среда, 25. јануар 2023.

Izabran novi Savjet Gangstera


Piše: Slobodan Vasković


1.

Predstavnički dom parlamenta BiH izabrao je novi Savjet Gangstera, koji je gori i od dosadašnjeg.


2.

SDA nije dio Savjeta Gangstera, iako su imali napretek kriminalaca koji pariraju izabranim; Međutim, SDA je prva velika nacionalistička stranka koja je nakon nekoliko “vijekova” izbačena iz Savjeta Gangstera, što će se okarakterisati kao napredak.


3.

Napredak je navodno dvostruk, jer ni Bakir Izetbegović nije izabran u Predsjedništvo BiH. Ne treba žaliti ni za SDA ni za Izetbegovićem, ali sastav Savjeta je toliko neobećavajući, do te mjere ponižavajući za svakog građanina BiH, preko svake maksimalne mjere teško korumpiran, da je, praktično, nemoguće napisati bilo šta pozitivno o novom sastavu izvršne vlasti BiH.


4.

Jedina prava riječ je, najblaže rečeno, sramno.


5.

Navodno “srpsku” ekipu predvodi presuđivani Zoran Tegeltija koji treba da ide u zatvor zbog kriminalne prodaje, potom i uništenja RAOP-a: Učinio je to zajedno sa članom porodice, svojim zetom Milanom Keserovićem i cijeli taj slučaj je odlično zadokumentovan, ali Tegeltija je sada ministar finansija i trezora BiH.


6.

Druga dva “srbina” su Staša Košarac i Nenad Nešić; Prvi već godinama maltretira sopstvenu porodicu, a ima i brojne “jezerske” veze sa Crnom Gorom (o tome uskoro opširnije).


7.

Nešić je nosilac Skaja (deveti dan), čija dešifrovana verzija je sakrivena u Tužilaštvu BiH. Uz to je šef porodične narkomanufakture, diler narkotika i veliki perač novca.


Milorad Dodik ga je postavio iz dva razloga - da bi ponizio državne institucije i da bi ga zaštitio. A zaštita mu je bila potrebna, jer je nedavno, zbog prijetnji njemu suprotstavljenih mu kriminalaca, tražio policijsku pratnju i dobio je.


Da napomenem, ujutro ću objaviti s kim je zaista pregovarao Dodik o imenovanju Nešića nakon isfabrikovane pobune članova Crvene Sekte iz Istočnog Sarajeva. 


8.

Nije Dodik Nešića imenovao što ga voli, već što sa Nešićem i on i njegov sin Igor Dodik imaju brojne nezakonite poslove. Pisao sam već o tome u niz navrata, a posebno se to vidi kroz tekst “Pablo” u kojem sam detaljno pojasnio narkoposlove Nešića i Igora Dodika.


Biće stvarno fascinantno kada mu dozvole pristup tajnim podacima.


9.

“Šestorku” (nekadašnju “Osmorku”) predstavljaju Edin Forto, Elmedin Konaković i Zukan Helez.


Za Fortu (Naša Stranka) i Konakovića (NIP) kompromitujuće podatke su iznosili drugi mediji, pa ih neću ponavljati.


10.

Zukan Helez je dokaz da je SDP tamo gdje ih je ostavio Zlatko Lagumdžija.


Osim što je teški kroner, Helez je i presuđivan, lažljivac je i nasilan. 


11.

O Borjani Krišto neću ništa napisati, jer je jedna od dvije žene u Savjetu Gangstera i to predsjednica Savjeta i desna ruka Dragana Čovića. Ok, ipak sam napisao najtežu moguću činjenicu o njoj.


12.

Tu je još Davor Bunoza, za kojeg se nije danas saznalo da je falsifikator, samim tim i kriminalac, a od Čovićevih “golubova” u Savjetu je i Dubravka Bošnjak.


13.

Deseti član je Sevlid Hurtić, za kojeg je dovoljno konstatovati da je bio i ostao osoba od najvećeg povjerenja Obrena Petrovića.


14.

Ovako sastavljen Savjet Gangstera pokazuje i u kolikoj mjeri su predstavnici “Šestorke” politički amateri, jer su se bacili pod noge Dodiku i Čoviću ni ne pomišljajući da zatraže bar “relativno čiste kadrove” za Savjet Ministara, već su pristali na Gangstere.


Međutim, kako to učiniti kada ti je Helez jedan od kandidata!!!


15.

Uz to, Dodik im je potreban da bi mogli da “ravnaju” Denis Bećirovića, što razigrava Nermin Nikšić sa lažnim predsjednikom RS. Šifra “ambasadori”!


16.

 Ako je ovaj Savjet Ministara - napredak, šta li se onda u BiH karakteriše kao nazadak!!!