среда, 18. јануар 2023.

Kanister benzina za početak novih velikih sukoba kriminalnih grupa Darka Eleza i njemu suprotstavljenih Mafijaša iz Istočnog Sarajeva


Piše: Slobodan Vasković


Do ovog trenutka MUP RS nije otkrio ko je zapalio džipove Predraga Nešića i Mlađena Božovića, pripadnika narkomanufakture Nenada Nešića.


Ispituje se svaki bidon, svaka pumpa - da li je neko natočio benzin u bidon ili, ako više volite, kanister.


Istraga je dosad dala Nula rezultata.


I da se nađe izvršilac, što bi bilo odlično, to opet ne znači da je istraga dala sve odgovore.


A možda su, možda, mogli da krenu od toga da je ponovo otpočeo rat između Darka Eleza koji je u zatvoru, što ne znači da nema komunikaciju sa svojim saradnicima i vojnicima i nekog od brojnih Teških Kriminalaca sa područja Istočnog Sarajeva.


Sa jednim brojem njih, Elez je godinama u ratu.


Nenad Nešić je Elezov saradnik tako da je to, prema svim raspoloživim informacijama, motiv za paljenje preskupih džipova. 


Nije prvi obračun, jer je Nenad Nešić već ranije tražio zaštitu policije zbog prijetnji, a Milorad Dodik svog omiljenog perača narkonovca i narkodilera spasava tako što ga postavlja na poziciju ministra bezbjednosti.  


Nevjerovatno je to ponižavanje državnih institucija, ali je i uobičajeno, pa nije nikoga ni iznenadilo.


Kao što će malo koga iznenaditi druge brojne inromacije koje ukazuju da će ponovni sukobi Elezove i drugih kriminalnih grupa na teritoriji Istočnog Sarajeva  tek da planu i da je dosad bilo već nekoliko okršaja u kojima se što pucalo što palilo.


Bilo bi odlično da se to ne desi, ali, kako stvari stoje, taj mafijaški rat će tek da krene.