петак, 13. мај 2016.

Nasilje Režima nad zaposlenim u Vladi RS: Svi morate na Kontramitng

piše: Slobodan Vasković

Već dva dana i dvije noći traje operacija ”Odustani”, koja je usmjerena prema Mladenu Bosiću, lideru SDS-a i čiji je cilj primorati ga da odustane od Protesta.

Bosić je sve zahtjeve, koji su mahom stizali iz Beograda i vrha Crkve odbio, obrazloživši da nema potrebe ni za kakvim tenzijama i da Režim uvijek može svoj Kontramiting da odgodi za nedelju.

Međutim, kada bi pomjerili Kontramiting, niko ne bi došao na njega. 

Režim otvoreno ucjenjuje zaposlene u Javnim preduzećima i to je manje više poznato. Prave se spiskovi i primorava se na dolazak.

Od jutros ista priča je krenula u svim ministarstvima i ostalim institucijama RS. Naređeno je da se svi pojave na Trgu Krajine u subotu, 14.05., u 11 časova.

Najava Protesta vrhunski je potez Mladena Bosića i SDS-a, koji je pratio i ostatak Saveza za promjene, jer je pokazao ogromne slabosti Režima, njihov strah, nesigurnost, ali i nasilnost. Jer nasilje je sve što Režim čini u proteklim danima, nastojeći da spriječi Protest.

Već sada je jasno da će i na Protestu i na Kontramitingu biti nezadovoljni: Na Protestu oni koji su poniženi, prezreni, progonjeni, dovedeni na rub biološkog opstanka, na Kontramitingu, oni koji su poniženi, progonjeni, a biće biološki ugroženi kada ostanu bez posla. Do tada preživljavaju nekako. 


Kako je žalostan Režim, nekada moćna mašinerija što je mljelja sve pred sobom, a danas rastočena i razbijena vojska hohštaplera, što se krije iza ostataka institucija i zloupotrebljava ih kako bi obezbijedila sebi podršku koja defakto ne postoji.