среда, 11. мај 2016.

Vučić u ulozi Luke Petrovića; “Faktor 12+” protiv Dodika

piše: Slobodan Vasković

1.
Aleksandar Vučić perfektno je odigrao za Milorada Dodika, ispaljujući konfekcijsku izlizanu populističku frazu da se mora "izbjeći sučeljavanje srpskih barjaka po svaku cijenu”.

2.
Tačno je da mora, ali “sučeljavanje srpskih barjaka” provocirao je Milorad Dodik&Režim organizovanjem Kontramitinga isti dan i isti čas za kada je Opozicija najavila Protest. 

Bilo je logično da Vučić pozove Dodika i pojasni mu da baš i nije u redu da kao čelni čovjek RS izaziva “sučeljavanje srpskih barjaka” i rizikuje/provocira prolivanje srpske krvi organizovanjem Kontramitinga i progonom svih koji smatraju da imaju pravo na slobodu izražavanja.

3.
Umjesto toga, Vučić je ispalio niz “bezbjednosnih informacija”, od kojih nijedna nije konkretna, ali su sve i jedna vrlo upozoravajuće i vrlo destablizujuće po one koji žele doći na Protest. Do Kontramitinga nije baš nikome. 

4. 
I Vučić je odmah krenuo sa “nestankom RS”, pa je logično pitanje zašto njen nestanak ne sprečava tako što će pomoći da se, na primjer, kazni Ranko Škrbić, koji je opljačkao Fond zdravstva RS, ali i Fond zdravstva Srbije? Ili da otkrije sve one ovdašnje tajkune, koji su se smjestili u Srbiji, pa i tamo harače?

Ili zašto nije reagovao kada je ovdašnji Režim krenuo u potpuni brutalni napad na Savez za promjene, nakon što su postali dio bh. vlasti, svjesno izazivajući podjelu Naroda i tako pripremajući sučeljavanje “srpskosrpskih” barjaka. 

Ili zašto nije reagovao kada je Luka Petrović, njegov (Vučićev) blizak rođak, nazvao Narod Izdajnicima?

Nije Vučiču do “srpskosrpskih barjaka”, već do sopstvenog Ega, Položaja, Vlasti… Dodik mu treba jer mu laska i jer ga Dodikova agentura, kojom je okružen, ubjeđuje da je On (Vučić) nakon Dodika sledeći!

5.
Vučiću je samo stalo do sopstvene pozicije, a ona, nakon izbora, nije baš najveselija, iako on i dalje ima veliku podršku. Opozicija u Srbiji je, za njegovo poimanje demokratije, prejaka. Treba mu Dodik da bi podvukao sopstvena jaja, a ne Vaskršnja. 

6.
Vučić je rekao da su informacije koje su dobijene “od bezbjednosnih službi upozoravajuće, ali da nisu dramatične”. 

Ako nisu dramatične, otkud njegove “krvave izjave”. 

Ako ima informacije o “grupama bez kontrole”, zašto ih nije proslijedio ovdašnjim bezbjednosnim službama da se te grupe neutrališu? I zašto nije rekao otkud “grupe bez kontrole”, kada se odlično zna da su sve “grupe bez kontrole” pod punom kontrolom! Možda i njemu bliskih osoba?

7.
Vučić je taj koji je svojim pozivom, nekorektnim, neprincipijelnim, nedemokratskim, podržao Režim i dodatno podržao dalju destabilizaciju i rastakanje Republike Srpske. Sve njegove “dobre namjere” nove su ploče na putu do Pakla u RS.  

8.
Vučić sada već otvoreno podržava jednu antinarodnu, necivilizovanu, primitivnu, nedemokratsku… vlast u Republici Srpskoj iz prostog raloga što je u dobroj mjeri izgradio sličnu u Srbiji. 

9. 
Vratimo se “grupama bez kontrole”. 

Zamolio bih pojedine Visoke Funkcionere MUP-a RS da mi (preko posrednika) više ne šalju imena “hohštaplera/kriminalaca/ubica bez kontrole". 

Mogao bih to shvatiti kao otvorenu prijetnju (indirektno izrečenu), pritisak i opomenu da će pokušati da me uvuku u svoje prljave manipulacije zbog toga što podržavam održavanje Protesta. 

Mogao bih to shvatiti i kao otvorenu prijetnju mom fizikusu. Kompletnom. 

Mogao bih to shvatiti i kao prijetnju mojoj porodici.

10.
Ta imena Poštovana Gospodo trebate slati OSI, Sipi, Draganu Mektiću i drugim partnerskim službama (osim ako ih ne smatrate neprijateljskim), kako bi se sve provjerilo oko njih. I kako bi se našli, ako su u BiH ušli. A ne da ih meni šaljete sinoć, a Vučić danas priča ovu priču. 

11.
Uzmimo i mogućnost da ste dobronamjerni, da Vam je namjera čista, da pokušavate na sve načine saznati nešto o tim imenima, pa čak i šaljući ih meni! Potpuno pogrešno, jer ja o njima ne znam ništa. I nisam znao ništa, dok mi ih Vi niste proslijedili. 

12.
Zato Vam sugerišem da ta imena pošaljete Vučiću. Vidite da On sve zna. Pa će sigurno njegove bezbjednosne službe da ih lociraju. Koje, takođe, sve znaju. Čim navode da “informacije nisu dramatične, ali može biti krvi”. Baš analitično. Vrhunac analitike je zaključak da “nije dramatično, ali će biti krvavo”!

13.
Kad ste Vi već dobronamjerni prema meni, pa mi (preko posrednika) šaljete imena notornih ubica, da budem i Ja dobronamjeran prema Vama i dam vam neke stvarne tragove, koje bi Vi, kao pripadnici MUP RS, a posebno kao uvaženi funkcioneri Stranačke Milicije, trebalo da već znate, ali ne znate. Zato pod hitno ono što slijedi Vi morate da provjerite. 

14.
Gospodo iz Hunte, unutar SNSD-a formirana je Grupa “Faktor 12+”!

Sastavljena je od multimilionera, koji su bogatstvo stekli milošću Milorada Dodika i Režima.

Cilj im je skidanje Milorada Dodika sa vlasti, jer smatraju da to moraju učiniti inače će potonuti zajedno sa njim!

Cilj im je da to učine što prije.

Iza njih ne stoje ni Britanci, ni Turci, ni Ameri, ni Savez za promjene, ni Rusi, ni Ja! Samoorganizovali su se kako bi sačuvali stečena bogatstva.

“Faktor 12+” djeluje već mjesecima, kuje planove, a Vi pojma nemate o tome. Ni Milorad Dodik. 

Radite Nešto Ozbiljno. Plaćeni ste za to.

Ne bavite se prijetnjama vlasnicima autobusa vanrednim tehničkim pregledima, oduzimanjem licenci, tjeranjem zaposlenih u JP i institucijama da dođu na Kontramiting, prijetnjama otkazima, dizanjem tenzija u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci, gdje je sve spremno kao da će rat izbiti već večeras (uzgred, ko priprema bolnice priprema i rat)…

15.
Nemojte me zvati, objavio sam sve što znam. Ako smatrate da Vas “trpam”, veći ste Amateri nego što mislim. 

A sad svi na svoje radne zadatke!