петак, 13. мај 2016.

U predvečerje Protesta i Kontramitinga: Narod protiv AntiNarodne Klike

piše: Slobodan Vasković

1. 
U predvečerje Protesta i Kontramitinga važno je napraviti presjek političkih činjenica koje su izašle na vidjelo, samom najavom Protesta i nasilnim odgovorom u vidu Kontramitinga.

2.
Režim Milorada Dodika i sam Milorad Dodik pokazali su ogroman strah, dezorijentisanost, paniku i prosto nevjerovatnu slabost samom činjenicom da su zakazali Kontramiting, namjeravajući na taj način Ucijeniti Opoziciju i Narod da odustanu od prava na izražavanje mišljenja i slobodu govora.

3.
Prljavština, uvrede, blasfemija, ogavne manipulacije, podmetanja i otvorene Ucjene najbolje su svjedočanstvo da Režim Milorada Dodika nije samo necivilizovan, primitivan, antinarodni, već i da je, itekako, mafijaški.

4.
Milorad Dodik definitivno se razgolitio kao Predsjednik Grupe Građana Vrlo Opasnih Namjera, spremnih na sve. Baš sve. I Dodik neće otići sa vlasti mirnim putem, ma šta ko mislio o ovoj konstataciji.

5.
Milorad Dodik razgolitio je još jednu, do ovih dana, vješto prikrivenu slabost: Dezorganizovanost SNSD-a. 

Kada je uvidio da SNSD, koristeći stranačku infrastrukturu, ne može okupiti veći broj građana, zloupotrijebio je institucije sistema (što je ustaljena praksa) i prijetnjama i ucjenama prisilio ogroman broj zaposlenih da se prijave na spiskove za Kontramiting. 

6.
Postupajući na taj način Dodik je javno pokazao da postoje vrlo ozbiljni, kompleksni razlozi za Protest, jer Režim maltretira građane, kao da su njegovo roblje i uskraćuje im osnovna ljudska prava - pravo na izbor!

7.
Budući da SNSD-ova infrastruktura uopšte nije slaba, pokazana dezorganizovanost posledica je odbijanja brojnih uticajnih aktivista te stranke da učestvuju u huškačkoj, rušilačkoj, antisrpskoj politici Milorada Dodika. 

Veliki broj njih odvojio je Dodika od SNSD-a. To cijepanje još uvijek nije konačno, ali je započelo i nezaustavljivo je. To je, ujedno, i veliki zaokret dijela SNSD-a od dosadašnje antisrpke politike Milorada Dodika.

8.
Milorad Dodik, pokazali su i prethodni dani, najveći je Nacionalni problem Srba i Najveća je opasnost po opstanak Republike Srpske. Isto se ne odnosi na veći dio SNSD-a, ali se svakako odnosi na vrh SNSD-a.

9.
Najavom protesta, nepristajanjem na Ucjene Režima, istrajavanjem na njima, Opozicija je konačno pokazala Kičmu. 

Predugo im je trebalo, ali su i sami uvidjeli da su postali zarobljenici Dodikovog Okvira u kojem su djelovali. A koji je, ništa drugo do omča oko vrata RS. Dodikov cilj je satiranje Naroda. 

Sve što je činio proteklih dana i svojim i simpatizerima Opozicije potvrda je izrečenog.   

10.
Mladen Bosić konačno je preuzeo punu političku odgovornost za SDS, a već prvi odgovor stranke na takav postupak bio je pozitivan i ogleda se u velikom odzivu na Protest.

11.
Bosić je pokazao i da ima politički stav: Nije dozvolio Aleksandru Vučiću i Irineju da ponize Srbe i Republiku Srpsku nastave da koriste kao Koloniju sopstvenih uskogrudih, nimalo pozitivnih ličnih interesa. 

12.
Republika Srpska nije samo politička Kolonija Srbije, već i tajkunska, o čemu svjedoče antinacionalni istupi Vučića i Irineja, izlobirani, u najvećoj mjeri, iz “biznis” krugova.

13.
Otvorenim zastupanjem nenarodnog Režima u RS, Vučić je pokazao da je bio i ostao tek velemajstor PR-a. Što je premalo. Ništa. Tek dokaz o još jednoj političkoj Varalici! 

Nema tu ni Nikole Pašića ni Zorana Đinđića, ma koliko ih Vučić kopirao. To kopiranje sve više poprima obrise tragične Groteske. 

Ranije sam bio ubjeđenja da Vučić ima dobre namjere, ali da, zbog loših saradnika i Narcisoidnosti, ne pronalazi puteve da ih realizuje. Sada sam ubijeđen da je Vučić novi Dodik i ništa više. 

14. 
Da budem precizan: Vučić je i Dodikova loša kopija. Patetični Banalni Imitator bez talenta. Svjestan toga, što ga čini Vro vrlo Opasnim Čovjekom.

15.
Srbiju čekaju užasna vremena!

16.
Irinej je, bez ostatka, dokazao da je Crkva u Srba postala tek skup manufaktura njenih vladika, otuđenih i od Boga i od Naroda. Čast izuzecima među episkopima, kojih je sve manje.

17.
Irinej vodi Crkvu u raspad; To što on čini su dezintegrišući procesi, koji će SPC preskupo stajati. SPC čekaju teški/preteški dani.

18.
Irinej nipodaštava značajan dio sopstvenog Naroda, podržava njegove Neprijatelje; Irinej je ovovremeni Poncije Pilat; Za razliku od onovremenog, nema nikakve šanse da opere ruke.

19.
Protekli dani pokazali su i da je Dodik ogroman novac uložio u beogradske medije, koji su odreda na njegovoj strani; I odreda svi na fonu Vučićevih laži i manipulacija o “ugroženosti RS” koja dolazi od “stranih ruku”. A gdje su Domaće ruke, koje su po ovaj Narod milion puta gore od tih stranih, nevidljivih?!

20.
Dodik je pokupovao brojne intelektualce, još više kvaziintelektualce, stvorio je u Beogradu vrlo zavidnu Mrežu - od marginalaca, poput ekstremnih novopečenih polititičkih grupacija, preko “Politike” i brojnih proruskih portala, pa sve do vrha vlasti u Srbiji.

21.
Ništa od toga nije platio svojim parama. Već našim.

22.
Dovoljno je, nakon svega, da se samo Jedan Čovjek pojavi 14. maja u Parku Mladen Stojanović i izrazi Protest protiv Dodikovog Ganga i Gulaga u koji je pretvorena RS i Protest je uspio; Nakon toga, nikad više ništa neće biti kao što je bilo. Ma koliko Nasilnih Laživih Narcisoidnih Šarlatana zastupalo Režim!


23. Neće biti samo jedan. Biće ih mnogo mnogo više.