среда, 25. јануар 2023.

Da li je Kostrešević obavijestio Sinišu Karana o broju prijava protiv Pavlovića da prevozi narkotike i još ponešto o paljevinama u Istočnom Novom Sarajevu

Uvijek dobro začešljani Karan i Kostrešević


Piše: Slobodan Vasković


1.

Već je vrijeme da se postavi nekoliko, a početak, sasvim laganih pitanja Siniši Karanu koji igra ulogu ministra unutrašnjih poslova RS.


2.

Da li se zapitao imaju li veze paljevine automobila Aleksanra Sladoja i Predraga Nešića, odnosno postoji li uzročno-posljedična veza između te dvije kriminalne akcije, posebno zbog činjenice da su navedeni u sukobu?


3.

Drugo, Sladoje je potpuno nebitan, tako da je baš pitanje ko je potegao tri razbojnika iz Srbije da dođu u Istočno Sarajevo, zapale njegov automobil, njegovog brata, prijatelja, te još jedan?


4.

I još Sladoju zamalo pobiju porodicu, jer se kuća pred kojom su bili parkirani automobili samo pukom srećom nije zapalila.


5.

Pitanje je, naravno, i ko je zapalio džip Predraga Nešića na mjestu koje je pokriveno brojnim kamerama, a policija nije uspjela još da pronađe tu osobu?


6.

Evo još jednog pitanja za Karana.


Da li ga je direktor Policije RS Siniša Kostrešević obavijestio o tome koliko je prijava protiv Gordana Pavlovića, vlasnika firme “Pavgord”, da se njegovim kamionima prevoze narkotici, završilo u košu, a ne u istrazi?


7.

I da li je zaista realno da Pavlović ništa ne zna o tome da su njegovi vozači, koji su hapšeni, prevozili preko 132 kilograma marihuane i to njegovim kamionima, kao i da mu se sestrić Milan Rašević, koji je, takođe, bio iza brave, bavi opijatima?


Moguće je da i ne zna u nekoj od “struna”, ali ako vozači već imaju toliko sredstava za narkotike, trebalo bi provjeriti kolika im je plata i da li Pavlović plaća pune doprinose na njihov dohodak?


Naravno, treba provjeriti i da li uopšte plaća registracije za sve te silne kamione koje ima? Koliko mi je poznato, ne plaća. 


8.

Ukoliko Karan ne zna ko je Pavlović, da mu dam trag - to je onaj veliki narkodiler koji sa Zoranom Stevanovićem Gladnim, uz pomoć Milorada Dodika, pokušava da otme firmu “Alumina”, koja vrijedi preko 600 miliona KM, za svega 43 miliona KM koliko su navodno plaćena potraživanja republičkih institucija prema FG “Birač”.


9.

Zna Kostrešević ko je Pavlović, jer su mu Dodik i on na jedno vrijeme dali brojne inspektore MUP RS da prijete svima onima koji neće da verifikuju pomenutu mafijašku akciju. Ne bi bilo loše da se Karan “uputi” o navedenom.


P.S.  

S kim je Dodik zaista ispregovarao “punu podršku SNSD-a” novom sazivu Savjeta ministara BiH u kojem bi Nenad Nešić, narkodiler i veliki perač narkonovca, trebao da bude ministar bezbjednosti objaviću sutra. Nigdje mi se ne žuri.