понедељак, 2. јануар 2023.

Ringišpil, Dosad neemitovana epizoda “Monti Pajtona”, Autogumeni i nestašica Baglama


Piše: Slobodan Vasković


1.

Pojedini EU zvaničnici pokušavaju falsifikovanje izbora u BiH sakriti “novootkrivenim” saznanjima da će se “Dodik promijeniti”!


2.

To “političko otkriće” ravno je otkriću Higsovog bozona, pod uslovom da se dokaže istinitim.


Nije ih pokolebao ni Dodikov ostanak na prmitivizmu, vulgarnostima i nastavku donošenja nepotrebnih i nesprovodivih zakona za potpaljivanje starih omraza u Novoj Godini.


Jeste dosadno, ali je važno da se raskoli siju.


3.

Najnovija “politička teorija” da će se “Dodik promijeniti” posljedica je izuzetne plitkosti pomenutih EU zvaničnika, njihove nekompetentnosti, a u ne baš rijetkim slučajevima i duboke korumpiranosti, što mu sve dođe na isto.


4.

“Otkrića” su, uoči 2023., bila zaista “ogromna”: Tako je “otkriveno” da je Tim Dodikove Služinčadi, njih 14 plus Vrtni patuljak (nelegalni premijer), skupljen “s koca i konopca”.


5.

Preostala dva člana pašće direktno u Tim sa nekog od palanačkih ringišpila pokrenutih samo za tu priliku.


Treba li boljeg dokaza od imena “ministara” Crvene Sekte da je ta zločinačka organizacija pojela samu sebe iznutra? Ne treba, ali trebaće još neko vrijeme da taj autokanibalizam završi; Primarno zbog “naučnika” iz EU koje sam već pomenuo.


6.

Stalno čitam kako je “Osmorka” preslaba za Dodika i Čovića, što nije nikakvo otkriće, već prepisan dio menija Dodika i Čovića za ovu godinu.


7.

Međutim, postoji sasvim realna mogućnost da Dodik i Čović “ne pojedu” “Osmorku”, već da se ona samopojede.


8.

Već su predstavili dva samouništavajuća “kadra” - Nermina Nikškića za budućeg premijera Federacije BiH, što je zaista “promjena”, koja će dovesti do teškog urušavanja svih “promjena” koje “Osmorka” najavljuje.


9.

Druga je kandidovanje Zukana Heleza za Ministra odbrane u Savjetu ministara BiH; Šta li je tu “promjena” - pretvaranje Ministarstva odbrane u jednu od dosad neemitovanih “Monti Pajton” epizoda?!


10.


Toliko o ozbiljnosti “Osmorke”, koja samo, od “promjena”, kako stvari stoje, želi da promijeni kadrove SDA istim takvim svojim kadrovima. Napredak, nema šta.


11.

“Promjene” su i u lažnoj opoziciji - sami se namještaju za šuta, nabacujući se iz “kornera”. 


Tako sam prije par dana pročitao neki bljutavi intervju Milana Miličevića, stečajnog upravnika SDS-a, u kojem se on potrudio da se što bolje namjesti “za volej” Dodiku.


12. 

Dodik tu šansu nije propustio - toliko je nabio nogom Miličevića da još leti, pa ga sada zovu “Aerogumeni”; Nadimak je izvučen iz “letenja” i nadimka Darka Babalja, zaduženog za nepovratno pretvaranje SDS-a u “mrtvački kovčeg”.


Lažna Opozicija spremna je sve učiniti za lažnog predsjednika, pa i sami sebe nabaciti iz kornera u zicer u petercu!


13. 

Oni koji imaju namjeru da ožale PDP već su nabavili “crninu”.


Mali Zli patuljak Draško Stanivuković samokandididovao se za predsjednika te raspadnute nazovistranke bez ijedne baglame. Takav im je i sadašnji predsjednik.


Ukoliko ga izaberu, slijedi im superbrzi kraj. Iako im je kraj i bez njega.


14.

Budući da su se u PDP-u “furali” da su “moderni”, oni će ravno u politički krematorijum.


Iznad njihovih prostorija, kao i SDS-ovih, već poodavno se vije crni dim; Bijeli ne očekujte.