уторак, 2. септембар 2014.

Režim jede svoju djecu: Režimski mediji teško optužili vlasti RS za nesposobnost; Mafijaši na Cecinom koncertu, koji je organizovan u Dodikovo ime

piše: Slobodan Vasković

Režimski mediji ostrvili su se na Mladen Lučića, jednog od studentskih lidera Univerziteta Istočno Sarajevo, zbog propasti koncerta Svetlane Cece Ražnatović i političkog i moralnog kraha što su ih doživjele institucije RS.

Prije svega institucija predsjednika RS i Vlade Republike Srpske.

Tako je Lučić optužen da je, (kao delegat Unije studenata RS i student prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu), “iskoristio dobru saradnju unije sa kabinetom predsjednika RS, tvrdeći da u ime Milorada Dodika i pod njegovim pokroviteljstvom organizuje gostovanje poznate folk pjevačice”.

Stupidna optužba, koja nema veze sa mozgom, još manje sa stvarnom istinom.

Da je urednik režimskog medija, koji je objavio ovu ortodoksnu glupost sa namjerom da “opere” Dodika, samo malo mućnuo glavom, shvatio bi da ne treba ni slučajno ispaliti jednu ovakvu optužbu, jer njom direktno tereti kompletan kabinet, MUP RS i ostale predsjednikove službe, (koje bi trebalo da brinu o njegovom dignitetu i sigurnosti), za nerad, javašluk, neinformisanost, svjesno propuštanje da prekinu Lučićev crni rad...

Ne, ovdje je riječ o jadnoj maloj manipulaciji, sračunatoj da se Lučić što više uprlja i da se “na brzaka” opera Dodikov crni obraz.

Djelovanje “na brzaka” će Režim i Dodika i koštati teškog izbornog poraza, jer oni već godinama “na brzaka” otimaju, pljačkaju, “na brzaka” biraju kadrove, poput Levata Lučića, “na brzaka” vode politiku, “na brzaka” se zadužuju i još više “na brzaka” razdužuju…

Mlađani Lučić nije ništa drugo činio, već kopirao svoje idole iz vlasti. Dodika primarno. Koji je njemu i njegovom jaranu Predragu Govedarici, predsjedniku po zlu čuvene Unije, povjerio vrlo ozbiljan zadatak sopstvene političke promocije na koncertu Ražnatovićeve.

Govedarica i Lučić jesu Levati, ali ne baš toliki da bi se usudili bez odobrenja Kabineta pozivati na Dodika i tvrditi da je on pokrovitelj koncerta.


Uostalom, ako nije, otkud da RTRS direktno prenosi nastup Ražnatovićeve, koji je plaćen novcem pozajmljenim od Zelenaša?! I ako nije Dodik bio pokrovitelj, otkud da Helikopterski servis RS prevozi Ražnatovićevu iz Banjaluke u Istočno Sarajevo na dan svirke?!

Kada bismo zaključivali na osnovu pisanja režimskog medija o potrošenom Lučiću, onda ne bismo nikako mogli, a da ne shvatimo da je Student uspio da izvara kompletnu vlast i režimske medije RS! I to kao zadnje budale.

Zašto niko ne poziva na odgovornost direktora RTRS-a, zbog toga što je podlegao Lučićevim marifetlucima i pristao da na osnovu, kako Režim tvrdi, njegovih laži ustupi sate preskupog programa propaloj svirci? Šta je sa odgovornošću Željke Cvijanović, jer je Vlada RS nadležna za Helikopterski servis?

Kako tako nesposobni funkcioneri, na svim nivoima - od Javnog servisa, preko Vlade RS, pa do kabineta predsjednika, uopšte mogu da traže novi mandat za vođenje RS, kada ih jedan, ne baš mnogo pametni mladac, poput Lučića, napravi frontalnim idiotima?!

Ispade, prema zaključcima režimskih medija, da jedan jedini prosječan student, sam, bez po muke, rasturi cijelu vlast RS! Šta bi se tek desilo da su vlasti RS “napala” dva akademca?!

Manimo se opservacija, Dodik jeste obećao da će biti pokrovitelj koncerta i Govedarica i Lučić nisu lagali kada su to tvrdili. I kada su od Zelenaša, zalažući Dodika, posudili 50.000 evra da unaprijed isplate Ražnatovićevu.

Govedarica i Lučić su, zajedno sa svojom ekipom, obili prostorije FK Slavija da bi došli do struje, jer struja nije bila sastavni dio ugovora o iznajmljivanju stadiona. Sve pozivajući se na patronat predsjednika. (Dobro je da nisu odlučili nikog da ubiju!).

Govedarica i Lučić zadali su izuzetno težak udarac Dodiku, jer su svojim djelovanjem pokazali svu trulost Režima. I nisu oni krivi, već Dodi&co koji su ih izabrali za saradnike i prepustili im tako velike političke poslove, što koncert Ražnatovićeve i pojavljivanje državnog vrha na njemu jeste.

Dodikovi student srušili su i njegovu političku platformu o “probosanskoj politici” opozicije, jer su javno demonstrirali da je upravo SNSD-ova politika itekako probosanska.

Dodikovi studenti pozvali su na Cecin koncert i Nasera Orića i Elvisa Keljmendija, sina narko dilera Nasera Keljmendija, kao i još niz osoba iz krim miljea, sa obje strane entitetske granice.

Svi oni smješteni su u VIP ložu. Proveli su se odlično i za nekoliko flaša viskija platili ceh od 2.200 KM.

Kraj njih je trebalo da sjede najviši funkcioneri RS i SNSD.
Međutim, niko od najviših funkcionera nije došao na stadion, što je zapanjujuće.

Ali jesu pred stadion. Željka Cvijanović i Igor Radojičić dovezli su se do stadiona, gdje ih je obezbjeđenje obavijestilo da su u VIP loži osobe iz kriminalnog miljea, ali i da je stadion poluprazan.

Nakon toga, Radojičić i Cvijanovićeva su se provezli kraj stadiona, pozvali Dodika i saopštili mu da ne dolazi.

Gubitak na koncertu iznosi 150-200 hiljada KM, a, prema poslednjim informacijama, sve će pasti na teret budžeta RS. Jer ih je Lučić prevario!

Dodatak: Prorektor Trbojević je idejni vođa Dodikove studentske bande

Prof. dr Stevan Trbojević, Prorektor za istraživanje, nauku i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, je duhovni mentor i komandant Govedarici, Lučiću i Aleksandru Glavašu, koji “drmaju” studentskim organizacijama.
Trbojević javno trguje svojim uticajem na Braću Bing i ne preza da ih iskoristi kao oruđe, ukoliko mu neko od političkih lidera iz toga kraja “stane na žulj”. Isto tako, trgujući studentima, odlično zarađuje.
Ako neko treba da odgovara zbog Dodikovog debakla sa Cecinim koncertom, to je prije svega Trbojević, pa tek onda tri Levata.

Trbojević je desna ruka Ranka Škrbića i on ga je svojevremeno doveo iz Novog Sada. Gastroenterolog je bez većih dometa, a Škrbiću je služio za pokrivanje kriminalnih tendera, dajući “stručna mišljenja”.
Njegovom veoma značajnom ulogom u uništenju zdravstvenog sistema RS detaljno ću se baviti u bliskom periodu.