субота, 27. септембар 2014.

Hitno: Dodik raspustio svoj Izborni štab, jer Tadić ima 4,3 posto prednosti


Piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik, predsjednički kandidat vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP RS, danas je raspustio svoj Izborni štab, pošto je kulminiralo njegovo nezadovoljstvo lošim rezultatima koje je taj štab polučio tokom predizborne kampanje, potvrdio mi je izvor iz vrha SNSD-a. Bijesan, Dodik je vikao na članove svog Izbornog štaba i sve ih istjerao vani, osim Zorana Tegeltije. Nakon toga, formirao je novi Izborni štab.

Dodik se na takav korak, neubičajen u jeku predizborne kampanje, odlučio zbog toga što prema poslednjem istraživanju javnog mnenja, koje je sproveo sam SNSD, Dodikov protivikandidat Ognjen Tadić iz Saveza za promjene ima prednost od 4,3 procenta u odnosu na njega i to medju onim biračima koji će sigurno izaći na izbore. U ukupnom uzorku Tadić ima prednost od 4,2 posto.

Uz to, istraživanje je pokazalo da Tadić ima tendenciju rasta, a Dodik tendenciju pada.  

Ovo je već drugi potres u Dodikovom Izbornom štabu. Prije petnaestak dana, Dodik je otpustio marketinški tim agencije „Watchout“ iz Beograda, čiji je vlasnik Tomo R. Babović.

Razlaz sa Dodikovim Izbornim štabom, Babović je u marketinškim krugovima kratko prokomentarisao riječima: „Sa tim ljudima je nemoguće raditi“.  

„Watchout“ je, visokoprofesionalna agencija, koja je  2014. godine vodila predizbornu kampanju Ivici Dačiću, a prethodno i Borisu Tadiću. Ova agencija radila je bloborde za Dodika i SNSD, ali je Dodik prekinuo saradnju prije nego što su bilbordi bili završeni. Zato onako tužno izgledaju.

Babović je još tražio da se spotovi SNSD-a emituju na BN TV, što su u Dodikovom Izbornom štabu odbili