уторак, 10. јануар 2023.

Dodikov prijedlog NarkoNešića za ministra bezbjednosti je prijedlog da BiH postane i zvanično NarkoDržava


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik ne prestaje da vrijeđa sve građane u BiH - njegov prijedlog da Nenad Nešić, perač narkonovca, nerkodiler, nasilnik, teški kriminalac, skrnavitelj grobova…, bude ministar bezbjedosti u novom Savjetu ministara BiH ravan je zahtjevu da se BiH i zvanično proglasi za Narkodržavu.


2.

Ukoliko neko smatra da je Dodik predložio Nešića kako bi ga se riješio, jer “neće proći provjere”, grdno se vara: Dodik kontroliše Sipu preko Darka Ćuluma; Tužilaštvo BiH preko Milanka Kajganića i niz drugih tužilaca koje “ima u džepu”, tako da ima “stvorene uslove” za imenovanje NarkoNešića na poziciju ministra bezbjednosti.


3. 

Nisam primijetio reakcije Evropske delegacije u BiH i Kristijana Šmita, visokog predstavnika protiv BiH, posebno Srba u BiH, na drski i bezobrazni prijedlog Dodika; Njihov maligni uticaj na dešavanja u BiH ide ka svojoj najtežoj fazi. 


4.

Napisao sam o Nešiću i njegovom narkoradu ogroman broj tekstova, ali sasvim je dovoljno sagledati za koliko miliona procenata je porasla njegova imovina otkako je, svojevremeno, imenovan za direktora JP “Putevi RS”,  jula 2016. Tada je bio u svim mogućim finansijskim problemima, a dug prema UIO i Poreskoj upravi RS iznosio je cca 1,2 miliona KM. Zvanično.


5. 

Od tada do danas, prvo zahvaljujući reketiranju vlasnika putarskih firmi u RS, potom ulaganju otetog novca u narkotike, te pranju para za druge narkodilere, posebno Miću Danilovića, Nešići (narkotici i pranje para su im porodični biznis), te njegovi saradnici Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, postali su multimilioneri.


6. 

Nešić je pripadnik Kavčana u RS, ima veze sa velikim narkodilerima, ali i ubicama Darkom Elezom, Milanom Matkovićem, tvrdim jezgrom Kavačkog klana u Crnoj Gori… Admirom Arnautovićem Šmrkom, velikim narkodilerom iz Sarajeva, kao i najvećim - Mehmedom Osmanagićem Osmicom.


Ima veze i sa Bojanom Cvijetićem, sa kojim je učestvovao u nekoliko milionskih poslova. 


Naravno, ima sve veze i sa Miloradom i Igorom Dodikom, kao i NarkoGeneralom Sinišom Kostreševićem, direktorom Policije.


7.

U OJT Banjaluka godinama skupljaju prašinu Obavještenja dostavljena 2019. godine od MUP RS, puna dokaza i izjava oštećenih, o tome kako su ih Nešić&co reketirali. Istraga nikada nije pokrenuta. Zato što je Dodik Glavni tužilac OJT Banjaluka, ali i Tužilaštva BiH.


Prvo je Izvještaj, početkom 2019., dostavljen Republičkom tužilaštvu koje ga je, polovinom 2020., proslijedilo OJT Banjaluka.


8.

Nešić je imao i Skaj aplikaciju, koja je, prema mojim informacijama, sakrivena u Tužilaštvu BiH; Odnosno, Neko iz Tužilaštva BiH sakrio je njegov Skaj; naravno za veliki novac.


Bilo je to u vrijeme dok je na čelu Tima za istrage bila Diana Kajmaković, kasnije uklonjena, ali njeno procesuiranje je sporije od “puževog koraka”!


9.

Pitanje za Kajganića glasi: Ko je sakrio Nešićevu Skaj aplikaciju i zašto se Nešić štiti od istraga, iako se sa prozora Sipe vide jasno dokazi o tome kako je prao narkonovac - brojne zgrade izgrađene u Istočnom Sarajevu?


10.

Eventualno imenovanje Nešića za ministra bezbjednosti definitivno državi BiH dodaje prefiks Narko i niko to neće moći oprati bilo kakvim “manjim tehničkim problemima”.


11. 

Već se uveliko, raznoraznim manipulacijama, kako policijskih struktura u BiH (ne samo MUP-a RS), tako i tužilačkih, štite ključni zaštitnici velikih narkoposlova iz politike; Imenovanje Nešića značilo bi njihovu dugogodišnju zaštitu, ali i zaštitu brojnih narkodilera sa kojima je sarađivao, a koje sam već pomenuo. 


Svi oni ga “imaju u šaci” i sve njih on mora, u toj situaciji, štititi.


12.

Ukoliko Nešić bude izabran za ministra bezbjednosti, stvarni sastav njegovog kabineta će činiti Skaj tetka Diana Kajmaković, trostruki ubica Milan Matković, veliki narkodiler, višestruki ubica i narkobos Darko Elez; Biće tu i Stefan Kreštalica, sa kojim “radi” kokain iz Crne Gore (trenutno), a glavni savjetnici Šmrk i Bojan Cvijetić. 


Mića Danilović, veliki narkodiler, će biti šef Kabineta. (nastaviće se)