четвртак, 5. јануар 2023.

Biće i gorih dana


Piše: Slobodan Vasković

1.

U Zvorniku je i zvanično počelo uvođenje jednopartijskog sistema u Republici Srpskoj.


Za kandidata za gradonačelnika prijavljen je samo Bojan Ivanović, pripadnik Crvene Sekte koji je aktuelni zamjenik gradonačelnika, dok ostale stranke nisu nominovale nikoga. 


2.

Razlog da je samo jedan kandidat prijavljen jeste masovna pljačka i falsifikovanje izbora 02.10.2022. godine, kako u ovom gradu, tako i širom Republike Srpske, koja je veoma brzo potvrđena od Kristijana Šmita, visokog predstavnika protiv BiH i dijela međunarodne zajednice.


3.

Sada će se bukvalno baciti pare i na ove izbore koji to nisu, jer je dovoljno da za Ivanovića glasa samo Ivanović i da Zvornik dobije gradonačelnika.


4.

Neće biti žalbi, kontrolnog brojanja, neće biti ni otimanja glasova, falsifikata, nasilja… Sve će proći u najboljem redu.


5.

Šmit će biti zadovoljan; CIK, koji je, nakon oktobarskih izbora, u jednom trenutku krenuo da dodatno falsifikuje rezultate izbora, biće takođe zadovoljan; takozvana opozicija će biti zadovoljna, jer se ne moraju potruditi ni za šta, narod će, manje više, biti zadovoljan, jer ih niko neće maltretirati, pritiskati, prijetiti im…


6. 

Kad smo već kod CIK-a, stalno je otvoreno pitanje šta je sa rezultatima kontrolnog brojanja za nivo predsjednika RS? Kada će ih objaviti? Da li će neko odgovarati za onih 13.000 glasova koji su kontrolnim brojanjem proglašeni nezvažećim, što je potvrdio i Suad Arnautović. 


Ti glasovi se odnose na nivo predsjednika RS, na kojem je Jelena Trivić pobijedila Milorada Dodika.


7.

Međutim, CIK je, pod pritiskom Šmita, proglasio lažnog predsjednika koji mu je obećao “da će se promijeniti”.


8.

Onda se lažni predsjednik predomislio, nije se “promijenio”, pa nastavio da radikalizuje situaciju u cijeloj BiH.


9.

Lažni predsjednik, Ratni Dezerter(i), General Ronhil (GR), sada teško zloupotrebljava borce, porodice poginulih boraca i civilnih žrtava rata, RVI…, od kojih ogromna većina živi na ivici egzistencije, kako bi pravio haos i dobijao benefite za sebe, a navedenih će se opet sjetiti kada mu to bude potrebno za lične interese.


10. 

Da je GR bar toliko hrabar da u Zakon o praznicima upiše sve praznike koji se, kako tvrdi, praznuju, ali nije.


Morbidna manipulacija emocijama mu je sasvim dovoljna, zakoni ga nikada nisu ni interesovali.


11.

Zato se pobrinuo da “Osmorki” da malo prostora da udahnu vazduh, jer ih je teško pribio uza zid donošenjem najnovijeg, taze, Zakona o nepokretnoj imovini - posudio im je jednog svog delegata u Klubu Bošnjaka da pokrenu pitanje vitalnog nacionalnog interesa, čime je, kao, sve uvedeno u “pravosudne tokove”. Kao!


Zauzvrat će mu, pretpostavljam, “Osmorka” prihvatiti perača narkonovca i narkodilera Nenada Nešića za ministra bezbjednosti. 


12.  

“Osmorka” je udahnula, a najteže je nedostatak vazduha podnio, izgleda, Fuad Kasumović koji je, nakon što je prodisao, optužio “strance da 30 godina prave haos u BiH”, a nakon toga išaretom ukazao da će Šmit sve odblokirati. Iako još ništa nije ni blokirano.


13.  

Zašto za Kasumovića Šmit nije stranac, dok ostali jesu ostalo je nedorečeno?!


14. 

Nadam se da će takozvana Opozicija u RS uskoro saopštiti ko je sve iz njihovih redova omogućio Ronhil Generalu da ima i četvrtog delegata u Domu naroda BiH?!