четвртак, 26. мај 2016.

Grigorije&Glodari

piše: Slobodan Vasković

1.
Volim kada me Grigorije pokušava demantovati. Preko izvora bliskih.

2.
Na taj način najjasnije sagledam dubinu njegove frustracije, kompleksa, paranoje, patološkog bola zbog poraza. Ovaj put debakla na saboru SPC-a, koji je završen 25.05. o.g.. Na kojem Grigorije nije izabran za mitropolita dabrobosanskog.

3.
Istina je da ga je Irinej predložio za tu poziciju i to na insistiranje Milorada Dodika.

4.
Nije istina da su sve vladike bile za to da Grigorije postane mitropolit, pa samim tim nije istina ni da je Grigorije odbio ponudu.

5.
Istina je da vladike nadmoćnom većinom nisu dozvolile da se taj prijedlog uopšte stavi na glasanje.

Istina je, poražavajuća po Grigorija, da unutar Sabora SPC-a ne može dobaciti ni da se glasa o njemu kao kandidatu, a kamoli da ga se izglasa.

6.  
Grigorije je van sebe; Cijenim to po količini kanalizacije, koju preko svojih prljavih, ofucanih, zaraženih, teško bolesnih glodara pokušava istresti na mene. 

7.
Uvijek ista priča: Grigorije&Glodari u pokušaju da mene strpaju u kanalizaciju, sami u njoj završe. Prirodno stanje. I za Grigorija i za Glodare. 

8.
Grigorije je, da se poslužim riječnikom Milorada Dodika, Patološki Tip. I to Baš Patološki. 

U 21. vijeku taj je Baš Patološki uveo u SPC-e Inkvizitorske metode i isključivao iz Crkve. Nikolu Sekulovića, sada pokojnog. Bog da mu dušu ‘prosti. Nikoli.

Baš Patološki Grigorije je u SPC na velika vrata uveo i Javno kamenovanje, držanje talaca, a proglasio se i Biskupom. 

Menadžer Grigorije je u SPC-e uveo davanje Hramova pod Hipoteku Bankama. Što valjda najbolje pokazuje koliko je Baš Patološki.

Baš Patološki Grigorije je novinarima prijetio da će ih “pojesti k’o šampitu”, a neke je i fizički napadao. Tužne li sudbine jednog vladike. 

9. 
“Nije škola magare”, poručio je Grigorije predsjedniku Srbije Tomi Nikoliću, nakon čega su u SPC-u odlučili da ga šutnu u Ameriku.

Nije škola magare, reče nakon toga Grigorije sam sebi, podvi rep i uši, poljubi Tomu u … i osta na ovim prostorima. Tužne li sudbine jednog vladike.

10.
Grigorije je, slijedom svoje tužne sudbine, zauvijek dopao u društvo već pomenutih glodara, prljavih, ofucanih, zaraženih, teško bolesnih. Prirodno jato. 

11.
I sada ta ofucana glodarska kolonija juriša na mene. Ccccc!