недеља, 25. мај 2014.

Čudo: Radmanovićev novi stan nepotopljen

piše: Slobodan Vasković

Nije poplava baš sve odnijela; na suvom je, na sreću svih građana RS, ostao ekskluzivni stambeni objekat u Aleji Svetog Save u Banjaluci (preko puta „Merkatora“) u kojoj se nalaze četiri stančuge. I to ne bilo kakve, već od 300 metara kvadratnih svaki.

Preciznije, svaki sprat je jedan stan, a zgrada ih ima četiri, što znači da će u njoj biti svega četiri stanara. I to vrlo važna, jer se objekat već opasuje zidom visokim dva metra.

Prema važećim cijenama u Banjaluci, jedan ovakav reprezentativni životni prostor vrijedi oko 850.000 Konvertibilnih maraka.

A ponosni vlasnik jednog od četiri vrhunska stana je Nebojša Radmanović, srpski član predsjedništva BiH.

I zaslužio je, nema šta, svojim samoprijegornim političkim radom u proteklih osam godina, da završi u jednom takvom stanu, u kojem ima lovačka soba (jer Radmanović je lovac), u kojem ima salon sa klavirom (jer Radmanović je ljubitelj ozbiljne glazbe) u kojoj ima još sto čudesa, kojima ni poplave ne mogu ništa.

Nekadašnji arhivar, koji već posjeduje jedan vrhunski stan u Banjaluci, jedan u Zagrebu, jedan u Herceg Novom i čiji su članovi najuže porodice, takođe, stambeno smješteni, dugo je štedio od arhivarske, a potom i predsjedničke plate i stekao pozamašan imetak.

Radmanović neće useliti u svoj novi megaapartman do izbora, jer je skroman čovjek, pa ne bi da ga glasači pogrešno shvate. Posebno ne u situaciji Potopa koji ne prestaje.

Radmanovićeva štedljivost je nevjerovatna, a izgradnju stana samo malo je pripomogao Borko Đurić, suvlasnik GP „Krajine“, koji, takođe, u istoj zgradi ima stan. On je Radmanovićev komšija.

Poznati su mi i vlasnici ostala dva megaapartamana, ali o tome nekom drugom prilikom.

Sada malo o zlim jezicima, koji tvrde da je Đurić bio veoma zahvalan Radmanoviću, jer je uspio da RS proda zgradu u koju je uselio Privredni sud u Banjaluci i za to naplatio preko sedam miliona maraka.

Zahvalnost je vrlina, nema tu nikakve sumnje. Zle jezike treba odsjeći i baciti pod bijele čizmice Željke Cvijanović.

Građevinari tvrde da bi se od Radmanovićevog stana moglo, malim prepravkama, napraviti pet odličnih dvosobnih stanova. Humanitarci na to dodaju da bi se u te stanove moglo useliti pet potopljenih porodica.

A šta ćemo onda sa Radmanovićem? Ostaviti ga u stančiću od 120 kvadrata u kojem sada živi, preciznije stišće?
Da nam Član bude bez lovačke sobe i muzičkog salona?!
Da padne u depresiju i popusti u odbrani interesa RS?!

Ni slučajno, a svi oni koji misle drugačije i kojima je krivo zbog najnovijih Radmanovićevih 300 kvadrata, neprijatelji su RS. Najveći!