недеља, 29. јануар 2023.

Dodik, 18.10.2020.: Nešić je reketaš; Dodik, januara 2023.: Nešića (reketaš) je ministar bezbjednosti; Dodik nastavlja sa postavljenjima narkokadrova; Kratka Skaj priča i još kraća o pokojnoj opoziciji


piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je 18.10.2020. godine optužio, tada svježe smijenjenog direktora javnog preduzeća „Putevi RS“, Nenada Nešića za reketiranje, iznudu, kriminal i korupciju, dodavši da nadležne bezbjednosne agencije treba da reaguju


„Oni su smatrali da su dovoljno jaki, da mogu raditi šta hoće. Došle su do nas informacije o bahatosti, samo jedno preduzeće je moglo raditi putarske poslove. Reket je bio i po 200.000 KM (oko 100 hiljada evra). Nadležni organi će to ispitati. Ne može se niko ponašati tako raskalašeno“, kazao je lider SNSD-a. 

 

Dodik je tada još rekao da je rukovodstvo DNS prema Nešiću trebalo preduzeti mjere još kad je na privatnoj zabavi šutao novac, ali da to nisu uradili.


“Zaboravio” je reći da je on naložio MUP RS da lažira istragu oko toga, što su oni i učinili i,  umjesto Nenadu Nešiću, napisali prekršajnu prijavu njegovom bratu Predragu.


„Kad smo nedavno Nešiću rekli da ne može tako, da ne može samo jedna firma dobijati sve poslove, da nema reketiranja, on je rekao da je bolestan i da svakako ne može više raditi direktorski posao. Rekao je da je bolestan, a onda počeo napadati SNSD i javno nas optuživati za ovo ili ono“, kazao je tada Dodik.


Sve ovo dio je povelikog Dosjea - Sve što Dodik nije “znao” o Nešiću: Dodik ne govori istinu kada tvrdi da je tek “prije desetak dana saznao da je Nešić reketaš”, iako njegove pljačke podržava već četiri godine, koji sam objavio, takođe, 18.10.2020. godine.


2.

Nakon nešto više od dvije godine Dodik je, uz odobrenje Đorđa Ždrale i Miće Danilovića, velikog NarkoBosa sa Pala i prijatelja Radoja Zvicera, imenovao Nešića na poziciju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.


Tako je Dodik individuu koju je okarakterisao kao reketaša preimenovao u "borca" protiv reketaša.


Mora da je Dodiku stigla baš poteška "narukvica", plus što se iznenada sjetio svih zajedničkih poslova sa Nešićem, te je odlučio da ucjenjivača postavi na pomenutu poziciju.


Dodik tada nije pomenuo narkotike, ali nije bilo ni potrebe - ionako je na čelu NarkoRežima bio i tada i sada, pa se to podrazumijeva. Kao što se podrazumijeva da je Nešić bio i ostao narkodiler i jedan od najvećih perača narkonovca.


Čim to Dodik "sazna" odmah će tražiti od Nešića da "nadležni organi to ispitaju" sve na čelu sa ministarstvom bezbjednosti.


3.

Do tada, "nadležni organi", sa Milankom Kajganićem na čelu, čekaju novu turu "Ukletog" kokaina da "zaluta" u BiH, kako bi saopštili javnosti da niko nije kriv, već je sve spontano. I da su kokain "spasili" zahvaljujući GPS-u koji je u njemu nađen, a samim tim i njegove vlasnike koji, u pravilu, ostaju nepoznati i nedodirljivi.


4.

Kad smo već kod "Ukletog" kokaina pitao sam jednog visokog funkcionera Tužilaštva BiH, (u avgustu prošle godine, nakon što su 73 kilograma kokaina, pronađena u skladištu firme Dušana Reljića, gdje su bili dvije sedmice prije nego što su ih "radnici našli", a doveženi su Reljićevim kamionima u Reljićevom kolumbijskom šećeru), da li zna još ijednu zemlju na Svijetu u kojoj vlasnik svega navedenog u zagradi nije uhapšen?


Odgovorio mi je: "Reljića nema na Skaj-u", kao da je posjedovanje Skaj aplikacije bilo nekoliko godina ključni uslov da se može trgovati kokainom.


5. 

Pomenuti odgovor je tek nemušto opravdanje za očiti ogromni ustupak Dodiki u njegovom tajkunu  Reljiću, čiji je kokain bio (kao što su i one 52 kile iz Sarajeva čekale da kupac dođe po njih, ali ih je SIPA na vrijeme upozorila da ne dolaze), jer je u BiH bilo oko 3.300 korisnika Skaj i oko 300 korisnika ANOM aplikacije; Moj sagovornik nikako nije mogao znati da li je Reljić imao ili nije Skaj aplikaciju; Možda, jednostavno, još nije otkriven, budući da sve dešifrovane aplikacije još uvijek nisu stigle u BiH.


A možda i nije, što ne znači da se ne bavi trgovinom kokainom. A bavi se!


Iskreno, nakon pruženog "objašnjenja", nisam imao volje da sagovorniku kažem kako Zoran Lazović, No1 tvrdog Kavačkog jezgra iz Crne Gore nije imao Skaj, nije nikada koristio tu aplikaciju, a pod njegovim vođstvom prošvercovano je ko zna koliko stotina tona kokaina i drugih opijata. Umjesto Lazovića, Skaj je nosio neko od njegovih pratilaca i u njegovo ime se javljao i prenosio naredbe.   


6. 

Čim Dodik "sazna" sve navedeno oko Reljića sigurno će od reketaša, kako zove Nešića kojeg je postavio za ministra bezbjednosti, tražiti da "nadležni organi to ispitaju".


7.

Dok čekam da Dodik "sazna", on i dalje "u neznanju" planira da na visoke pozicije u raznim službama BiH, pa tako i onoj za poslove sa strancima, imenuje osobe iz narkomiljea, što je Žarko Laketa, nekadašnji načelnik PU Trebinje.


8.

Laketu je, svojevremeno, istraživala i zadokumentovala SIPA, ali ga je Dodik u zadnji čas spasio, jer tada još nije "saznao" za Laketine narkosposobnosti. Laketa je umjesto sebe postavio svog dotadašnjeg vozača Laketu koji se zove Siniša i koji je, takođe, duboko upetljan u sve vrste kriminala koji se odvija preko Hercegovine - od šverca cigareta do šverca narkotika.


9.

Čim Dodik sazna za NarkoDuet L&L odmah će pozvati NarkoNešića i zahtijevati da "nadležni organi to ispitaju".


10. 

Ako vam se nakon Dodikovih imenovanja ministara u Savjetu ministara, plus L&L i ko zna ko još koga, učinilo da on narkostrukturu učvršćuje i na državnom nivou, vjerujte da ste u pravu.


11.

Dok Dodik imenuje nove narkostartere, takozvana opozicija je potpuno nestala.


SDS se ne oglašava danima, jer su u dubokoj žalosti za samima sobom, budući da se Mladen Bosić, kojeg ne smatraju svojim, dosjetio Kaligule i Konja, a ne neko iz prododikove sektaške matice poput, na primjer, Darka Babalja.


12. 

Što se tiče PDP-a, Branislav Borenović, sav u grču, demantuje "nepotpisana" saopštenja Draška Stanivukovića, koji se njim poigrava kao sa zadnjim mišem, pa demantuje samog sebe, pa više ni sam ne zna koga da demantuje.


13.

Od davno upokojene lažne opozicije nije više ni za očekivati. Osim ako se neko od njih ne vrati sa onog Svijeta i ne obrati javnosti kako bi opisao svoje "iskustvo"!


14.

Možemo se samo nadati da će Jelena Trivić, Ljubiša Petrović, pa i Mladen Bosić, te još jedan broj članova tih pokojnih partija koji su svjesni da se i SDS i PDP nalaze na "političkom groblju", vrlo brzo i zauvijek napustiti te propale i uništene takozvane političke subjekte. Čije aktuelne "prvake" čak ni Kaligula ne bi nigdje imenovao!!!