понедељак, 27. децембар 2021.

Vodič Deva u Zimskom Periodu: Miloš Brkić, kriminalac i načelnik PU Banjaluka

Piše: Slobodan Vasković


1.

Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka, je kriminalac koji teško zloupotrebljava svoj položaj, o čeu sam već ranije pisao.


Brkić ima nekoliko “osnovnih kriminalnih djelatnosti” koje obavlja kao načelnik PU Banjaluka i ne prekida sa njima uprkos sve češćim hapšenjima policijskih funkcionera.



2.

Brkić je, posljednjih mjeseci, veoma blizak sa Vicom Zeljkovićem: Ne rudari sa njim bitkoin, ali ga zato štiti od hapšenja. Tako i njegove partnere Marinka Tomića, vlasnika brze pošte “Euro Expres” koja razvozi narkotike.



Brkić, osim Vice i Tomića, štiti i Nevena Brkljača koji, zajedno sa navedenim vodi klubove “Bizzar” i “Kafana”, u kojima se nesmetano dilaju narkotici.


Pojasnio sam to detaljno u tekstu - Bizzar” i “Kafana”, banjalučki lokali, u kojima se narkotici Kavčana Igora Dodika, Siniše Kostreševića i Vice Zeljkovića nesmetano prodaju i konzumiraju.



Brkljač, zajedno sa Zeljkovićem i prljavim inspektorom Viktorom  Latinovićem, rudari Bitkoin, kradući ogromne količine struje.


Zeljković je vrlo zahvalan za zaštitu Brkiću pa mu je obezbijedio putovanje sa fudbalskom reprezentacijom BiH u SAD, 13.12.2021. 



3.

Zeljković je predsjednik FS BiH, ali nije otputovao u SAD, jer nije dobio vizu te države, iako su iz Fudbalskog saveza objavili laž da je dobio u tragikomičnom pokušaju da to demantuju.


4.

Brkića to nije uopšte previše iznerviralo, pa je sa fudbalerima 13.12. o.g. Krenuo put SAD gdje je, kako možemo vidjeti, napravio zaista zanimljive fotografije.



5.

Dok se građani RS smrzavaju, Brkić je skoknuo i do Egipta da “provoza” kamilu, što ne čudi, jer je on majstor za izdavanje saobraćajnih dozvola i tablica za automobile.



6.

Brkić je privatizovao registracije, a prostorije PU Banjaluka, na Starčevici, gdje se rade registracije za vozila pravnih lica, tretira kao sopstvenu firmu.


Brkić te nelegalne poslove radi preko Agenata “Nešković osiguranja”, tako da od svake registracije dobije procenat.


Svakog od podređenih ko neće da radi za njega, tjera sa poslova registracije vozila, maltretira na razne načine, šalje na disciplinske, premješta, mobinguje…



Za sve one koji hoće tablice sa brojevima koji im se dopadaju - tarifa kod Brkića iznosi od 200-500 KM.


7.

Ranije sam već pisao o prodaji kesica sa šećerom brojnim kafeima. Naveo sam tada da je Brkić pritiscima, nasiljem i ucjenama sebi obezbijedio veliki broj “klijenata”, samim tim i značajna finansijska sredstva; Procjenjuje se da na ovaj način Brkić zaradi mjesečno najmanje tri hiljade KM.



Za Brkića sve ove poslove, kako sa registracijama, tako i sa šećerom, vodi jedan od njegovih najpovjerljivijih ljudi iz PU Banjaluka.


8.

Brkić je kupio, prije nešto više od tri godine, mašinu za pakovanje šećera, a punjenje kesica obavlja u Laktašima. 


Dio podređenih mu policajaca pretvorio je u distributere-ucjenjivače, jer se Brkićevi proizvodi razvoze policijskim automobilima do “krajnjih potrošača”.


9.

Ukoliko bi neko odbio da kupi Brkićeve proizvode, policajci-nasilni distributeri mu zaprijete raznim kaznama - od kažnjavanja gostiju koji parkiraju ispred kafea i restorana, preko kazni za navodno duže radno vrijeme, do racija i nasilja nad gostima.



Vlasnici lokala nemaju kud - iz straha kupuju šećer od Brkića, iako je on značajno skuplji nego kod drugih proizvođača.


10.

Posljednjih mjeseci, Brkić je unaprijedio kriminalne poslove, pojednostavio ih gotovo do savršenosti: Policajci dovezu šećer, unesu ga u kafe i od konobara uzmu novac za Brkića. Bez riječi; Jednostavno da ne može biti jednostavnije i efikasnije.


Pri tom ga ni najmanje ne interesuje što su ugostitelji u tragičnoj poslovnoj situaciji zbog pandemije.





11.

Brkić posao prodaje kesica punjenih šećerom ugostiteljima prodaje najmanje tri godine, pa je na taj način, zloupotrebljavajući MUP i njegove ljudske i materijalne resurse, u džep stavio najmanje 135.000 KM.


Nema dileme da je zaslužio Zlatnu značku za PU Banjaluka. (nastaviće se)