уторак, 24. јануар 2023.

Mafijaški obračuni paljevinama u Istočnom Sarajevu su sastavni dio bitke da narkodiler Nenad Nešić bude imenovan za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH; Nastavak mafijaških sukoba je neminovan


Piše: Slobodan Vasković


1.

Izgorio je i džip Aleksandra Sladoja, donedavno bliskog saradnika narkodilera Nenada Nešića, koji je i perač narkonovca.


“Mercedes ML” zapaljen je rano jutros i šteta je stopostotna.


Vatra je zahvatila još dva automobila "Golf 4" i "Golf 2", tako da su gorjela ukupno tri vozila, a ne samo jedno.



2.

Sladoje je bio savjetnik Miloša Lučića, smijenjenog Ministra za ljudsk prava i izbjeglice, koji je mjesec dana proveo u pritvoru (sada je, navodno, u kućnom pritvoru), jer se istražuje za brojna kriminalna djela.


Smijenjen je i Sladoje, a nakon privođenja Lučića dolazi do teškog sukoba njega i Nešića; Sukoba koji je išao do otvorenih prijetnji. Sladoje se “sudario” sa oba Nešića i Nenadom i Predragom.


3.

Riječ je o obračunima unutar Nešićeve porodične narkomanufakture, jer je Sladoje njegov blizak rod. Sladoje je prišao narkodileru Mldenu Lučiću bratu uhapšenog Miloša koji je optužio Nešića da je “smjestio” bivšem ministru. 


Lučić je pogriješio - Nije Nešić smjestio hapšenje Milošu Lučiću, već Milorad Dodik po Nešićevom zahtjevu.


4.

Ovo je drugi automobil koji je izgorio, jer je 15. januara ove godine zapaljen džip Predraga Nešića, a dosad nije otkriveno ko je to učinio.


5.

Još 18. januara najavio sam u tekstu “Kanister benzina za početak novih velikih sukoba kriminalnih grupa Darka Eleza i njemu suprotstavljenih Mafijaša iz Istočnog Sarajeva”, što se i desilo.


Nešići su pripadnici Elezove mafijaške strukture i noj suprotstavljeni kriminalci su krenuli u obrčun sa njima, jer je Elez u zatvoru i malo šta može učiniti kao ranije, iako ne miruje.


6.

Ni izlazak u javnost vodećih kriminalaca-političara Crvene Sekte iz Istočnog Sarajeva i njihov zahtjev da “Nešić ne bude ministar bezbjdnosti” nije izvan okvira velikog mafijaškog sukoba koji je tek počeo, a nastaviće se sve ubrzanijim tempom. U to, nakon paljevine Sladojevog automobila, pred njegovom porodičnom kućom, nema nikakve dileme.


7.

Dodik je Nešića predložio na poziciju ministra bezbjednosti kako bi ponizio državne institucije, ali i kako bi ga zaštitio od njemu suprotstavljenih kriminalaca.


Očito je da je samo još jače potpirio sukob.