недеља, 22. јануар 2023.

Košgeter


Piše: Slobodan Vasković


1.

Narkodiler Bojan Cvijetić objavio je na stranici svoje firme “Milco” d.o.o. da je otvorio novu pumpu i kafić "Koš" 30.12.2022. godine.


2.

Cvijetić je navodno u kućnom pritvoru, iako se kreće kako i kuda hoće, a naziv kafića je više nego simboličan.


3.

Niko ne zna koliko je Cvijetić “ubacio” kokaina u BiH, koliko skupocjenih automobila preko kojih je prao novac, koliko je kokaina iz BiH “ubacio” u EU i tako redom…


4. 

NarkoDiler Cvijetić, kako mi izvori tvrde, otvara još neke firme, valjda će ih Tužilaštvo naći, a jednostavno pitanje glasi: Kako NarkoDiler iz “kućnog” pritvora sve to može da radi, a da je još pod istragom i da se piše optužnica protiv njega i njegove velike narkogrupe?!


5.

Izgleda da može, jer, opet mi izvori tvrde, nema “Koša” u koji nije “ubacio”. Ma natrpao.


6.

Cvijetić je, sa nizom drugih osoba, uhapšen 16.11.2021. godine u akciji “Transporter”, a njegovo hapšenje je bilo prava medijska atrakcija, jer je svojevremeno bio na poziciji savjetnika ministra bezbjednosti Dragana Mektića. I Mektić je član Cvijetićeve narkogrupe, a najbliži saradnik im je osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH. 


7.

“Koš”. Čista “Trica”. Bez "kost"i.


8.

Slijedi tek najsočnije - Cvijetić tvrdi da će biti oslobođen, jer protiv njega ne postoje dokazi, iako je bio veoma blizak saradnik “Škaljaraca”, a sarađivao je i sa pripadnicima Kavačkog klana u RS.


9.

Učestvovao je u pripremi najmanje dva ubistva - Damira Ostojića Šijana i Slaviše Ćuluma.


10.

Iz Tužilaštva BiH su stizale vijesti da je Cvijetić sve priznao. Odlično! A šta ako povuče priznanje, a dokazi nisu nađeni, iako jesu prepiske na Skaj-u?


11.

I kako uopšte može da otvara nove firme, kafiće i ko zna šta sve još, a označen je kao jedan od najvažnijih “ulova” Tužilaštva BiH i MUP-a RS?


12.

Cvijetić nije imao kodno ime “Košgeter”, već “Crveni” i “Baš Čelik”. Pokazalo se da zna i da “trpa”, tamo gdje treba. 


13.

Sasvim je realno da ga uskoro ponovo vidimo kao savjetnika novog ministra bezbjednosti Nenada Nešića, takođe narkodilera i perača narkonovca. Mogu nastaviti nekoliko zajedničkih “poslova” koje su imali. 


14.

Realno je da i u toj “ekipi” starteri budu Osmica i Mektić, jer “narkotim” koji “pobjeđuje” ne treba mijenjati.