понедељак, 15. мај 2023.

Ketering i "ATP" lista: Da li će Stanivuković preskočiti Berila; Dodikova prva petorka Na Ledu; NarkoBeg Hadžibajrić preŠMRKao


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je baš izvrijeđao porodicu Đoković, što smo imali priliku vidjeti, ali zaboravio je reći kako je on prošao na ATP turniru u Banjaluci. Uf!


2.

Prema svim informacijama, dok su se teniseri propisno namučili za 250 bodova, Dodik se, zajedno sa Draškom Stanivukovićem, “ugrađivao” u “višak sredstava”, koja su navodno potrošena, a, suštinski, ukradena.


3.

Magazin “Žurnal” je precizno izračunao da je u “terene” (jer to više ne liči ni na šta) potrošeno 53 miliona KM; a da je stvarna vrijednost radova maksimalnih 25 miliona KM, što znači da su Dodik i Stanivuković na svom prvom turniru "zaradili" 28 miliona KM.


Koliko će robije zaraditi, sačekaćemo da saznamo, ali ostaje činjenica da je sve rađeno bez ikakvih zakonom predviđenih dozvola, samo da bi se Dodik i Stanivuković promovisali. Teško ih mogu gurnuti pod ćilim; Čak taj broj nezakonitosti ne može sakriti ni Leteći Ćilim!

4.
Stanivuković tvrdi da ne brine. Odlično. Nije brinuo do neki dan ni moćni načelnik sarajevske opštine Stari Grad, NarkoBeg Ibrahim Hadžibajrić, a sada je, sa prebliskom prijateljicom, uz to još i sekretaricom opštine Almom Destanović, u pritvoru.


Hadžibajrić je i težak porodični nasilnik, pa bi i zbog toga trebalo da odgovara, ali nešto kasnije nastaviću o njemu.


5.

Prije toga da istaknem da je malo načelnika/gradonačelnika u BiH koji svoj posao rade isključivo u korist građana.

Na primjer, Ibro Berilo, načelnik opštine Trnovo (FBiH) koji je na to mjesto biran, iz ciklusa u ciklus -uvijek sa druge stranačke liste.


Kada Berila uhapse, a moraće, biće sa lisicama na rukama načelnik kojeg su kandidovale sve stranke. Toliko o strankama; O Berilu i Stanivukoviću će tužilaštva koja su nadležna.


6.

Mikronske su šanse da se izvuče Berilo, iste takve su i Stanivukovićeve.


7.

O Dodiku će Tužilaštvo BiH. 


On je prvi na "ATP" listi, ali ta, prava, nije još objavljena. 


Dok se ne objavi, bitno je da je restoran “Agape”, jedini koji je imao šator za posluženje kod rasklimanih tribina, blatnjavih prilaza i ostalog "ATP" mulja, dodatno zaradio i na keteringu - sitnica, samo 300.000 KM!


8.
Pa Đedova brlja. I brljavac Stanivuković koji od onog svog nikada “zasađenog” Porodičnog stabla ne vidi šumu zakonskih propisa koje je teško prekršio. Ne samo oko turnira, već gdje god je mogao izaći u korist tajkunima. Što bi Dodik rekao - Uf!


9.

Stanivuković je trenutno angažovan na pokušaju rušenja Narodnog Fronta Jelene Trivić, što je zaista presmiješan pokušaj, iako iza njega stoji Dodik. Pa još i narkodiler Nenad Nešić.


Branislav Borenović popunjava, zajedno sa kriminalcem Darkom Babaljem, i Nešićevim Nešom Vukovićem (formalno u PDP-u), Dodikovu prvu petorku. Koja je Na Ledu.


10.

Na Ledu će i ostati, a kako je na Ledu biti, tek će osjetiti.


11.

Idemo sad opet do NarkoBega, koji je baš volio da daje objekte Admiru Arnautoviću Šmrku. Toliko se Hadžibajriću osladilo uzimanje prljavog novca od prodaje kokaina, da je za cijeli taj užasni posao govorio da je “za prste polizat”! Dok mu se šake nisu našle u lisicama. Ručni zglobovi.

12.
NarkoBeg se baš nadavao tuđeg: pod Šmrkovom kontrolom je i palačinkara “Zasladi” u ulici "Dva ribara”, a preko Vedrana Razdrića i svog kuma Paje Karišika, Šmrk kontroliše i Pivnicu na Baščaršiji od 400 m2.


Karišik posjeduje i firmu “Pajo taxi” koja ima preko 200 vozila. Mislim da nemam potrebe objašnjavati šta rade. I za šta služe, jer su "multifunkcionalna".


13.
Da podsjetim, već sam objavio da je Vedran Razdrić, uposlenik Aerodroma Sarajevo, zadužen da narko”elitu” “provlači” kroz vip ulaze, kuda se, između ostalog, prebacivale ogromne količne narkonovca i skupocjeni satovi.


Vedran, uz sve, gura koku u restoranu "Sindikat" na Skenderiji, koji Šmrk drži pod kontrolom.


14.

Već sam dosta toga objavio o NarkoBegu, a nisam ga ni načeo kako treba toliko je zla počinio. Ne samo oko narkotika, već i prema zaposlenim u opštini, vlasnicima zanatskih radnji na Baščaršiji… (nastaviće se)