понедељак, 9. јануар 2023.

Dan Dodika - Dan bez Republike


piše: Slobodan Vasković


1.

Bilo bi odlično kada bi u Republici Srpskoj Srbi mogli da ostvare svije nacionalne interese, a ne da robuju i služe isključivo za ostvarenje Dodikovih ličnih interesa; Njegove antipolitike koja vodi ravno ka nestanku Srba sa teritorije BiH. Strelovito!


2.

Ne postoji Dan Republike; Postoji Dan kada Dodik pokazuje lažne “mišiće”; Tjelesinu i beskrupuloznost prema sopstvenom narodu. 


3.

“Domaćim” izdajnicima, svakom ko ne misli kao Režim i njegov Šef, slijedi, zbog zapete neslaganja, provlačenje kroz batinaškopljuvački kordon.


4.

Dan RS trebalo bi da zaista bude Dan RS, ali taj dan ne postoji ni u jednom zakonu; Postoji samo Dan Dodika kada on prinosi na žrtvu interese entiteta i naroda zbog svojih ličnih interesa. 


Gdje su porodice poginulih boraca? Ogromna većina na ivici egzistencije!

Gdje su RVI? Ogromna većina na ivici egzistencije!

Gdje su borci? Ogromna većina na ivici egzistencije!

Gdje su civilne žrtve? Ogromna većina na ivici egzistencije.


I svi na ivici beznađa. 


5.

Lažni predsjednik ukopava dublje entitet kako bi mogao trgovati za sebe, prodajući narod.


6.

Potpuno besmisleno, iritantno, kontraproduktivno, deplasirano, nepatriotski… i ukazuje da je takva “proslava” tek dnevno politikantstvo, vašar uvreda, poderane taštine, trivijalnosti, blasfemije, nipodaštavanja same RS, koja bi na taj Dan i u te dane trebalo da ima prioritet. Ali je nema. 


Zato ima Dodika, lažnog, oktroisanog predsjednika.  


7. 

Oni koji su ga oktroisali sada slave - digao je letvicu radikalizacije; To što brojni nisu zadovoljni njega se ne tiče; Zna da ne smiju ništa reći, jer će biti polomljeni, zato što ih niko neće zaštiti.


8.

Biće Parada Policijskih snaga; I? 


Da li će policija nakon Parade biti efikasnija nego prije nje, a RS ekonomski, finansijski, privredno stabilnija? Neće.


Da li će Policajci imati veće plate? Neće.


9.

Pa čemu služi Parada: Da bi Milorad Dodik pokazao do koje mjere ga je ophrvao Hubrisov sindrom, da bi javno demonstrirao da su mu Hubrisom zahvaćeni “svi vitalni organi”; da bi Paradom komplimentirao samom sebi. I što je uspio da sopstvenom antipolitikom izazove još teže pukotine u BiH od dojučerašnjih.


10.

Da, tu je svakako i najvažniji Hubrisov momenat - Putinizacija na sirotinjski način.


11.

Plus orden “na ogrlici” Putinu koji satire Ukrajinu, a potkusuruje se u Regionu, držeći Dodika na lancu, zakačenom za ogrlicu!


12.

Ah da, odmah nakon objave o ordenu Svjetske berze su rasturene; U entitetu je BDP porastao za tri miliona posto, a RS priznalo novih 37 zemalja, sa svih meridijana; I još se vratilo 320 hiljada Srba koji su otišli za vladavine Najgorih; Ostalih 180 hiljada stiže prekosutra.


Ne mogu ni nabrojati sve što se pozitivno desilo; Sve prepune javne kuhinje, pune koliko i jutros su zatvorene!


13.

Nema tih vijesti, sem da “Srbende” i dalje pustoše RS, ono što je preostalo od nje; Razvlače milione kao žvake, dok narod gleda razmišljajući šta će za ručak sutra, nemajući pojma o prekosutra. 


Izvori Nacije su gotovo stopostotno zatrovani i poništeni: Zdravstvo je nestalo u Središtu Zemlje, Školstvo poodavno nikom nije bitno; Ogroman broj zatvorenih škola (23 u posljednjih pet godina) je pokazatelj nestajanja; Fakulteti idu u tom pravcu; Nauka ovdje i ne postoji, sem ona o Namještanju tendera, otimanju para, "kombinacijama"…; Kultura je sva skrhana u Primitivizam… 


14  

Dok se priprema još jedna “Pompezna” proslava, sve propada; Samo Mortalitet raste.


15.

Treba li se slaviti Dan Republike? Naravno, onog Dana kada je Međunarodno priznata u Dejtonu kao sastavni dio. BiH; Baš tog dana koji niko na Svijetu ne može osporiti; A nikad i nikako po principu liječenja Dodikovih frustracija, inata i u slavu njegove bezgranične malicioznosti i neviđenog licemjerstva prema Srbima i RS!


16.

Dan RS ne bi trebao biti Dodikova terapija, način liječenja Hubrisa, što on sve ove godine, nažalost, jeste. 


17.

Dan Republike koji se slavi pod palicom Onih koji su RS pretvorili u Sprženu zemlju, nije Dan Republike, već zlosretno, podaničko saginjanje glave pred Režimskim Beštijama! 


18.

Svaka kuća u RS je poodavno već na osami! Teška je sudbina prepuštenih na milost i nemilost Rđavim!