недеља, 11. октобар 2015.

„Operacija Snimak“: Roki i The King

Piše: Slobodan Vasković

Mile Radišić s punim pravom zaslužuje nadimak Roki: sa samo par laganih verbalnih aperkata u tijelo Mrkonjićkog klana uspio je Milorada Dodika natjerati da vrišti od bola, Mrkonjićki klan da se sakrije u pećinama vrbaskog klanca, a Javni servis da pretvori u Sodomu i Gomoru, kojim suvereno gospodari The King Probisvijeta - Goran Suvara.

Suvara je s pravom zaslužio ime The King, jer je, čini mi se, uspio namagarčiti i opoziciju i vlast. Za šta je žrtvovao prijateljstvo sa Rokijem Radišićem, što iz njegove vizure i nije neka žrtva.

„Operacija Snimak“ vrhunac je Suvarine karijere kriminalca, koja ga je, bez ostatka, stavila u sam vrh Prevaranata Velikog Kalibra. Do „Snimka“ je bio trećeligaš.

Ukoliko SDS ne nastavi sa novim epizodama, a sve mi se čini da neće, onda je Suvarin scenario izgledao ovako:
-      Snimio je Radišića detaljno o Mrkonjićkom klanu, Objektu u Picinom parku i uticaju na sudije i tužioce;
-      Strpljivo je čekao od maja/juna do oktobra;
-      Ponudio je SDS-u snimak, dao im mogućnost da ga preslušaju, ali im je prodao samo tri minuta i nešto, uz obećanje da će dobiti ostatak kada donesu torbu para;
-      SDS je istrčao sa tri minute i nešto u javnost vjerujući da će Suvara dati i ostatak, jer nema kud;
-      SDS su naivčine, jer je Suvara znao da će dotrčati emisari iz SNSD još tokom emitovanja one date tri minute i nešto. Sa dovoljno velikom torbom da ona SDS-ova nije za nju ni neseser;
-      Suvara je posnimao sve kontakte sa SDS-ovim emisarima, ali i sa SNSD-ovim pregovaračima;
-      Svi snimci, sa onim Radišićevim na vrhu, su pohranjeni na sigurno mjesto i Suvara sve drži u matnoj poziciji. I SDS i SNSD. I lagano broji pare: Od SDS-a je dobio za džeparac, od SNSD-a za dobar broj godina mirnog života;
-      Suvarini motivi su osveta SNSD-u, jer je za njih radio, a izigrali su ga na kraju, želeći da ga strpaju u zatvor; SDS nikada nije ni smatrao nekim poželjnim subjektom za saradnju;
-      Činjenica da nije prezao da Dodika strpa u cijelu priču i sve to emituje SDS-u potvrđuje njegov motive.


Navedeno je otprilike Suvarin scenario i sada smo u situaciji da su Režim, i njegov vrh, taoci donedavno sitnog kriminalca, i još mu plaćaju „zaštitu“; Da je SDS pokazao neviđen amaterizam, koji graniči sa idiotizmom; Da je RTRS u silnoj želji da odbrani Vrh Režima poslužio Suvari kao bejzbol palica za utjerivanje kamare para; Da je kompletno javno mnjenje, glasači i SNSD-a i SDS-a namagarčeno i da je, izvan svake razumne sumnje, Društvo u RS potpuno uništeno. Čim jedan Suvara može da matira kompletan politički establišment, vješto manipulišući željama jednih i strahovima drugih.

Epilog: Operacija „Snimak“ je završena, Druga Velika Politička kriza je dodatno produbljena, pa slijede nove epizode užasa; The King sam sebe časti sa po pet ručkova dnevno, a Roki je, vjerujem, žicom sam sebi zašio usta. Što je prava šteta, jer je iskustvo The Kinga pokazalo da je svaka Rokijeva zlatna. U punom smislu te riječi!

P.S. Podrazumijeva se da ni SDS ni SNSD neće priznati ništa od navedenog. Prvi će se vaditi da nikada nisu ni najavili nastvake i tajno prijetiti snimcima koje, po svemu sudeći, nemaju, drugi neće nikada biti sigurni da ih prvi zaista nemaju, ali ni da Suvara neće emitovati drugo izdanje!