среда, 11. јануар 2023.

Kraken(i)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Tužilaštvo BiH počelo je djelovati po principu “bolje Vrabac u ruci…”, nikako ne razumijevajući da, osim Vrapca, moraju uhapsiti i nekog velikog Lešinara kojih je u BiH više od vrabaca. 


2.

Na taj način pokazali bi se ozbiljnim, a “Vrabac u ruci” tek je kljucanje mrvica, dok Lešinari i dalje razvlače sve što pogledom vide. I sve što uvezu iz Južne Amerike.


3.

Da ne pominjem Tri Krakena koji su u BiH već decenijama. KoronaKraken nema u BiH šta tražiti, pored domaćih, što su zarazniji i otrovniji od njega bar milion puta.


4.

Toliko, otprilike, čekamo one “tri optužnice za visoku korpuciju”.


5.

Simptomatologija antidruštva koje su stvorili Krakeni, domaći, toliko je obimna da bi se mogla iščitavati naredna tri vijeka.


KoronaKraken koji nadolazi nema nikakve šanse da napravi ni pola procenta štete koju su napravili domaći Krakeni.


Ali zato ima sve šanse da izazove novu ekspanziju virusnog profiterstva u kojem će bliski režimima opljačkati još gore osiromašeni narod nego za vrijeme COVID 19. Koji je, složićemo se, prevaziđen. 


6.

Svi se pitaju da li je Dodik, jedan od Krakena (druga dva su Izetbegović i Čović), predložio Nešića za ministra bezbjednosti “kako bi ga se riješio”?!


7.

Prenaivno; Predložio ga je vrlo svjesno da bi potpuno obesmislio novi Savjet ministara (ako bude potvrđen), samim tim i državu BiH i javno pokazao da mafija, osim entiteta, ima i državu u svojim rukama.


8.

Ukoliko sve to dođe na dnevni red Predstavničkog doma BiH biće zaista interesantno vidjeti ko će, a ko neće, glasati za Savjet ministara u čijem sastavu je narkodiler i perač narkonovca Nešić.


9.

Vrabac je očerupan; Lešinari mogu mirno nastaviti svoj posao.


Krakeni ih i dalje štite.


10.

Jutros mi prijatelj kaže: Ako smo u bunaru preguraćemo; Ako smo u bezdanu, gotovi smo.


Procijenite sami - bunar ili bezdan?