понедељак, 16. јануар 2023.

“Zaboravljeni” NarkoNešići i njihovi najbliži narkosaradnici

Predrag Nešić i Stefan Kreštalica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj fotografiji su Predrag Nešić i Stefan Kreštalica, obojica pripadnici narkomanufakture Nenada Nešića.


2.

Predragu Nešiću zapaljen je “Land rover”, 15.01.o.g., a on je izjavio da “ne zna” ko je to učinio i da se “ne boji”, te da mu “ne treba policijska zaštita”.


3.

Interesantno, njegovom bratu Nenadu, kandidatu za ministra bezbjednosti (kakvo poniženje države BiH), trebala je policijska zaštita, pa je i dobio.


Bilo bi previše da policija, koja jeste u najvećoj mjeri (rukovodni kadar) sastavni dio NarkoMreže i NarkoRežima u RS, baš svakom Nešiću da pratnju.


4.

Posebno zato što su oni zaslužili jedino pratnju do pritvora, potom i zatvora, a ne da budu narodni poslanik (Predrag Nešić) i možda ministar bezbjednosti (Nenad Nešić).


5.

Prečesto se pale vozila pripadnika DNS-a da bi sve bilo “u redu”, kako oni žele da pokažu.


6.

Da podsjetim, Mladenu Lučiću je zapaljen automobil 21.08.2017., a Aleksandru Glavašu (koji odnedavno nije više član DNS-a) izgorio je A6, 25.12.2017.


Počinioci nikada nisu nađeni, a i njih dvojica su tada tvrdili da “ne znaju” ko je zapalio aute, niti da imaju sa bilo kim problema.

7. 

Glavaš je napustio Nešićevu narkomanufakturu vjerujući da će se izvući od kazne, ali i ljut što je njegov narkopartner izgurao Nikolinu Šljivić za narodnog poslanika, dok je Mladen Lučić ušao u sukob sa Nešićima nakon hapšenja Miloša Lučića (njegovog brata) koji je bio ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH. Mlađen Božović, punac Predraga Nešića, bio je šef kabineta Miloša Lučića.


Mladen Lučić, očito, smatra da je Milošu Lučiću sve “smjestio” Nešić!


Božović je nedavno presuđen zbog nasilja i to u institucijama BiH.


8.

MUP RS, preciznije PU Istočno Sarajevo, već su lažirali štošta oko Nešićeve grupe, pa tako i ono nadaleko poznato primitivno, skorojevićko, papansko šutanje novca - pare je šutnuo Nenad Nešić, a policija je tada sve dogovorila sa njim, te je na sebe šutiranje hrpe novčanica preuzeo njegov brat Predrag.

9. 

Neću da nagađam da li se Predrag Nešić plaši, ali sam ubijeđen da on jako dobro zna ko mu je i zašto zapalio automobil. I da to nije nikakav “udar na RS”, što hulje pokušavaju da “zguraju” u javnost, već mafijaški obračun. 


10.

Ako zaista oni možda ne znaju, trebaju pitati svoje patrone-saradnike Darka Eleza ili Milana Matkovića; Prvi je u zatvoru, drugi u pritvoru.


11.

Ako se zaista Predrag Nešić, za razliku od svog brata Nenada, ne plaši, pitanje je zašto se plaše Šljivićka i Kreštalica koji su, odmah nakon paljevine, sklonili svoje automobile “na sigurno”? 


I oni su članovi DNS-a. I svi žive u istoj zgradi.


Nikolina Šljivić

12.  

Međutim, važnije od svega je pitanje za Tužilaštvo BiH zbog čega ne istražuju sve te silne narkonešiće, a, zajedno sa njima, ne traže i onog ko je sakrio Nešićevu Skajaplikaciju?!


13.

I zašto to SIPA ne čini, a sa prozora njihovi inspektori vide sve te silne zgrade u Istočnom Novom Sarajevu, koje su Nešići napravili “od plate”? 


14.

I zašto ne istražuju poslovanje “SKS”, auto kuće, koja je u vlasništvu Kreštalice i preko koje on, zajedno sa Nešićem, pere narkonovac, o čemu sam detaljno pisao. Kao i preko parkinga u Istočnom Sarajevu. 


15.

Možda su u Tužilaštvu BiH jednostavno “zaboravili” da ih istražuju; Ako su mogli “zaboraviti” da uhapse Mileta Rosića, višestrukog ubicu i narkodilera, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, pa ga se sjetili tek kada sam im uputio pitanja, te ga "svezali", zašto bi se iko čudio što su “zaboravili” Nešiće?!


16.

I da se razumijemo: Nije sve ni do narkonešića, oni rade to zlo što rade, jer su sigurni da su u policijskim agencijama, Okružnim tužilaštvima, Tužilaštvu BiH “zaboravljeni”! Lako je procijeniti zašto.