субота, 20. септембар 2014.

Moderna bajka: Politička Plavuša i Zvijer

piše: Slobodan Vasković

Željka Cvijanović ostvaruje napredak - mijenja poštapalice.

Prvo je obožavala “faktički”, koju je kombinovala sa “dakle”. Nakon čega je izbacila “faktički”, a ostavila “dakle”. Onda su je PR-logopedi uhvatili pod svoje, pa je shvatila da treba još da napreduje, da je sve dinamika… I?!

Upravo tada joj je sinulo: “Da, DINAMIKA! To je nova riječ kojom ću da se dinamično nametnem i unesem dinamiku u sve odnose, domove, gradove, sela, institucije”.

Nakon iluminacije (stare gotovo mjesec dana), sve je dinamika u njenim izjavama. U kojima nema ništa sem bezvezarija. Vrlo, izuzetno dinamičnih.

Dinamična Željka zdimila je i u Beograd na zajedničku sjednicu Vlada Srbije i RS. Odakle je ispalila par dinamika. Nakon čega su svi u glavnom gradu Srbije zaključili da odavno nešto tako tragikomično nije stiglo iz Banjaluke u Beograd.

Time završavam ovu dinamičnu analizu beogradskih svesrspkih zasjedanja.

Pregledam video-klip dolaska SNSD-ovog vođstva u Šekoviće.

Djeluje jezivo. Kolona crnih automobile, kao zmija uvija se ulicama tog gradića.

Svi su se razbježali sa ulica, tek neki slučajni Čupo stoji, čini mi se, skamenjen od straha. Nije stigao uteći.

Pitam se gdje li nestadoše radosne zastavice, bijeli peškiri dobrog dočeka, radosni pokliči, uzdasi nade i suze radosnice…

Dok kolona, koja me neodoljivo podsjeća na pogrebnu, nestaje u dubini kadra, u njega upadoše još dvojica neupućenih da su se u Šekovićima taj dan skupljali Orci.

Jezivih šekovićkih dvadesetsedam sekundi završava (pogledajte video), podižem pogled, na HBO; kadar u kojem se pojavljuje Grizli. Od milošte Medo.

Pade mi na um bajka Zlatokosa i Medo, gdje ona lovi leptirića, pa zaluta u kolibu, pa joj jedna kašica dobra, pa pukne stolica, pa zaspe, pa dođu Mede, pa se prepadne, pa zbriše, pa se Mali Medo povrijedi, pa mu ona pomogne, pa blablablabla.

Shvatim da nema veze ta bajka sa ovom našom u kojoj “Zlatokosa” jedino želi da ona i njen “Princ” pojedu sve “Patuljke” koji se usude primijetiti odvratnu sliku u njihovom ogledalcu.

Ako neko ko čita ovu dinamičnu priču pomisli da su Zlatokosa i Princ isto što i Ljepotica i Zvijer u zabludi je. Isto su što i Zvijer i Politčka Plavuša, u punom karakternom kapacitetu te riječi. Nažalost.

Pitanje je gdje je Medo, od milošte Zvijer? Nema ga u BG, iz Šekovića je bijesan zdimio, kao i iz Broda, Vlasenice…

Crta karte.

Kako god uključi GPS on mu pokaže da Ognjena Tadića vozi jedan od predsjedničkih im protivkandidata. A Grizlija vozi samo vozač.

Ccc što ti je autoritet. Mislim Tadić za druge predsjedničke kandidate.

Dakle sa mojom dinamikom je faktički završilo večeras.

Sad će na FPN Banjaluka detaljno da analiziraju ovu moju pričicu (kao i onu o Ćani na Manjači i kao i sve ostale), istraže je, izvagaju i pokušaju prodrijeti u svaku riječ (jer su kriptovane), ukažu na moje uticaje na svijest i podsvijest, pozovu na zbijanje redova nacionalnih protiv mene, izradu nacionalnih programa i projekata koje će suprotstaviti mom djelovanju.

Razmišljaće čak i o pogromu, napisaće traktate. Podržani režimskim medijima, Javnim servisom i ulovljenom Srnom.

Nije taj mladi svijet kriv, već oni što ih kontaminiraju.

Prilika čini čovjeka. Vjerujem da će se i njima ukazati.
Ovu nisu iskoristili.
Daće Bog još jednu.

Na HBO je “Vulverin” i ostali mutanti. Dosadno, naspram toga kakve Zvjeri ovdje vladaju.