уторак, 10. мај 2016.

Una Vasković Najbolji Učenik svih Katoličkih Školskih Centara/Gimnazija u Bosni i Hercegovini

piše: Slobodan Vasković

Una i mons. Ivica Božinović
Una Vasković, učenica IVa razreda Opće gimnazije KŠC „Bl. Ivan Merz“ Banjaluka, ove godine proglašena je najboljim učenikom svih sedam Katoličkih školskih centara u Bosni i Hercegovini.

U BiH postoji sedam Katoličkih školskih centara sa 14 škola i to: KŠC “Sv. Josip” u Sarajevu, KŠC “Petar Barbarić” u Travniku, KŠC “Sv. Franjo” u Tuzli, KŠC “Sv. Pavao” u Zenici, KŠC “Don Bosco” u Žepču, KŠC “Bl. Ivan Merz” u Banjaluci i KŠC “Bl. Ivan Pavao II.” u Bihaću.
Odluku da Una Vasković dobije nagradu ,,Petar Barbarić“ donijelo je Pedagoško vijeće Sustava katoličkih “Škola za Europu”.

Godišnja nagrada „Petar Barbarić“, ustanovljena školske 2006./07. godine, dodjeljuje se svake godine jednom učeniku koji se posebno istakao svojim učenjem, vladanjem i rezultatima u vannastavnim, odnosno vanškolskim aktivnostima.

Po prvi put jedan učenik banjalučke Opće gimnazije dobitnik je ove nagrade. 

Povodom Dana škole i IV Dana “Ivana Merza” nagradu je Uni u ime Sustava katoličkih “Škola za Europu” uručio ravnatelj KŠC Banjaluka mons. Ivica Božinović. 

Dodjeli nagrade prisustvovao je i Biskup banjalučki  Franjo Komarica.

Una Vasković je moja i Ljiljina kćerka i Nemanjina sestra. 

Ljilja, Una, Slobo
Njen uspjeh doživljavamo kao jedan od najvećih uspjeha naše porodice. 

Prvo želim da se zahvalim Uni što nas je sve tako obradovala, a kao porodica želimo da se zahvalimo KŠC Banjaluka, koji joj je omogućio da se obrazuje u mjeri da postane dobitnik ove vrijedne nagrade. 

Zahvaljujemo se svima koji su je nominovali za nagradu “Petar Barbarić” i ubijeđeni smo u njene nove pobjede.

Unin uspjeh značajniji nam je tim više što naša porodica poslednjih deset godina živi u permanentnim vanrednim okolnostima.


Nemanja i Una
Ljilja i ja smo bili na dodjeli nagrade, Nemanja nije stigao, jer radi izvan BiH i prilično je uspješan u jednoj multinacionalnoj kompaniji. Kad ne radi, svira kao DJ pod imenom Jung B i sa rep bendom V.I.P.


Una je ove godine dobila i Svetosavsku nagradu, koju povodom Svetog Save, školske slave u Republici Srpskoj, tradicionalno dodjeljuje Grad Banjaluka.