среда, 24. мај 2023.

“Navijač"

Piše: Slobodan Vasković


Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH, uskoro će biti veoma iznenađen onim što će isplivati u javnost o njemu.


Zbog interesa istrage ne mogu objavljivati detalje, ali bi Nešić mogao odgovoriti na pitanje koliko je i kome platio da sakriju njegovu Skaj-aplikaciju?


Neće odgovoriti, to je jasno, kao što neće odgovoriti ništa ni o svojim vezama sa trostrukim ubicom Milanom Matkovićem koji je u pritvoru. A ima on tu šta reći i o zajedničkoj imovini, kao i o narkoposlovima.


Matković

Gdje su tek njegove veze sa Darkom Elezom, koje su mnogo kompleksnije i bliže nego one sa Matkovićem, a posebno sa Elezovim bratom Davorom, za kojim je raspisana potjernica.Davor Elez je manje bitan od brata Darka Eleza, a nužno je utvrditi koliku ulogu u imenovanju Nešića na poziciju ministra bezbjednosti je imao upravo Darko Elez.

Nešić je, kako sam već nekoliko puta naveo, jedan od najtoksičnijih jastrebova koji zajedno sa navodnim liderima opozicije i, naravno, Miloradom Dodikom, juriša na Jelenu Trivić i njen Narodni Front.


Odlično je to i po Trivićevu i po NF; Bila bi katastrofa po nju da je NarkoNešić i ostali kvaziopozicionari brane. Mnogo bolje po nju je da je što više napadaju, što bjesnije, sa nekontrolisanim balavljenjem i slinom što im niz bradu curi.


Koalicioni partneri: Staanivuković, NarkoNešić i Borenović

Tako je NarkoDiler Nešić, koji u ovom slučaju, bar zasad, ne smije da pošalje batinaše na Trivićevu i ispred njenog stana, zatražio da se ispita odakle joj novac za održavanje prve Skupštine. Neka se ispita, uvijek sam za transparentnost. I to što detaljnije, kako bi se sve znalo.Ako ima šta sporno, neka se NF najstrože kazni. 


Međutim, MUP RS bi, ako je već ta “ugledna” institucija toliko nepristrasna, poodavno trebalo da odgovori otkud Nešiću pare da ih šuta nogama; Otkud mu novac da izgradi (i dalje gradi) desetine objekata na području Istočnog Sarajeva, da gradi u Bijeljini, u Novom Sadu, BeograduMUP RS nema “kapacitete” da to sagleda i istraži, ali zato ima Tužilaštvo BiH.


Bilo bi dobro i da MUP RS istraži veze Slaviše Moćevića, člana Sekte/SNSD-a, sa narkodilerom Draženom Dragašem. Dražen Dragaš, koji ima Skaj ime “Navijač”, pripadnik je narkogrupe Milivoja Lovrenovića Čaruge.


Izvrstan Dragašev prijatelj je Slaviša Moćević Bokso, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža.Potvrđuje to i shema na kojoj se nalazi najveći dio Čarugine grupe, sve sa Skaj imenima.

Potvrđuje to i njihova zajednička fotografija, a nije jedina.


Idemo dalje sa fotografijama na osnovu kojih se mogu istražiti veze političara i narkomafije.


babalj, prvi s lijeva; Njegoš Plakalović (prvi s desna)

Da ne bude da samo kritikujem Režim, neka se istraže veze Darka Babalja sa izuzetno opasnim, opakim i svemu sklonim Miroslavom Škobom.


Miroslav škobo, lijevo; Plakalović, red iza

Te veze idu preko Njegoša Plakalovića, pucača iz "Drugarske priče", o čemu sam već pisao.


O vezama svjedoče fotografije.Plakalović, inače kadar Babalja i SDS-a, ima tu privilegiju da gradi na Jahorini, a zna se ko može odobriti gradnju na atraktivnoj planini. Samo Milorad Dodik ili neko od njemu bliskih seiza. 


NarkoAlbum NarkoDNS-a (2): Od Istočnog Sarajeva do Zvornika (11.02.2023.)


"benigni i bezazleni" narkodiler Lazić i Nenad Nešić,
"benigni i bezazleni" narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj fotografiji su već jako poznati Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH i njegov narkovojnik Srđan Lazić, pravosnažno presuđen za dilanje opojnih droga.


2.

Ranije sam objavio da je Lazić presuđen 2019. godine, a nakon toga imenovan za direktora SpotskoRekreativnog centra Istočna Ilidža.


narkodiler Lazić


3.

Lazić je kadar Nešićevog NarkoDNS-a, a Nešić je inakon menovanja Lazića na direktorsku funkciju, portalu “Žurnal” odgovorio: “Manite se Lazića, on je bezazlen i benigan”.


Interesantan opis za presuđenog narkodilera.


4.

U tekstu “NarkoAlbum NarkoDNS-a” objavio sma niz fotografija Lazića i Marka Kubatlije, odbornika NarkoDNS-a u SO Pale, sa “bezbjednosnointeresantnim” licima - narkodilerima i pucačima.

5.

Svi oni su, preko Lazića, vezani za Nešića. Ili su bili direktno sa njim u narkoposlovima, kao Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, dok se nisu sukobili.


6.

Budući da Lazić voli da se fotografiše, objavljujem drugi dio NarkoAlbuma NarkoDNS-a koji je zaista zanimljiv, jer svjedoči o vezama sa narkoekipom iz Zvornika o kojima sam poodavno pisao. I ne samo sa njima.


7.

Na fotografiji ispod su “bezazleni i benigni” Lazić i Bojan Bozalo, takođe, narkodiler.


Lazić i Bozalo

Bozalo je uhapšen u akciji “Kappa”, 21.10.2022. godine, koju je sproveo Federalni MUP, zajedno sa još nekoliko lica.

Neki od njih se dovode u vezu sa korištenjem Skaj aplikacije. Nema šta, sve “bezazleni i benigni” momci, što bi rekao Nešić. 


8.

Listanje ovog dijela NarkoAlbuma NarkoDNS-a dovodi nas i do fotografije “benignog i bezazlenog” Lazića i Bojana Simića.


Bojan Simić i "benigni" Lazić

I Simić je uhapšen u nastavku akcije “Kappa”, 28.10.2022. godine. Prethodno je FUP raspisao potragu za njim.


9.

Na sljedećoj fotografiji su Bozalo, Lazićev prijatelj, Rade Simić Coki, narkodiler iz Zvornika, i Mladen Cvjetinović Buldi, narkodiler koji drži dio Zvorničke regije.


Buldi, Coki i Bozalo

Evo još jedne zajedničke fotografije Cokija i Buldija.


10.

Coki mi je, svojevremeno, prijetio, ali važnije od toga je da se on može često naći na fotografijama sa Danijelom Dragičevićem, šefom kabineta Milorada Dodika dok je bio član predsjedništva BiH.

11.

Coki je u izvrsnim odnosima i sa Nedeljkom Radićem Strujom, koji je zadužen za prebacivanje narkotika iz BiH u Srbiju (Loznicu). Struja je nemilosrdni zelenaš i radi lihvarske poslove i za Zorana Stevanovića Gladnog.

12.

Tako smo od “benignog i bezazlenog” Lazića, kako ga oslovljava Nešić, stigli do veoma opasne zvorničke ekipe narkodilera o kojima sam napisao dugi niz tekstova, ali su zaštićeni od Gladnog te Aleksandra Vasiljevića, načelnika PU Zvornik. 


Da bih pokazao koliko su navedeni "benigni i bezazleni" opet emitujem video na kojem Zoran Stevanović Gladni pjeva svojim narkoprijateljima, a među kojima su i Coki i Struja.


Video koji objavljujem potvrđuje uske veze Zorana Stevanovića i Siniše Mijatovića sa Nedeljkom Radićem Strujom, lihvarem čiji se dužnici, zbog njegovog nasilja, ubijaju i organizatorom prebacivanja narkotika iz Zvornika u Lozničku regiju, kao i sa Radetom Simićem Cokijem, zvorničkim narkodilerom i suorganizatorom prebacivanja droge iz Zvornika u regiju Loznice. I naravno, sa Nenadom Nešićem, o čemu svjedoče objavljene fotografije. (nastaviće se)