среда, 3. септембар 2014.

Čereković: Kalabiću reci šta si radio u Beču


Visoki funkcioner SNSD-a Drago Kalabić nedavno je optužio Darija Čerekovića da je autor spornih grafita, koji su se poslednjih dana pojavili u Prnjavoru, a potom i u drugim gradovima Republike Srpske.
Čereković je uputio demanti povodom tih optužbi, a gotovo niko od medija nije htio da emituje taj demanti, pa mi se obratio sa molbom da njegovo pismo predočim javnosti.
Budući da je riječ o mladom čovjeku, koji se našao u vrtlogu političkih dešavanja, smatram da mu treba priliku da iznese svoj stav.
U cjelosti prenosim odgovor Darija Čerekovića upućen Dragi Kalabiću.  

ЧЕРЕКОВИЋ ОПОВРГАВА ОПТУЖБЕ И ПОЗИВА КАЛАБИЋА НА ТВ ДУЕЛ

Трагикомичим иступом у јавности, Драго Калабић, доводеђи моје име у везу са исписивањем графита у Прњавору  против Милорада Додика, на најгрубљи начин, у свом препознатљивом манипулаторском и шарлатанском  стилу, покушава да омаловажи оправдано незадовољство прњаворске омладине са актуелном  Додиковом влашћу.

Одлазећи политичар Драго Калабић, познато је не само Прњаворчанима, посљедњи је човјек који би могао да буде морални заштитиник лика и дјела свог газде Милорада Додика.
Нисмо ни ја, а ни омладина Прњавора, никада у било ком контексту спомињали породицу Додика. За разлику од Драге Калабића, који је то крајње ружно чинио у више наврата у прњаворским  јавним објектима и јавно пред свједоцима. Из тих иступа познато нам је да Калабић знатно црње мисли о Додику и од мене лично и од омладине Прњавора.

Само за ралику од омладине Прњавора, која је, како је обавијестила јавност, свој став испољила јавно - исписивањем графита, Калабић то што мисили и чини, ради-подмукло и потојно. Због тога га је Додик, добро обавијештен о његовим псовкама, разним недјелима, смицалицама у властитим редовима и болесним амбицијама, пустио низ воду изостављањем са свих компезационих листа.

Провидан је очајнички покушај Калабића да се поново додовори свом газди, и то преко мојих и леђа незадовољне омладине Прњавора, која по њему и не постоји. Калабићеве тврдње да сам „непосредно, десетак минута  прије на мјесту гдје су исписани графити“ долазио са Николом Дроњкoм из Бањалуке, су само Калабићу својствена лаж и глупост.

Познато је, иначе, да он већ годинама пати од – привиђења. Тачније од оне године када је Бечу видио тамничаре који су ухапсили у својеврсној навлакуши славног српског генерала Момира Талића. И то баш у тренуцима када је Калабић морао, наводно, у тоалет!  

Овај одлазећи политичар, који је своје мандате углавном стицао на компензационим листама, има образа да позове, како каже, „надлежне органе да утврде шта се дешавало“. Јер, управо је он тај који ће одмах већ 13. октобра морати  да каже шта се заиста дешавало, не само у Бечу, већ каква је његова улога у нестaнку црквене грађе, у стицању милиона у  приватним водоводима, скидању 380.000 марака са рачуна  „Водовода“ , надуваним рачунима на бушотинама и другим
милионским махинацијама у вези пројекта „Повелич“...

О овим и другим аферама „шта се дешавало“ треба да каже политичар-правник, који ни зрно соли није зарадио као правник. Изузев, када је неко вријеме радио као полицијски инспектор. А, управо из тог периода, треба да одговори и на опште јавности познате прозивке, каква је његова улога у свирепом убиству нашег суграђанина Миле Настића?!

Свједоци смо да су се, осим у Прњавору, графити против Милорада Додика појавили и у другим градовима  Српске. И ни у једном се граду није појавио манипулаториски и полтронски лик попут прњаворског Драге Калабића. Срећом, нити један наш други град нема таквог деструктивца, којег су, за разне смицалице и подлости грађанима Прњавора, па и самом чланству СНСД-а, дебело казнили бирачи на протеклим локалним  изборима. У избору за челног човјека општине, са 4.000 гласова вишка,  декласирао га је др Синиша Гатарић.

Свједоци смо да се Калабић као деструктивац сада начелнику Гатарићу покушава свети сплектарењем и измишљотинама и на обореном Гинисовом свјетском рекорду.
Мојим прозивањем и поготово вређањем и минимизирањем омладине Прњавора, Драго Калабић је себи још чвршће дотегао политичку омчу око врата. Заслужена казна ће му бити дефинитиван одлазак са политичке сцене, новим поразом и на предстојећим општим изборима.

Иначе, имајући у виду криво исписана слова о одласку Милорада Додика, а и Калабићев коси како поглед на свијет, тако и статус у странци, не би ме изненадило да истрага „утврди да се дешавао“ баш Калабић, односно да је те грaфите, барем у Прњавору, управо он исписао.

До тада, дакле, његовог дефинитивног одласка и резултата истраге,  Драги Калабићу нудим да се суочимо на ТВ-дуелу, рецимо на ТВ каналу3, или било којој другој ТВ кући, у термину који њему одговара. Јер, за разлику од неких других, ни ја, а вјерујем ни незеадовољна омладина Прњавора, нећемо да толеришемо Калабића, и обећавамо јавности да ћемо на свако његово ново злодјело вишеструко јаче реаговати.
                                                                                                             Даријо Черковић