понедељак, 5. октобар 2015.

I Čađo u trci za predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka

Piše: Slobodan Vasković

Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova, pominje se kao treći mogući kandidat za predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Čađo je bio na čelu MUP RS od 2006. pa do marta 2013. godine, kada ga je naslijedio Radislav Jovičić. Umjesto Jovičića, krajem prošle godine, na čelo MUP RS postavljen je Dragan Lukač.

Čađo je najneuspješniji ministar policije u regionu svih vremena, a svojim neznanjem dotukao je MUP RS.

Za vrijeme njegovog mandata, RS je finansijski i privredno demolirana, a kriminal i korupcija su postali pravilo ponašanja. Za vrijeme njegovog mandata raznesen je Milan Vukelić, a Čađo je, komentarišući ubistvo, lakonski rekao da je riječ "o pojedinačnom slučaju" koji on nema potrebe komentarisati.

Nakon odlaska sa čela policije povukao se iz javnosti i mnogi su smatrali da se sam sklonio. I to zauvijek. Međutim, Dodik ga se „sjetio“ što ukazuje da se vraća prvom ešalonu SNSD-a.

Već sam objavio da Dodik užurbano sprema smjenu Igora Radojičića sa pozicije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Dodik je, prije Čađe, na toj poziciji vidio Gorana Talića, direktora zavoda „Zotović“ ili Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

Lukač je u nekoliko navrata odbio Dodikovu ponudu, jer ne želi ići u sukob sa Radojičićem, dok ni Talić nije baš presretan ponudom.

Dodiku se žuri da ukloni Radojičića, jer je krajnji rok za to Nova godina; Nakon toga smjena na čelu GO SNSD Banjaluka bila bi politički idiotizam.

Radojičić zna da će biti uklonjen i, što je interesantno, ništa konkretno ne preduzima da spriječi Dodika u toj namjeri.

On sa Dodikom vodi lični rat unutar stranke, to je svojevrsna igra živaca, ali je deplasirana, jer se Radojičić davi u detalju, dok se sve oko njega ruši.