среда, 21. октобар 2015.

Dodikov pokušaj Puča je Uvod u Građanski rat

Piše: Slobodan Vasković

Usvojeni Zaključci Narodne skupštine RS  “u vezi informacije Vlade RS o ustavnom položaju RS i zaštiti njenih interesa na nivou zajedničkih institucija BiH”, nisu ništa drugo do pokušaj Puča u BiH, iza kojeg stoji Oligarhija Milorada Dodika.

Cilj Pučista je nasilno uspostavljanje vlasti Dodikove Oligarhije i nad Bosnom i Hercegovinom, preferiranjem htijenja te Zločinačke organizacije nad institucijama BiH, Ustavom BiH i Ustavom RS, a teško su zloupotrijebljene institucije Republike Srpske u tom zločinačkom aktu.

Zaključci Dodikovog Režima jesu Zločinački akt, jer u vaninstitucionalnom pokušaju preuzimanja vlasti na nivou BiH, stavljanjem entitetskih skuštinskih odbora iznad bh. institucija (“Narodna skupština RS obavezuje izabrane i imenovane osobe s teritorije RS u institucijama BiH da prije usvajanja odluka i zakonskih rješenja obavezno zatraže mišljenje nadležnih odbora Narodne skupštine o pitanjima koja su od interesa za RS“), oni u sebi sadrže i otvorenu prijetnju Nasiljem, koja se ogleda kroz zahtjev Vladi RS da “u roku, ne dužem od 90 dana, dostavi prijedlog izmjena i dopuna Krivičnog zakona RS kojima bi bila utvrđena odgovornost za neovlašteni prenos nadležnosti s RS na nivo BiH, odnosno uzurpiranje nadležnosti RS od institucija BiH".

Na ovaj način Zločinački Režim smatra da je stvorio “zakonske” pretpostavke da se obračuna sa svakim onim ko im nije po volji, iako je riječ o najbrutalnijem napadu na institucije BiH i RS. I to je bio stvarni cilj Oligarhije, svjesne da nemaju snage natjerati Savez za promjene u ulogu Dodikove marionete u bh. institucijama.

Deplasirano je uopšte raspravljati o tome da Režim nema nikakvo pravo da sebi institucionalizuje Inkvizitorsku poziciju iz koje će odlučivati/presuđivati/giljotinirati “Nevjernike”, jer upravo je Dodikov Režim taj kojem se već poodavno trebalo suditi i presuditi za brojne zločine počinjene protiv sopstvenog naroda, uništenjem svih izvora Nacije - Zdravstva, Obrazovanja, Nauke, Kulture, Privrede, Finansija, Ekonomije…

Sada uništavaju preostale ostatke institucija RS, pretvarajući ih u oruđe/rov/barikadu kojom namjeravaju spasavati sopstvene pozicije i zločinom stečena bogatstva.

Zaključci Narodne skupštine svjedoče i da Dodik&Zločinačka organizacija koji vladaju u RS, neće otići demokratskim putem; Zaključci, doneseni po Dodikovom diktatu, početak su njegovog Kontramitinga protiv nezadovoljnih Režimskim pristupom vlasti po principu “Spržene zemlje” i Uvod u Građanski rat u Republici Srpskoj.

Dodik je spreman da pusti krv Srbima, tu više nema nikakve dileme, i za takav rasplet on se sprema još od lanjskih oktobarskih izbora, kada je uvidio da je izgubio vlast na bh. nivou.

Nakon Pučističkih Zaključaka, RS je i zvanično politički postala vlasništvo/talac/spahiluk jednog čovjeka; Zabranjena teritorija na kojoj je on uveo mafijašku državu, a sada će uvesti i drakonske kazne za one koji se bore protiv nje.

Očekivan je to epilog devetogodišnjeg varvarskog napada na sistem društvenih vrijednosti; devetogodišnje vladavine u skladu sa principima mentalne pornokratije i stvaranja najprimitivnijeg plutokratskog društva.

Put ka tiraniji u Republici Srpskoj jeste utaban velikom podrškom naroda, njenom zloupotrebom.

Već ranije sam navodio da je mandat koji je Dodiku dat za rješavanje statusa Republike Srpske unutar BiH, on zloupotrijebio i proširio na sve segmente društva, uvodeći totalitarni način odlučivanja.

Dodik je najveći srpski nacionalni problem i sada direktno radi na poništenju Republike Srpske.

Ma koliko Žrtava donio njegov Kontramiting, Dodik politički ne može više oživjeti, jer je Gotov. A Gotove su i sjecikese, ubice i ostali šljam i ološ kojim se okružio i sa kojim vodi “politiku”.

Jedino što on može da čini i što čini je povećanje cijene njegovog odlaska.

Što se tiče Opozicije, ako im nakon poslednjeg skupštinskog zasjedanja nije postalo jasno da su direktno uvučeni u srpsko-srpski rat i da Dodik nema namjeru da ode bez teških sukoba, onda tu grupaciju više ne vrijedi ni pominjati.

Ako im je postalo jasno, onda bi trebalo da razumiju da je dosadašnji način borbe protiv Dodika (u koji spada i dolazak na Posebno parlamentarno zasjedanje, koje je proizvelo pokušaj Puča i uspostavljanje Inkvizicije), potpuno neefikasan i samo doprinosi daljem nestanku RS, nikako njenom spasavanju.

Ako su to razumjeli, onda moraju preuzeti breme vođenja nacije i pokazati da Nacija nije dekapitirana. Miting se sam po sebi nameće kao jedini mogući odgovor na Dodikov Kontramiting!