уторак, 27. мај 2014.

Opet čudo: Radmanović se lažno odriče stana

Piše: Slobodan Vasković

Čuda su ovih dana sve češća. Novosagrađeni stan srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, u ekskluzivnom stambenom objektu u Aleji Svetog Save u Banjaluci (preko puta „Merkatora“), ostao je nepotopljen, a onda se Radmanović odrekao stana. I to javno.

Radmanović je izdao saopštenje za javnost u kojem demantuje da je vlasnik ekskluzivnog stana od oko 300 metara kvadratnih, zaprijetivši tužbom za klevetu.

Naravno, Radmanović ne govori istinu, stan jeste njegov i prvi put sam to objavio prije nekoliko mjeseci na ovom blogu.

Radmanović je lično učestvovao u projektovanju stana, brinuo o svakoj sitnici, a sada laže da to nije njegov stan, jer se uplašio ogorčenosti građana koji su teško stradali u poplavama. Na jednoj strani masa stradalnika, na drugoj strani megalomanija lažnih patriota, poput Radmanovića.

Što se tiče Radmanovićeve tužbe, pozivam ga da to učini što prije, jer je meni pravo zadovoljstvo da sa pripadnicima Režima budem nonstop na sudu.

Čovjek sam koji ih je sve doveo na sud, a nadam se da će to uskoro učiniti
i tužilaštva, razotkrivajući njihove kriminalne radnje.

Na šta je Radmanović spao kada od Milana Tegeltije, predsjednika banjalučkog Osnovnog suda, traži certifikat za poštenje. I, sasvim sigurno, dobiće ga od Tegeltije, koji je već počeo da donosi presude bez prethodno provedenog sudskog postupka, za šta imam relevantne dokaze.

Radmanović sada izmišlja, prestravljen onim sto slijedi, a slijede istrage o tome kako je njegov pulen Željko Kovačević, aktuelni ministar industrije, energetike i rudarstva RS, opljačkao desetine miliona maraka maraka u vrijeme dok je bio direktor “Elektrokrajine”. 

Kovačević, koji je notorni malograđanin, sagradio je velelepnu zgradu kraj Banjaluke, u naselju Trapisti. Posjeduje i pola Gajeve ulice u Banjaluci. Radmanović štiti upravo takve neljude i kriminalce. O Kovačevićevoj malograđanštini i moralnom habitusu govori i činjenica da je u danima poplava, prije saopštavanja strašnih činjenica o razmjerama vodene stihije, prvo išao na faniranje.

Radmanović bi trebalo da objasni i kako je moguće da su njegova i Kovačevićeva vikendica kod Čelinca (obje vrijede po nekoliko stotina hiljada maraka) prve očišćene nakon poplava, te ko ih je i po čijem nalogu očistio.

Kada u demantiju već pominje stan pored Muzičke škole u Banjaluci, koji je dobio prije 15 godina i u kojem još živi, bio bi red da kaže ko mu ga je i kako kupio.

Kupio mu ga je Grad Banjaluka 2000. godine, u vrijeme kada je on bio predsjednik Izvršnog odbora Skupštine Grada Banjaluka. Te 2000. godine kvadrat njegovog stana plaćen je po nevjerovatnih dvije hiljada maraka.

Radmanović bi trebalo da odgovori i na pitanje kako je kupio stan na Cvijetnom trgu u Zagrebu i koliko ga je platio.

Pošto me je već povukao za tastaturu, objaviću još jedno čudo. Nisu potopljena ni dva luksuzna automobila, koja pripadaju članovima Radmanovićeve najuže porodice – preskupi, ganjc novi “Pasat” i skupocjeni BMW.

Gospodine Radmanoviću, odakle vam pare za sve to i da li je tačno da odgovore na to pitanje znaju Željko Kovačević, vlasnik “Besjede” i suvlasnik BLC-a Nenad Novaković, Zoran Kalinić i vlasnik “Prometeja” Velimir Ilić?