уторак, 17. јануар 2023.

ProxyTelegrami Podrške


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nedavno sam pročitao zaista šokantnu vijest - da veliki broj gradskih i opštinskih odbora PDP-a smatra kako je najbolje rješenje za tu stranku da na njenom čelu ostane Branislav Borenović.


2.

Nije navedeno ni koliki broj odbora, niti razlozi zbog čega se šalju “Telegrami podrške” Borenoviću da produži svoj mandat koji mu, prema statutu te stranke, nepovratno ističe u septmebru.


3.

Iskreno, djelovalo mi je da Borenović, preko nekog lojalnog saradnika, a nema ih mnogo, sam sebi šalje “telegrame podrške”, jer, kao i obično, ne zna da li je pošao ili došao. A posebno ne zna šta će raditi ako nije predsjednik STR u predstečajnom postupku, iako se pokazalo da nije znao voditi ni STR.


4.

Što je najgore ne znaju to ni članovi njegovog savjeta Mladen Ivanić i Igor Crnadak.


5.

Već sam objavio da Draško Stanivuković neće biti predsjednik PDP-a, jer nema podršku unutar ostataka te partije.


6.

Uz to, Borenović, Ivanić i Crnadak ne mogu ni dozvoliti Stanivukoviću da preuzme stranku, jer bi ih narečeni odmah nulirao.


7.

Međutim, kako stvari stoje, Trojka neće, ne može, ne smije dozvoliti nikome da bude predsjednik, a da nije pod njihovom potpunom kontrolom.


8.

Takvih više nema čak ni u ostacima PDP-a.


9.

Zato sve ukazuje da je Trojka donijela odluku da Borenoviću produži mandat za još dvije tri godine, a da je sva priča o unutarstranačkim izborima samo jeftini spin potrošenih igrača.


10.

Kako god da se završi “saga” preniskog intenziteta unutar PDP-a, na kraju će epilog biti sumraksaga i potpuni raspad te stranke koja nije uspjela osvojiti ni približan broj poslanika kako bi se izborili za jednog delegata u Domu naroda BiH i onemogućili Crvenu Sektu Milorada Dodika da suvereno drži monopol u toj vrlo bitnoj državnoj instituciji (četiri od pet).


11.

Šta je interesantno - nijednom iz PDP-a nismo čuli ko je odgovoran za stranački debakl, ali jesmo hvalisanje pojedinačnim rezultatima koji mogu biti i dogovoreno doiksavanje.


Umjesto toga kritikovan je svako i svi, samo ne primalac sopstvenih “telegrama podrške” poslanih preko posrednika, pa se, pošto je to sada moderno, mogu nazvati i Proxytelegrami podrške.


12.

Alternative na opozicionoj strani ni dalje nema ni na horizontu. Učmali su koliko i Sektaški Režim. 


Gotovo potpuna trulež.