понедељак, 29. септембар 2014.

Miškovićevi i Đilasovi kadrovi vode Dodikovu kampanju; Dodik angažovao i psihologa

piše: Slobodan Vasković

Branko Miljuš
Branko Miljuš bio je direktor beogradskog “Pressa”, sve do dolaska Aleksandra Vučića na vlast. “Press” se tada ugasio, a saznalo se da su iza te novine stajali Miroslav Mišković i Dragan Đilas.

Pokazalo se da je ta “uspješna” novina itekako neuspješna, jer se, bez tajkunskih para, nije mogla održati na tržištu.
Branko Miljuš novi posao pronašao je u IPSOS-u, a ta marketiška agencija ga je u martu ove godine poslala u Banjaluku da svojim umijećima pomogne Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović i SNSD-u da ostvare izbornu pobjedu.

Preciznije, SNSD i Dodik su u martu ove godine angažovali IPSOS da im radi dio izborne kampanje. Nepoznato je odakle se plaćaju te usluge, a kako stvari stoje, stranački interesi izmiruju se iz budžeta RS.

Miljuš je trenutno kod Dodika, u kabinetu predsjednika RS, i zadužen je za odnose sa javnošću, mada se njegove ime ne nalazi na spisku Dodikovih zvaničnih savjetnika. Čini to umjesto Milana Trbojevića, koji je sa te pozicije imenovan na funkciju direktora Direkcije na RTRS.

Trbojević je u Javni servis dekretom delegiran zajedno sa Draškom Milinovićem, koji je postao generalni direktor te kuće. Prije toga, Milinović je bio šef kabineta Željke Cvijanović, gdje je došao sa pozicije šefa kabineta Milorada Dodika.

Milinović i Trbojević su na čelne pozicije u RTRS imenovani Dodikovim dekretom, upravo u vrijeme kada je i Miljuš prihajao u Banjaluku.

Tokom majskih poplava, Miljuš je je bio alfa i omega kampanje kojom se vlast prala od svake odgovornosti za kataklizmu.

Odlučivao je kada će ići pres konferencije i šta će se reći na njima. I, naravno, ko će to reći.

Miljuš je tako postao neformalni šef Režima za medije, a potpuno je pod svoju kontrolu stavio RTRS, koji je, nakon njegovog ukazanja, pod stopostotnom kontrolom SNSD-a.

Milinović je kanal preko kojeg dejstvuje Miljuš.
tata Brane Miljuš

Miljuš je nedavno bio i u delegaciji Vlade RS, prilikom posjete Željke Cvijanović Hercegovini.   

Branko Miljuš je sin Brane Miljuša, koga je, svojevremeno, predložio bivši predsjednik Nikola Poplašen za mandatara Vlade RS.

Miljuš stariji neslavno je završio mandatarenje, jer ga je Dodik tada preko svojih medija bukvalno urnisao, a Poplašen je platio previsoku cijenu odbijanja da tadašnjeg (i sadašnjeg) šefa SNSD-a predloži za mandatara.

Visoki predstavnik Karlos Vestendorp smijenio je Poplašena sa pozicije predsjednika RS 5. marta 1999. godine. Milorad Dodik pozdravio je smjenu Poplašena riječima: ”Instituciju predsjednika RS ugrožavao je predsjednik Nikola Poplašen i trebalo je učiniti nešto da se ona zaštiti, a odluka Karlosa Vestendorpa bila je dobar potez da se to učini”.

Brane Miljuš tada je nestao iz Republike Srpske, u koju se petnaest godina kasnije vratio njegov sin, kao vodeći Dodikov PR agent. Pare i interesi su čudo!

Još je jedna stvar vrlo zanimljiva: Branko Miljuš u svojim autorskim tekstovima nije krio prezir prema pripadnicima Vojske Republike Srpske, karakterišući ih kao “papke i seljake”. Mora da su ga takvi stavovi preporučili Dodiku.

Nije nadomet znati kako su njegove ranije gazde, Mišković i Đilas, završili: Prvi je završio sa optužnicom pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu, a Đilas na političkoj deponiji, teško poražen i politički ponižen od Vučića i njegovog SNS-a.
Dalje zaključke izvlačite sami!

Dok analizirate, imajte na umu da je Dodik za kampanju angažovao i psihologa S. Stančić, iz Banjaluke. Psiholog stalno na putovanjima prati ili Dodika ili Cvijanovićevu, a da li im je potreban zbog njih ili naroda…?!