluova izjava  mogla biti bilo kakva najava političkog udara Ankare na BiH.

3. 
Turska sve teže podnosi sopstvenu namjeru da bude jedina Regionalna Sila na dodiru Evrope i Azije, jer pritisak stvarnih Sila Planete na nju je svakim danom sve veći. To Društvo Jakih ne trpi konkurenciju. 

4.
Upravo je Davutoglu žrtva tog pritiska, pošto ga je Erdogan bez milosti žrtvovao, nakon što mu se “učinilo” da je Ahmet za SAD prihvatljiviji od svog šefa.

5.
Dobro je što je Davutoglu došao u Banjaluku, Turska je mnogo uložila i u BiH i u obnovu Ferhadije, koja jeste i dio Turske kulturne baštine u BiH; Davutoglu je dobro dočekan i dobro ispraćen; Sve što je rekao nije izazvalo ni buru u čaši vode; Dnevnopolitički je to (zlo)upotrebljivo do večeri. 

6.
Ako ćemo pošteno, najveći dio Davutogluove izjave politički je sasvim korektan. 

7.
Obnovljena Ferhadija je otvorena, nastavlja da živi svoj viševjekovni život, a svako se okreće svojim dnevnim problemima i bliskim nadolazećim događajima, koji stubokom mogu promijeniti ovaj naš jedini život koji imamo. I koji je uveliko “na rezervi”.

8.
Iscrpljeni Režim javno je ismijan zbog bibliotekarskih akrobacija kojima se težilo zaustaviti najavljeni Protest Naroda. Monika je shvatila da je izmanipulisana, pa se povukla negdje na osamu da Njeguje Srpski. U sebi.

9.
Mentalna Gnjida Luka Petrović i dalje je najjači promoter Protesta Opozicije; Nastavi li se pojavljivati redovno u javnosti i narednih dana, Opozicija će bez problema okupiti najmanje petnaest hiljada ljudi u Parku Mladen Stojanović.

10.
Ne bi bilo loše da se okupljenima u Parku obrati baš BudalinaLuka.
Ubijeđen sam da bi izazvao Revoluciju svih mogućih boja i dezena!

11.
Biblioteka i “Neizlječivi Slučaj Luka” dio su Režimske agende, koja dominatno prezire narod, potcjenjuje ga i ne prihvata da poodavno nije 2006., već da je 2016. I da to svi uviđaju, sem onih koji u Biblioteci i BudaliniLuki vide spasonosno rješenje, što će ih ratosiljati i Naroda i njegovih potreba. Posebno onih za biološkim opstankom. 

12.
Prava bitka oko 14. Maja kreće od ponedjeljka. Po razdjelnici “Sit Gladnom ne vjeruje”. I sve ga se više boji. 

13.
Kontramiting Sitih kao odgovor na Protest onih koji su “Siti Svega”… djeluje mi potpuno promašenom prijetnjom. Kontraproduktivnom po Režim. Koji nikako da razumije da je “Sitih Svega” mnogo mnogo više od Sitih i da nikakva ucjena, prijetnja, sila… tu ne pomaže. 

14.
Nažalost, Režim ništa ne razumije. Sem da im grč u stomaku postaje sve jači i jači…