понедељак, 12. октобар 2015.

10.012.337

 Piše: Slobodan Vasković

Ljudi dolaze na ovaj blog: Dvanaestog oktobra broj posjeta premašio je deset miliona. 10.012.337.

I nakon deset miliona Goran Suvara je i dalje glavna tema. Zapanjen sam da je sa njim, ispred SDS-a, pregovarao Nebojša Vukanović, a nije Vlado Babić.

Sa Babićem bi se Suvara osjećao kao „kod kuće“; Imali bi štošta popričati – od šverca uopšte, pa šverca naočara, preko zelenašenja, podmuklih prijetnji, njihovog ostvarenja, a na meniju bi se neizostavno našle i narko grupe. Babić je ekspert za sve vrste mafije.

Umjesto Boje Gašanovića trebalo je na sastanke sa Suvarom da ide Ognjen Tadić. Kombinacija Tadić-Babić izvukla bi iz Suvare cijeli Long play, a ne samo singlicu, kao što je to bio slučaj sa producentom Bojom. Imaju Babić i Tadić prejake adute za Suvaru. Koje kriju u Podzemlju. I rade za njih u Nadzemlju.

Istina, singlica je na vrhu top liste, a RTRS čini sve da je skine sa svojom obradom Suvarinog hita. Što uopšte nije, niti može, niti smije biti razlog da se novinarima te kuće pominju djeca. Ni u kakvom kontekstu.

Mog sina su prebili zbog mene 2007. godine. „Prebili su ga da se dodvore Šefu, bez znanja Šefa“, rekao mi je Spasan Zeljković, zet Milorada Dodika, 2011. godine.

Ministar bezbjednosti Dragan Mektić je grdno pogriješio pominjući djecu novinarki RTRS-a. I to je za svaku osudu.

Neću praviti nikakve komparacije sa odnosom Dodika spram novinara/novinarki, jer bi to bila relativizacija. A relativizacija je i uništila ovo društvo.

I bez komparacije sa Dodikom, ostaje pitanje za Mektića koliko mu je pametno da u odnosu sa novinarima kopira Dodika? I sve svodi na lični odnos?!

Kad smo već kod Dodika, ponovo je otputovao u Moskvu. Odakle će nas izvještavati o svojim uspješnim sastancima. Od kojih budžet RS jedino ima štetu zbog plaćanja preskupih hotela, a nikakve koristi.

Što se tiče Malog i Velikog kredita, ničemu se ne nadajte. Rusi imaju preča posla po Siriji.

Negdje iz aviona javio se Dodik Agenciji kako bi optužio EU za „prikrivanje nedjela“, time što su osudili njegove lažne referendumske ide.

Sad Dodiku, nakon što je zaratio sa SAD-om, pa sa EU, ne preostaje ništa drugo nego da digne Helikopterski servis RS i naredi im da počnu sa bombardovanjem Sirije. Tamo se igraju veliki: Sad, Rusija, Francuska..., vrijeme je i da se ovdašnji velikan uključi! I riješi sirijsku krizu, kad već ne može nijednu u RS.