уторак, 7. децембар 2021.

Čaruge: “Kaldrma” je skroz bijela


Piše: Slobodan Vasković


1.

Sinišu Kostreševića, “Narko”Generala” Kartela koji je razorio RS i direktora Policije, čije funkcije samo u Republici Srpskoj nisu u “sukobu interesa”, dao sam mogućnost da pokaže u kolikoj mjeri je on zaista direktor Policije, a u kojoj Narko”General”.


2.

Ispostavilo se da je u potpunosti “Narko”General”, jer je izostala transparentost, ostavio je publikum bez odgovora na dva postavljena pitanja.


3.

Na prvo - “Čime ste svjedoku koji zna da je Kusturić, u saradnji sa tobom, ubicom Ećimom i ostalim pripadnicima Klana, prebacivao narkotike i ubice helikopterima Vlade RS, platili ćutanje? 

-Tog svjedoka niste mogli likvidirati iz razloga koje ću objasniti sutra!”, nije odgovorio pa sam ja to morao učiniti u tekstu “Čaruge: Za ćutanje o NarkoLetovima NarkoPilota Bobana Kusturića - pozicija Generalnog direktora RTRS-a”.


4.

-Drugo pitanje  (postavljeno 05.11.) glasilo je: U kojem ugostiteljskom objektu u Banjaluci, sem “Bizzara” i “Kafane” je nekažnjiva prodaja i konzumiranje opijata?

Objaviću sve o tom narkougostiteljskom objektu prekosutra.


Prekosutra je već postalo 07.11. (kako vrijeme leti), ali Narko”General” se nije oglasio. Nije ni mogao, jer bi morao objaviti imena svojih najbližih saradnika iz Narko”Kartela” koje više ne može zaštititi i koji će, jedan po jedan, sve po redu, zajedno sa njim na višedecenijsku robiju.


5.

Šta da radim - objaviću ja koji je to narkougostiteljski lokal u Banjaluci u kojem je, sem “Bizzara” i “Kafane”, o kojima sam već pisao detaljno, nekažnjiva prodaja i konzumiranje narkotika, rizikujući da me Kostrešević “demantuje” sa jedno 74 lista praznog papira, formata A4.

6.

Taj treći objekat je restoran “Kaldrma 1929”, koji se nalazi u strogom centru Banjaluke i u kojem se narkotici serviraju i kao jelo i kao predjelo i kao desert. 


7.

Sad postaje zanimljivo: U “Kaldrmi” su ugrađeni svi vodeći pripadnici NarkoKartela, na čijem čelu je i Igor Dodik.


Upravo je Igor Dodik stvarni vlasnik “Kaldrme”, kao što je i stvarni vlasnik “Bizzar-a” i “Kafane”, premda ga nećete naći u papirima.


8.

Formalni vlasnik “Kaldrme” je Bojan Vujić  predsjednik uprave firme „Infinity International group“ iz Banjaluke

Vlasnik firme “Infinity” je Đorđe Đurić, a registrovana je na istoj adresi gdje i “Prointer”, krovna firma  “NarkoKartela” kojom upravljaju Milorad i Igor Dodik.


Vujić je do osnivanja “Infinity” bio direktor “Prointera”.


9.

“Infinity” je preuzeo dio vlasništva u “Prointeru” koji je držao beogradski “Prointer”, iza kojeg je stajao Slaviša Kokeza, koji se tereti za pranje 620 miliona evra, jer je švercovao visokoakcizne robe.

Koliko je “bijelog” oprao tek će pokazati istraga.


10.

Kokeza je ponovo u odličnim odnosima sa Igorom Dodikom, što je uočljivo iz razgovora mlađeg Dodika putem “Skaj” aplikacije sa jednim od članova Kartela, kada je Dodik Junior nudio pomoć Tamari Krunić, supruzi likvidiranog Slaviše Krunića.


11.

Sa Krunićevom je Igor Dodik u dugogodišnjoj vezi, još iz vremena kada je Slaviša Krunić bio živ.


Da ovu malu digresiju završim jednom “romantičnom” pričom: Noć prije otvaranja Narkorestorana “Kafana” bila je rezervisana samo za Igora Dodika i Tamaru Krunić.


“Kafana” je blještala, kompletan personal bio je na usluzi paru, a cijelu noć svirala je muzika samo za njih dvoje. Apsoluttno “romantično”, kome nije jezivo i morbidno.


12.

Vratimo se bijeloj “Kaldrmi”, čiji je vlasnik Igor Dodik, koji preko krovne zločinačke firme “Prointer” pere i novac od prodaje narkotika.


Nakon osnivanja “Infinity”, Vujić iz “Prointera” prelazi za predsjednika Uprave nove zločinačke firme koja je preuzela udio Kokezinog “Prointera” iz Beograda.


13.

Nakon toga iz vlasničke strukture “Prointera” navodno je “isključen” i Siniša Mijatović, jedan od Kumova Zvorničkog Kartela, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Dejanom Ilićem Tigrom.


Bio je vrlo neuspješan pokušaj zametanja tragova, jer je Kokeza tada već upao u velike probleme zbog teških kriminalnih radnji u Srbiji.


14.

Sadašnju vlasničku strukturu “Prointera” čine Dejan Ilić - Tigar, jedan od najopasnijih vođa Klana i „Infinity International group“.


15.

Evo i ranije vlasničke strukture “Prointera”, njegovih “istorijskih” osnivača, da možete uporediti.



Dejan Ilić-Tigar je Narko”Generalu” Kostreševiću, zajedno sa Sašom Begovićem, narkoprevoznikom i vlasnikom firme “X express”, napravio vilu u Banjaluci, kupio mu “Pasata 7”, a i stan u Budvi. 


16.

Koliko dugo će Narko”General” biti još na slobodi nije ni bitno; O tome odlučuje Tužilaštvo BiH, koje vodi istrage u nekoliko predmeta o njegovim zločinima. Najbitnije je da neće ostati na slobodi ni on, ni svi ostali pobrojani, kao ni ubica i zločinac Ljuban Ećim, šef Beogradskog dijela Kartela. (nastaviće se)