понедељак, 5. октобар 2015.

Obračuni u SNSD-u: Od pištolja, preko skalpela do fekalija


Piše: Slobodan Vasković

Priča koja slijedi je degutantna, ali, nažalost, vjerno oslikava da je SNSD institucije Republike Srpske doveo u status kloake i da one za saradnike visokih funkcionera najveće režimske stranke ne predstavljaju ništa drugo do javni WC.
U kojem su oni spremni izvršiti i male i velike fiziološke potrebe ukoliko smatraju da je to način da dođu do onoga što su im pojedini funkcioneri obećali, a nisu izvršili.

Upravo takva fekalna scena odigrala se u kancelariji Bojana Tošića, direktora ŠG “Romanija” na Sokocu i funkcionera sokolačkog SNSD-a.  

Njegov donedavni poslušnik M.T., koji je koliko do juče u ime SNSD upućivao najoštrije prijetnje političkim protivnicima, došao je jutros (5. oktobra) i zahtijevao da mu se isplati obećani novac za te usluge.

Protiv M.T. se vodi krivični postupak zbog prijetnji likvidacijom političkih protivnika SNSD-a.

Tošić je pokušao smiriti M.T., ponudio mu rakiju, pa su dobro potegli, nakon čega je došlo do koškanja i M.T. je izbacio Tošića iz njegove kancelarije.

Razjareni Tošić je otišao do svog stana po pištolj da se obračuna sa M.T., a u međuvremenu je M.T. izvršio veliku i malu nuždu na njegovom direktorskom stolu.

Nakon toga je M.T. napustio Tošićevu kancelariju.

Zaista je sramno do koje mjere su došli obračuni unutar SNSD-a. Prije tri godine su se na slavi kod tadašnjeg načelnika Stanice policije Sokolac Pere Šarenca obračunali pištoljima. U tom obračunu Mirko Čolović, sokolačka perjanica SNSD-a,  je ranio Tošića.

Prije par mjeseci LJ.C. je Tošića izbo skalpelom, a sada ga je M.T. zasuo fekalijama, što je vrlo suptilan način utjerivanja dugova.

Zaista jadno dokle je SNSD srozao i RS i njene institucije i narod.