четвртак, 19. јануар 2023.

Stelt karijere: U Vladu RS na posao ne dolazi najmanje 40 službenika duže od godinu dana i niko nije ostao bez posla; I dalje ne dolaze i uredno primaju platu

Piše: S.V.


“Obračun” sa onima koji ne dolaze na posao koji je najavilo vođstvo Crvene Sekte je, uobičajeno, laganje javnosti i pokušaj da se pokaže kako se još “nešto radi”, osim što se pljačka.


Od svega je ostala pusta priča, jer samo u Vladu RS već duže od godinu dana ne dolazi najmanje 40 službenika na posao, ali niko od njih nije dobio otkaz.


Kako stvari stoje neće ga ni dobiti, jer Radovan Višković, lični batler Milorada Dodika, koji je stao iza spina o “otpuštanju neradnika” (šta li su dosad čekali), nema pojma ni o čemu.


Bilo bi dobro da se kod nadležnih “službi” raspita koliko tačno zaposlenih u Vladi RS ne dolazi na posao, koliko ih povremeno dolazi, a koliko ih ponekad svrati “na kafu”. Ima i onih koji samo prođu pored zgrade administrativnog centra, što je baš napor, a i trošak..


Ako ćemo pošteno, najbolje bi bilo da niko iz Viškovićevog kabineta ne dolazi na posao, jer bi tako bilo pričinjeno mnogo manje štete nego što se napravi njihovim “zasjedanjima” i “odlukama” koje nisu ništa drugo do pečaćenje Dodikovih naloga. 


Rok za raskid radnog odnosa sa onima koji ne dolaze na posao je prošao (31.12.2022.), pa navedenih četredesetak nepoznatih mogu nastaviti svoje stelt karijere.