недеља, 15. јануар 2023.

Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka, uskoro će biti smijenjen; Trebalo bi da ga zamijeni Đurica iz Laktaša

Piše: Slobodan Vasković


1.

Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka, uskoro bi trebao biti smijenjen sa te pozicije.


2.

To je, navodno, odluka novog ministra unutrašnjih poslova Siniše Karana (uvijek dobro začešljanog). 


3.

Prije nego pojasnim “navodno”, da napišem kako bi Brkića trebao zamijeniti zamijeniti Đurica Vukelić, šef policije iz Laktaša.


4.

Najavljena smjena Brkića je očekivana, jer on slovi kao kadar Karanovog prethodnika Dragana Lukača, a namjera aktuelnih šefova policije Crvene Sekte je da sve Lukaču bliske funkcionere pometu.


5.

Sad da pojasnim zašto je to navodno odluka Karana?! Zato što to nije njegova, već odluka Siniše Kostreševića, Narko”Generala” koji već dugo želi da ukloni Brkića, jer mu nije bio lojalan.


6.

Kostrešević već jako dugo želi da na poziciji načelnika PU Banjaluka dođe narečeni Đurica.


7.

Ruku na srce, Brkić i treba biti smijenjen, kao i svi načelnici Uprava MUP i Policijskih Uprava, jer nije ništa bolje ni zaslužio, a bavio se nezakonitim poslovima sve vrijeme dok je bio na čelu PU Banjaluka, o čemu sam detaljno pisao.


8.

Izbor Brkića kao jednog od prvih za dekapitovanje pokazuje da je Karan u MUP RS doveden samo da bi bio dobro začešljan, a sve ostalo će voditi Kostrešević, Igor Dodik i, naravno, Milorad Dodik.


9.

Iznenađenje je bilo da je Karan uopšte prihvatio da bude ministar, čak je odbijao, ali ga je Dodik ubijedio da prihvati poziciju fikusa  na čelu MUP RS.


10. 

I da je doveden neko ko bi imao namjeru da uspostavi red u MUP RS i pokuša ponovo sastaviti ovu potpuno razbijenu instituciju, čiji brojni čelnici rade isključivo u interesu kriminalnih organizacija, a ne građana, ne bi mu to pošlo za rukom toliko je sve zatrovano i uništeno.