четвртак, 30. децембар 2021.

Dodik u histeričnom, besmislenom napadu: Namjerava ukinuti VSTS BiH; Tužilaštvu BiH i SIPA zabraniti rad na teritoriji RS, potom ukinuti i Specijalnog tužioca Miodraga Bajića kako bi spasao ogranak Kavačkog Klana u RS, Stevandića, Zeljkovića, Đokića, Crtu Đajića, Nešića…, što je nemoguća misija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik sve više gubi živce - svako malo najavi ukidanje Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjeta BiH i formiranje Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjeta RS; Razlog je vrlo jednostavan - Tužilaštvo BiH počelo je da vrlo profesionalno radi svoj posao, posebno istrage korupcije i trgovine drogom.



2.

Ni jedna ni druga platforma djelovanja Tužilaštva BiH ne odgovara Dodiku zbog umiješanosti njemu bliskih osoba i u trgovinu naroticima i u brojne kriminalne radnje. 



3.

Dodiku ne odgovara više ni Posebno odjeljenje za korupciju, organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva (koje je formirano za vrijeme njegove vlasti, prvo kao Specijalno tužilaštvo), jer Specijalni tužilac Miodrag Bajić ne preza od hapšenja: Iza rešetaka su već mnogi, a rešetke se “smiješe” i Dodikovim koalicionim partnerima Petru Đokiću i zločincu, kriminalcu i ubici Nenadu Stevandiću.



4.

Dodik bi, smatra, formiranjem ličnog VSTS RS, odmah zabranio rad Tužilaštva BiH i SIPA na teritoriji RS, potom smijenio Bajića i tako spasio i sebe, Đokića, Strvinara Stevandića, a potom i cijeli ogranak Kavačkog klana u RS koji vode Ljuban Ećim (Beograd), Zoran Stevanović, Dejan Ilić-Tigar, Siniša Mijatović (Zvornik) i Siniša Kostrešević i Igor Dodik (Banjaluka). Treba im pridodati i dva najveća perača novca Nenada uSOljenog Nešića i Aleksandra Mičića, Acu Makedonca, koji je na svakodnevnoj vezi sa Kostreševićem.


5.

Nada umire posljednja, pa tako Dodik ima pravo da se nada kako će mu poći za rukom ova histerična, suluda, strahom motivisana, akcija ukidanja VSTS i Miodraga Bajića koju najsnažnije podržava politička crkotina Stevandić, jer je na deseti dio koraka od pritvaranja. I to ne samo zbog pljački preko Instituta već i drugih izuzetno teških zločina koje je činio.


6.

Stevandić koji je nekako izgmizao ispod kamena (koji se nalazi ispod Crvenog Kombija) očekuje da će tako uspjeti zaštiti opljačkane višemilionske svote; A riječ je o, najmanje desetak miliona KM, jer je Stevandić nemilosrdno trošio: Tri nova stana u Banjaluci (ukupne vrijednosti 1.050.000 KM), poslovni prostor u Banjaluci (600.000 KM, plaćno kešom), stan u Ruzveltovoj broj 34 u Beogradu (203.000 evra).



Za ove stambenoposlovne prostore Stevandić je isplatio cca dva miliona KM, nikada to nije demantovao niti pojasnio otkud mu novac.


Najveći dio je od pljačke preko Instituta za javno zdravstvo RS, na čijem čelu je bio Branislav Zeljković koji je već četvrti mjesec u protvoru. Zeljković je sebi, od ukradenih para, kupio stan od 400.000 KM.

7.

Stevandić je, kako sam to objavio, imao “Skaj” telefon sa kojim je komunicirao sa Zeljkovićem, Milanom Novitovićem i svojim, kako on smatra zaštitnikom, iz Beograda kojim pokušava da zaplaši potpisnika ovih redova. Jadni li su i Stevandić i njegov zaštitnik - ne zna se koji je u većim problemima, potpuno izgubljeni u strahu od onog što im slijedi.


Sa Zeljkovićem je pljačkao tokom pandemije na nabavci medicinske opreme, a sa Novitovićem, šefom Civilne zaštite, gdje je stigao.



Ima tu i vrlo bijelih poslova, kojima je Stevandić sklon već decenijama. 


8.

Zato i on svim silama, kao i Dodik, brani Narko”Generala” Kostreševića koji je u panici, kao i njegov “zaštitnik”, pa je dva puna dana iseljavao brojne stvari iz vila koje posjeduje i unosio druge. Čini to da bude uredna i besprijekorno čista kuća kada upadnu po njega.


Naravno, sve je prevozio narkoprevoznik Saša Begović, vlasnik NarkoFirme “X express”.


9.

Biće vrlo interesantno kada u javnost isplivaju Stevandićevi Skajrazgovori sa Narko”Generalom” Kostreševićem. 


10.

Dodik je vrlo oštro napao opoziciju “zbog trgovine drogom” po principu “napad je najbolja odbrana”, aludirajući na hapšenje velikog narko dilera Bojana Cvijetića i činjenicu da je bio savjetnik Dragana Mektića, u vrijeme dok je potonji obavljao dužnost Ministra bezbjednosti. 



Ukoliko je Mektić imao prljave narkoposlove sa Cvijetićem treba ga odmah zatvoriti, ne treba se ni trenutak čekati, kao što treba uhapsiti i dvojicu Dodikovih tajkuna i nekoliko visokih funkcionera Režima koji su, takođe, vrlo vrlo blisko sarađivali sa Cvijetićem.


Njihova imena još uvijek ne navodim zbog interesa istrage koja je, kada je Cvijetić u pitanju, proširena.


11.

Uprkos Dodikovim naporima da, po svom starom običaju, okrene sve u svoju korist, on nema šanse da spase Ogranak Kavačkog Klana i sve njegove Kumove i preSOljene nešiće i makedonce, koje sam pomenuo. I sve njihove saradnike iz MUP RS, u kojem je i Cvijetić imao pomagače.


Da podsjetim, Mladen Milovanović je po nalozima Narko”Generala” Kostreševića, zajedno sa Predragom Vatrešom, čuvao Škaljarca Miloša Božovića (sitan honorar za Narko”Generala”), a, istovremeno, sarađivao i sa Cvijetićem kojeg je uvezao sa Aleksandrom Nikolićem koji je od njega nabavljao drogu za područje Sarajevsko-romanijske regije.


Milovanović je i svjedočio o tome da je Kostrešević sve znao.



Nema dileme da je Kostrešević znao i za tu Milovanovićevu vezu sa Cvijetićem.


12.

Cvijetić jeste veliki narkoigrač koji je najveći dio poslova obavljao vani, ali je neuporedivo veći od njega Kartel na čijem čelu su pomenuti Kumovi koji, zajedno sa ostalim pripadnicima Ganga, moraju završiti iza rešetaka, gdje se već nalazi Cvijetić.


Samo veze Šestorke, Ljuban Ećim (Beograd), Zoran Stevanović, Dejan Ilić-Tigar, Siniša Mijatović (Zvornik) i Siniša Kostrešević i Igor Dodik (Banjaluka), koja vodi ogranak Kavačkog Kartela sa monstruoznim ubilačkim Klanom Veljka Belivuka i Slaviše Kokeze dovoljne su za višedecenijske robije.


13.

Ne postoji ta “politika” koja može spasiti Kostreševića, Stevandića, Zvornički trio, Ećima, Nešića, Mičića… Bobana Kusturića, narkopilota i prevoznika profesionalnih ubica, od hapšenja.


Kao ni njihovu “centralu” preko koje su obavljali najviše komunikacija - Željka Radovanovića Kreču, koji je u trgovini narkoticima već decenijama. I svakodnevno je na vezi sa Narko”Generalom”!


14.

Kreču je, kao dio Ećimove grupe, 2008., Sud u Beogradu, presudio na petnaest godina zatvora, ali nije odležao ni dana.


15.

Veoma je interesantan način na koji je Krečo za klan prevozio desetine kilograma kokaina od Bijeljine do Gradiške: Krenuo bi sa “robom”, a ukoliko bi ga policija, “kojoj je od ranije poznat”, zaustavila, rekao bi da ide na sastanak sa direktorom Policije Kostreševićem. Policajci bi u kabinetu Narko”Generala” provjerili da li ima sastanak sa Krečom i nakon potvrde, bio bi pušten dalje.


Krečo bi se prvo odvezao do Gradiške gdje je predavao drogu bilo Milivoju Lovrenoviću i njegovom sinu Dušanu ili nekom drugom iz narkogrupe koju vodi Nenad Kojić Kretino, šef Kavčana u tom gradiću, a onda bi otišao na sastanak sa Kostreševićem.



Vrlo dovitljivo, posebno zbog toga što je Kostrešević vodio Kreču “kao informanta” kako bi pokrio njihove brojne sastanke oko narkoposlova.


16.

Važno je još jednom naglasiti sljedeće - dok god je na slobodi Kostrešević neće niti uhapšen profesionalni ubica Čaruga Lovrenović koji je i dalje na teritoriji BiH; iz prostog razloga što mu Kostrešević svaki put, preko Kreče, dojavi kada policija kreće u potragu za njim. 



Tako je prilikom akcije “Transporter” dojavio i Čaruginom sinu Dušanu da se skloni, što je ovaj i učinio.

Sa njima dvojicom, Kostrešević je, da podsjetim, dogovorio i paljenje objekata načelnika PU Gradiška Bojana Škorića - pilane u Podgradcima kod Gradiške i noćnog kluba u tom gradu.


17.

Dodik jeste u napadu na VSTS, ali neće uspjeti da ukine tu instituciju niti bilo koju drugu; Po tom pitanju za njega je i nada odavno umrla. (nastvaiće se)


Dodatak: Milion maski Crte Đajića



U magacin UKC RS nikada nije stiglo milion maski. Direktor UKC RS Vlado Crta Đajić nije utvrdio odgovornost magacionera, jer zna da maske nisu nikada ni isporučene u UKC RS. Isto tako zna gdje su isporučene. Šteta je višemilionska, a to je samo jedna od pljački za koju će morati odgovarati i Đajić i Stevandić.