понедељак, 15. септембар 2014.

Radmanovićev stan u Herceg Novom vrijedi najmanje 1.200.000 maraka

piše: Slobodan Vasković

Nebojša Radmanović  zaista je nobl. Skuplja preskupe stanove širom bivše Jugoslavije. Tako u Herceg Novom Radmanović posjeduje stan od 120 metara kvadratnih. U imovinskom kartonu iz 2010. godine Radmanović je prijavio da njegova supruga posjeduje stan u Crnoj Gori, vrijedan 100.000 maraka. Prema toj cijeni, stan bi se mogao nalaziti, otprilike, u Plužinama, a ne stotinjak metara od obale mora.

Radmanović u Herceg Novom posjeduje stan, čija je vrijednost najmanje 600.000 evra. Taj superluksuzni stambeni prostor nalazi se u Njegoševoj ulici, u starom dijelu Herceg Novog, gdje metar kvadratni košta od 5000 do 10.000 evra.

Zgrada u kojoj se nalazi Radmanovićev stan je pod zaštitom države Crne Gore i zabranjene su bilo kakve građevinske intervencije na njoj. Međutim, Radmanoviću je pošlo za rukom da ustakli tarasu.

Bilo bi krajnje vrijeme da nadležne institucije BiH i RS priupitaju Radmanovića kako je stekao tu supervrijednu nekretninu u Herceg Novom i brojne druge u BiH i Hrvatskoj. Njegovi odgovori na takva pitanja bili bi više nego interesantni ako se ima u vidu da je do 1998. godine, kada je postao predsjednik gradske izvršne vlasti u Banjaluci, Radmanović posjedovao stan u Banjaluci od 70-tak metara kvadratnih.

Od 1998. godine do danas, baveći se politikom, Radmanović je stekao dvije kuće u BiH, dva stana u Banjaluci, od kojih je manji 115 metara kvadratnih, a veći cca 300 metara kvadratnih. Svi ostali članovi najuže poriodice su mu stambeno zbrinuti.    

vezani tekst: Čudo - Radmanovićev novi stan nepotopljen