четвртак, 22. октобар 2015.

Dodik pokrao Tadića i Šešelja

Piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik i njegov SNSD su grupa političkih falsifikatora; Imitatori, Plagijatori koji već deceniju preuzimaju tuđe politike, švercujući ih kao svoje.

Dodik i SNSD su 2006. godine preuzeli potpuno dotadašnju ultranacionalističku politiku SDS-a, “ukovali” je sa 1,3 milijarde maraka od prodaje Telekoma i osam godina suvereno vladali.

Kada je para nestalo, kreditne linije presušile, a SDS, u okviru Saveza za promjene (čiji je član i PDP), postao vlast na bh. nivou, falsifikovana politika SDS-a nije više bila dovoljna SNSD-u da pokrije sve crne rupe koje je napravio u svakom segmentu života. Krenuli su ekstremno radikalnije.     

“Rukovodsvo Srpske demokratske stranke nema pravo da se deklariše kao predstavnik srpskog naroda, jer se saradnjom sa SDA pokazala kao neprijateljska prema srpskom narodu i RS, te time najjasnije pokazala kapitulaciju svoje politike".

Ove teške optužbe na račun SDS-a izrečene su zbog koalicije sa SDA” kojoj je cilj da dokaže da RS ne treba da postoji i funkcioniše, i koja teži stvaranju unitaristicke BiH i kršenju Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Ustvrđeno je i da “rukovodstvo SDS-a vodi otvorenu izdajničku politiku zato što je u koaliciji sa SDA”

Izjave koje sam citirao, sa raznoraznim varijacijama – od probosanstva do izdaje - osnova su politike SNSD-a u 2015. godini, nakon što nisu uspjeli ući u novi saziv Savjeta ministara.

Ti citati nisu Dodikovi sa poslednje pres konferencije, niti SNSD-ovi, što je pravo iznenađenje, već su izrečeni prije ravno 12 godina i devet mjeseci (prva dva: Nezavisne novine, 21.01.2003.), odnosno prije 11 i po godina (treći: Nezavisne novine, 07.04.2004.).

Autor svih izjava je Ognjen Tadić, tadašnji epigon Vojislava Šešelja, i on je Otac optužbi SDS-a za izdaju i probosantsvo.

Milorad Dodik je tek falsifikator, Imitator Šešeljevog epigona. I samog Vojislava Šešelja.

“Uprkos nastojanjima SNSD-a i većine u RS da na posebnoj sjednici o djelovanju na nivou BiH dođe do kompromisa, Savez za promjene je pokazao da služi jačanju bh. institucija a ne RS”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

“Obraćanje predsjednika SDS-a Mladena Bosića Narodnoj skupštini nije bilo u funkciji teme posebne sjednice, ali jeste u funkciji onih koji ga podržavaju u Sarajevu", rekao je Dodik i dodao da je Bosić "najbolji đak Bakira Izetbegovića" i "perjanica probosanske politike u BiH iz Republike Srpske".

"Vidjelo se da je to borba za Sarajevo, a ne borba za Republiku Srpsku. To što se dešavalo nije ništa drugo nego borba za pozicioniranje u institucijama BiH, a nauštrb kapaciteta i moći Republike Srpske", naglasio je Dodik. 

Sva tri Dodikova citata preuzeti su iz Nezavisnih novina ( 22.10.2015.) i vijesti Srne (22.10.2015.) i kopije su iz Tadićevih izjava izrečenih prije dvanaest godina.

Imam ja još mnogo ovog materijala, ali cijenim da sam pružio dovoljno dokaza o profalsifikatorskoj politici Milorada Dodika i SNSD-a, koji za deset godina nisu uspjeli osmisliti ništa originalno, a uspjeli su demolirati RS.

I sada, kopirajući Šešelja i Ognjena Tadića, žele da ubijede narod kako su oni jedini stvarni zaštitnici srpskih interesa. Zaista jadno.

Kako stvari stoje, Dodik će nastaviti sa šešeljizacijom, a nakon što i to ispuca, okrenuće se možda “Parovima”. Što se, pak, Ognjena Tadića tiče konačno može biti presretan: kompletan SNSD, na čelu sa Dodikom, djeluje po njegovim Instrukcijama! (nastaviće se)